Gól nélkül nem megy

spigott - 2019. január 23. 20:47

Hiába lőtt negyvenszer kapura, s kapott mindössze egyetlen gólt, mégis pont nélkül maradt a Titánok elleni székesfehérvári találkozón a DAB jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok otthonában kezdte meg ma este fél héttől a középszakasz küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a mieink a nyolcadik helyen végeztek az alapszakaszban, csak kettő bónuszponttal vágtak neki az alsóházi csatározásoknak, éppen ezért is lett volna nagyon fontos, hogy sikerrel vegye a rájátszás eléréséről döntő sorozat első fordulóját. Az első harmad nem túl nagy iramot és kiegyenlített játékot hozott, némi dunaújvárosi mezőnyfölénnyel, ám sem az egyik, sem a másik oldalon nem forogtak komoly veszélyben a kapuk. A játékrész egyetlen igazán említeni való momentumára a 14. percig kellett várni, mikor emberelőnyben gólt ért el a házigazda, ám a játékvezetők visszanézték az esetet, s végül kisles miatt nem adták meg a találatot. A második felvonásban továbbra is az Acélbikák játszottak aktívabban, de az ellenfél kapuja előtt rendre rossz döntéseket hoztak, így sem egyenlő létszámban, sem egyetlen emberelőnyük alatt nem tudták bevenni a házigazdák ketrecét.

Kép: DO-archív

Túl sok dolga nem volt Zaharcsenko kapusnak sem, ami akadt, azt magabiztosan megoldotta a DAB hálóőre, így a záró etapnak is gól nélküli állással vágtak neki a csapatok. A harmadik húsz percet a székesfehérvári alakulat kezdte jobban, ám vezető találatukhoz Bennett jól eltalált lövése mellett az is kellett, hogy csúnyán elcseréljék magukat Corey Bricknell tanítványai a 47. percben (1-0). A bekapott gól után igyekeztek, mentek előre az Acélbikák, ám továbbra sem volt meg a kellő átütőerő támadásaikban, ráadásul második emberelőnyükkel sem tudtak élni. A hajrában Zaharcsenko helyett is mezőnyjátékost küldött pályára Corey Bricknell, ám ezzel a fórral sem tudtak mit kezdeni a mieink, így a Titánok végül 1-0-s győzelmet aratva szerezték meg a három pontot.

Fehérvári Titánok – DAB 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss R., Kiss P., Lewis, Mihály, Reiter, Szabó, Balogh, Bennett 1, Szita, Imre, Láday, Császár, Mazzag, Péter, Sándor, Vas, Almási, Hamvai, Kovács. Vezetőedző: Kiss Dávid.

DAB: Zaharcsenko – Franssila, Léránt, Azari, Uski, Németh, Erdélyi, Jabornik, Borbás, Iossafov, Saluga, Hüffner, Lencsés, Dubek, Nagy, Török, Hruby, Szabó, Liarakos, Pinczés. Vezetőedző: Corey Bricknell.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.