DAB-siker a Hokiklub ellen

2019. január 13. (vasárnap) 19:41 - Szárszó Lajos

Nagy csatában aratott 3-2-es győzelmet a Hokiklub Budapest elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Mivel a Hokiklub legutóbb az Újpesttől tudott pontot rabolni, így önbizalommal telve érkezett Dunaújvárosba. Ez is figyelmeztető jel lehetett az Acélbikák számára, akik utolsó erdélyi túrájuk után egy hetet pihenhettek. A találkozótól jó hazai játékot vártunk, hiszen Azariék vélhetően nem mondtak le arról, hogy megszerezzék az alsóházi első helyet jelentő hatodik helyezést, melyért ráadásul több csapat is bejelentkezhet még. Megfontoltan, nem túl nagy lendülettel kezdtek a felek, így az első igazi lövésig több percet kellett várni. Ekkor Erdélyi szánta el magát a kékvonalról, korongja azonban a kapuvason koppant. A nyolcadik percben Csíki kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, melynek elején több lövésig jutottunk, de gólt nem ebből, hanem a tízedik percben létszám azonos felállásból szereztünk. Remek korongjáratás végén Dubek kapott kiváló passzt Nagy Márktól, aki nagy erővel helyezett Landsman kapujába (1-0). A vezető találat után ismét öt a négy ellen játszhattunk, ezúttal Szopos szállt ki a meccsből rövid időre, mely időszakban Iossafov dolgoztatta meg a vendég portást, de igazi veszélyt ez sem jelentett. Miután kiegészültek a vendégek azonnal egyenlítettek. Egy eladott hazai koronggal indultak meg a fővárosiak, majd Petres egy keresztpasszal Lakatost találta meg, aki Zakharchenko mellett csúsztatta a pakkot a kapuba (1-1).

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, komolyabb helyzetek nélkül. A második húsz perc elején a vendégek komolyabb erőt fektettek támadásaikba, ezzel meglepetésre több, mint két percig beszorították a DAB-ot a védekező harmadba. Zakharchenko védett több alakalommal, majd egy támadó harmadban történt felesleges szabálytalanság miatt, melyet Jabornik követett el, emberhátrányba kerültünk. Ezt jól játszotta végig a Hokiklub, több lövést megeresztve, a hazai kapus azonban mindent védett. Miután kiegészültünk, egy ártatlannak tűnő helyzetből a 29. perc elején visszavettük a vezetést. Egy, a vendég kapu mögül visszatett Saluga korongra csapott le Németh, majd pontosan lőtte ki a botos húsz centit (2-1). A gól felpaprikázta a DAB-ot, hiszen a folytatásban több nagy helyzetet dolgoztak ki a mieink, és ekkor csak Landsmanon múlott, hogy nem nőtt a különbség. A ritka vendég támadásokban nem volt igazi erő, egy kontrából mégis sikerült egyenlíteniük.

A 37. percben Satek tempóváltással rázta le a védőjét, majd nagy erővel lőtt a hazai kapuba (2-2). A harmad végén Erdélyi szabálytalankodott, akinek kiállítása áthúzódott a következő húsz perc elejére, melyet sikerült kivédekezni. Miután kiegészültünk Azari 43. percben szerzett szemfüles góljával ismét nálunk volt az előny (3-2). A következő percekben mindkét fél fegyelmezetten, jól védekezve játszott, kevés lövést engedélyezve a másiknak, mely a DAB-nak kedvezett, csakúgy, mint Köllő kiállítása. Azonban ez, a harmadik előny is kihasználatlan maradt, amely azért volt bosszantó, mert ezt követően Török hibája miatt az Acélbikák kerültek kettő plusz kettő perces hátrányba. Ezzel azonban a Hokiklub nem tudott élni, ráadásul a védekezés mellett egy remek kontrára maradt lehetősége Némethnek, aki viszont Landsman eszén nem tudott túljárni, majd Zakharchenko mutatott be két nagy bravúrt, ezzel megőrizve az egygólos előnyt. Az utolsó másfél perc izgalmát fokozta, hogy a vendégek az egyenlítés reményében levitték kapusukat, de ezt a DAB jól oldotta meg, és megnyerte a találkozót.

Dunaújvárosi Acélbikák - Hokiklub Budapest 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Zakharchenko Eduard - Franssila Miika, Léránt René, Dubek Vladimir 1, Iossafov Artem, Nagy Márk Máté, Hüffner Adrián, Mestyán István, Németh Péter 1, Saluga Martin, Uski Oula, Erdélyi Tamás, Lencsés Tamás, Azari Zsolt 1, Jabornik Henrich, Liarakos Jonathan Spiros, Hruby Gellért, Borbás Gergely, Tóth Gergely, Török Viktor. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Hokiklub Budapest: Landsman Filip - Kuqali Nicholas, Szécsi Patrik Balázs, Albert Tibor Florian, Izsák Róbert László, Satek Michal 1, Jancsó Dávid Zsolt, Lakatos Levente 1, Németh Árpád, Petres Magor Tivadar, Szappanos Dávid, Bán Károly Tibor, Orbán Attila, Berendi Dominik, Godó Dániel, Köllő Roland, Csíki Zoltán, Lévai Máté, Horváth Bálint Dominik, Szopos Ottó, Szűcs István Gábor. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem a másodosztályban

Győzelem a másodosztályban

2019. április 26. (péntek)

Magabiztos győzelmet aratott a Penta Gödöllő ellen a DSE Röplabda Akadémia csapata az NB II Nyugati Csoportjának rájátszásában.

Aranyos Rudas!

Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök)

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Kezdődik a döntő!

Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök)

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

2019. április 25. (csütörtök)

Nyolc együttes vesz részt az idei Parázs Kupán, melyet a Családi Hétvége második napján rendeznek meg a Lemezalakító Kft. szabadidő parkjában.

Két bronzérem Hollandiából

Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda)

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Európa legjobbjai közé kerülhet

Európa legjobbjai közé kerülhet

2019. április 24. (szerda)

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

2019. április 24. (szerda)

Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.