Dunaújváros Hetilap

Anna, Isten hozott!

2019. január 4. (péntek) 14:18 - Brousil Csaba

Január második napján este kilenc óra után megszületett Hajmási-Ditrich Anna, az év első dunaújvárosi gyermeke a Szent Pantaleon Kórházban. Városunk legfiatalabb polgárát köszöntötte ma délelőtt Cserna Gábor polgármester.

2019. január 2-án, este 21 óra 15 perckor megszületett a Szent Pantaleon Kórházban az év első dunaújvárosi gyermeke, Hajmási-Ditrich Anna. Dr. Bazsa Sándor, a kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa elmondta, hogy Anna az ötödik újszülött volt idén a kórházban, ám közülük ő az első, akinek szülei is dunaújvárosi lakosok. A családban már van egy gyermek, Csenge, aki a szülőkkel együtt nagyon várta az új jövevényt, aki 2800 grammal és 49 cm-rel, császármetszéssel jött világra, és mint azt anyukája elmondta jól van, eszik és alszik és ami a legfontosabb: egészséges.

Mint minden évben, az önkormányzat idén is folytatta azt a szép hagyományt, hogy oklevéllel, valamint háromszázezer forintos pénzjutalommal köszönti az esztendő első dunaújvárosi babáját. Az ajándékot Cserna Gábor polgármester adta át ma délben a szülőknek, majd kívánt jó egészséget, sok boldogságot a családnak. Köszöntőjében elmondta, hogy mindig öröm ilyen eseményen részt venni, az önkormányzat ezt a hagyományt a jövőben is ápolni szeretné, majd gratulált a szülőknek a kis jövevényhez és jó egészséget kívánt az egész családnak. Anna édesanyja elmondta, hogy a baba császármetszéssel született, semmilyen komplikáció nem adódott és kiemelte, hogy milyen profi egészségügyi csapat segített neki a szülésben, és hogy mindent megkapott a kórházban, ahol jól érzi magát, de azért már menne haza, saját otthonukba. Ez, mint dr. Bazsa Sándor elmondta, holnap vagy holnapután meg is valósulhat és a kismama a kisbabával együtt otthonába távozhat.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, influenza

D+ Híradó - Közgyűlés, influenza

2019. január 17. (csütörtök)

25 napirendi pontról döntöttek a közgyűlésen, kitört az influenzajárvány, lakáscélra igényelhető a munkáltatói hitel - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kilátó a főtéri sétány végén

Kilátó a főtéri sétány végén

2019. január 17. (csütörtök)

Elkészült a felső Duna-parti sétány végén a kilátó acélszerkezete. Jelenleg a használatbavételi engedélyt várják, addig nem is léphet senki az építményre.

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

2019. január 17. (csütörtök)

Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme - vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII. kerületi intézményben.

Felújítják a Vasmű utat

Felújítják a Vasmű utat

2019. január 17. (csütörtök)

Az év első közgyűlését tartották a képviselők csütörtökön, amelyen mintegy huszonöt napirendi pontban hoztak döntést.

Emelkedik a gázolaj ára

Emelkedik a gázolaj ára

2019. január 17. (csütörtök)

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. január 17. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a januári közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai közel harminc napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

D+ Híradó - Mezőgazdaság, jégkorong

2019. január 16. (szerda)

Kevés a csapadék ezen a télen, elkészült az ERSTE Liga jégkorong csapatainak további menetrendje - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.