Egyre mélyebb gödörben az Acélbikák

2019. január 25. (péntek) 19:49 - spigott

A második harmadban öt gólt kapva szenvedett sima vereséget a Gyergyói HK otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Titánoktól elszenvedett 1-0-s szerdai vereség után ma már Gyergyószentmiklóson korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az Erste Liga középszakaszának második fordulójában. A találkozó előtt a vendéglátók négy, míg a mieink kettő ponttal álltak a tabellán, vagyis ahhoz, hogy ne szakadjanak le a mieink az alsóház élmezőnyétől, muszáj volt pontot, pontokat szerezniük a jó erőkből álló erdélyi rivális ellen.
Nem foglalkoztak sokat az ismerkedéssel a csapatok, igaz sok okuk nem volt rá, hiszen idén ez már az ötödik egymás elleni meccsük volt egymás ellen. Az első komolyabb ziccer a hazaiak előtt adódott, ám szerencsére nem sikerült élniük a mieink komoly védekezési hibájával. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, ám hiába próbálkoztak közelről, majd távolról a mezőnyjátékosok, Ruczuj és Zaharcsenko is állta a sarat.

Az első emberelőnyt a vendéglátók kapták a 15. perc elején, s ebben a két percben alaposan megmozgatták a DAB hálóőrét, ám Zaharcsenko mindent védett. A túloldalon Ruczuj is megtette ugyanezt a Bikák első fórja alatt, így az egyébként mozgalmas első felvonás végül gól nélküli döntetlennel ért véget.

Nem sokáig mutatta azonban ezt az állást az eredményjelző, mert a fordulás után, ami lehetett, az elromlott az Acélbikáknál. a házigazdák ugyanis alig hét perc alatt háromszor is lekontrázták a korongokat sorozatban eladó DAB-ot, s Vorobjev, Péter, valamint Karpus találataival 3-0-ra megléptek a mieinktől (3-0). A meccs derekán végleg eldőlni látszott a pontok sorsa, miután Daradics is bevette Zaharcsenko ketrecét, s érezhető volt, hogy innen már nem lesz visszaút a Bikáknak. Főleg úgy nem, hogy a 39. percben ismét Péter használta ki a dunaújvárosi játékosok bizonytalankodását, s innentől már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a házigazda (5-0).

Képek: DO-archív

A harmadik harmadból mindössze 19 másodperc telt el, mikor Saluga megtörte a mieink több mint öt harmadon át tartó gólcsendjét, ám a Gyergyó Péter harmadik, ezúttal emberelőnyös találatával három perc múlva visszaállította az ötgólos különbséget (6-1). A harmad derekán hiába játszott emberelőnyben, egy újabb figyelmetlenség miatt hátrányba került a DAB, melyből Csergő meglőtte a hazaiak hetedik találatát is, s bár Uski az 54. percben szépített az álláson, a meccset végül nagyon simán, 7-2-re nyerte a Gyergyói HK, így az Acélbikák még távolabb kerültek a rájátszást érő helyektől.

Gyergyói HK – DAB 7-2 (0-0, 5-0, 2-2)

Gyergyói HK: Ruczuj – Jezsov, Kozma, Constantin, Csergő 1 (1), Pesztunov, Góga (2), Orbán (2), Karpus 1, Sára, Vorobjev 1 (1), Bobcek (1), Nagy, Benedek (1), Péter 3, Tomanek (1), Ferenc, Ivácson, Barabás (1), Daradics 1, Elekes (1). Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Zaharcsenko – Franssila (1), Léránt, Azari, Németh (1), Uski 1, Erdélyi, Jabornik, Borbás, Iossafov (1), Saluga 1, Hruby, Lencsés, Dubek, Nagy, Török, Szabó, Liarakos, Pinzcés O., Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Corey Bricknell.

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.