Dunaújváros Hetilap

Anna, Isten hozott!

2019. január 4. (péntek) 14:18 - Brousil Csaba

Január második napján este kilenc óra után megszületett Hajmási-Ditrich Anna, az év első dunaújvárosi gyermeke a Szent Pantaleon Kórházban. Városunk legfiatalabb polgárát köszöntötte ma délelőtt Cserna Gábor polgármester.

2019. január 2-án, este 21 óra 15 perckor megszületett a Szent Pantaleon Kórházban az év első dunaújvárosi gyermeke, Hajmási-Ditrich Anna. Dr. Bazsa Sándor, a kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa elmondta, hogy Anna az ötödik újszülött volt idén a kórházban, ám közülük ő az első, akinek szülei is dunaújvárosi lakosok. A családban már van egy gyermek, Csenge, aki a szülőkkel együtt nagyon várta az új jövevényt, aki 2800 grammal és 49 cm-rel, császármetszéssel jött világra, és mint azt anyukája elmondta jól van, eszik és alszik és ami a legfontosabb: egészséges.

Mint minden évben, az önkormányzat idén is folytatta azt a szép hagyományt, hogy oklevéllel, valamint háromszázezer forintos pénzjutalommal köszönti az esztendő első dunaújvárosi babáját. Az ajándékot Cserna Gábor polgármester adta át ma délben a szülőknek, majd kívánt jó egészséget, sok boldogságot a családnak. Köszöntőjében elmondta, hogy mindig öröm ilyen eseményen részt venni, az önkormányzat ezt a hagyományt a jövőben is ápolni szeretné, majd gratulált a szülőknek a kis jövevényhez és jó egészséget kívánt az egész családnak. Anna édesanyja elmondta, hogy a baba császármetszéssel született, semmilyen komplikáció nem adódott és kiemelte, hogy milyen profi egészségügyi csapat segített neki a szülésben, és hogy mindent megkapott a kórházban, ahol jól érzi magát, de azért már menne haza, saját otthonukba. Ez, mint dr. Bazsa Sándor elmondta, holnap vagy holnapután meg is valósulhat és a kismama a kisbabával együtt otthonába távozhat.

A rovat további hírei: Közélet

Két forinttal emel a MOL

Két forinttal emel a MOL

2019. június 27. (csütörtök)

A szerdai emelést követően a Mol pénteken újabb 2 forinttal emeli a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát.

D+ Híradó - Új parkolók, felújítás

D+ Híradó - Új parkolók, felújítás

2019. június 26. (szerda)

Körzeti fejlesztések, felújítják a Pentelei Klubház épületét, a következő szezonra készülnek a focisták - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

Lassingleitner Fruzsina: minél több parkoló kell a Rómaira

2019. június 26. (szerda)

Érthetetlen, sőt, az autósok részéről talán még azt is mondhatni, hogy felháborító helyzet alakult ki a Római körút elején: történt ugyanis, hogy egy parkolóhelyre ketreces kukatárolót raktak ki. Bár a körzet képviselőjével, Lassingleitner Fruzsinával erről nem egyeztettek előtte, végül közösen megoldást találtak a problémára.

Parkolók,közvilágítás, útfelújítás - Körzeti fejlesztések a Békében

Parkolók,közvilágítás, útfelújítás - Körzeti fejlesztések a Békében

2019. június 26. (szerda)

Új parkolók, világítás a Hold utca mögött, és a nagyvenyimi körforgóig tartó útszakasz felújítása- ezen beruházások zöld utat kaptak múlt héten.

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

2019. június 25. (kedd)

Körzeti fejlesztések a Békében, új darabot próbálnak a Bartókban, nótaklub Óvárosban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Október végéig egyeztethetők az adatok a bankokkal

Október végéig egyeztethetők az adatok a bankokkal

2019. június 25. (kedd)

Az Országgyűlés négy hónappal meghosszabbítva október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét egy törvénymódosítással. A Ház kedden 156 igen szavazattal, 1 nem ellenében fogadta el a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabály módosítását, házszabálytól eltérve.

Boruljon virágba az egész város!

Boruljon virágba az egész város!

2019. június 25. (kedd)

A Városüzemeltetési, turisztikai és környezetvédelmi bizottság, a Gazdasági és területfejlesztési bizottság, valamint a Pénzügyi bizottság egyetértésével Dunaújváros polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja, valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítása érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2019” címmel huszadik alkalommal versenyt írt ki a dunaújvárosi lakosság számára.