Gyenge dunaújvárosi évkezdés

spigott - 2019. január 1. 20:20

Sok hibával játszva szenvedett hosszabbítás után 3-2-es vereséget a Fehérvári Titánok elleni hazai évnyitón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fradi és a Vasas elleni győzelmek után hazai környezetben játszotta a 2019-es év első mérkőzését ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a Fehérvári Titánoknak igyekezett visszavágni a közelmúltban elszenvedett 9-6-os vereségért.
Nem is kezdtek rosszul a DAB hokisai, hamar sikerült is mezőnyfölénybe kerülniük, ám a 6. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, mivel egy bulit követően Sándorhoz került a pakk, s ő a kék vonalról lőve mattolta a korongból semmit sem látó újvárosi kapust (0-1). A folytatásban kétszer játszhatott emberelőnyben az Acélbikák alakulata, ám igen sok hibával tették a korongot a hazaiak, így nem sikerült egalizálni.

A harmad hajrájában óriási esélyt kapott előnye növelésére a vendégcsapat, mert két percig kettős emberelőnybe került, ám a Bikák jól védekeztek, így sikerült megúszni a kritikus időszakot. A második felvonásban nagyon sok hibával játszottak a DAB hokisai, sok volt az átadási hiba, nem is igazán sikerült így helyzetbe kerülni sőt, a 32. percben Császár kerülte meg a hazai kaput, majd húzta be a hálóba a pakkot, megduplázva ezzel a fehérváriak vezetését (0-2). A bekapott gól után sajnos nem tudott felpörögni az Acélbikák alakulata, melynek előbb ismét ki kellett védekeznie egy hátrányt, majd hiába támadhatott előnyben, ebből sem tudott gólt szerezni így kétharmadnyi játékot követően még mindig a vendégek álltak közelebb a győzelemhez.

A harmadik húsz percet sem kezdték jól a mieink, s újabb két emberfórt hagytak parlagon, ráadásul az idő is egyre fogyott. Az 54. percben végre megtörte hosszú gólcsendjét a DAB, miután Mestyán lőtt a kékről, Nagy Márk jól takart a kapu előtt, így a játékszer a jobb felsőben kötött ki (1-2). A szépítés után egyből még sietősebb lett az Acélbikáknak, s fáradozásaikat az 59. percben végre siker is koronázta, mert egy szép támadás végén Saluga passzolt remekül Dubek elé, s a rutinos csatár egy méterről a kapuba vágta a pakkot (2-2). Jöhetett a hosszabbítás, melyet emberelőnyben kezdtek a fehérváriak, s bár úgy tűnt, hogy sikerül kivédekezni a hátrányt a DAB-nak, a sokadik korongvesztést már kihasználta a vendégcsapat, mely Dézsi közeli találatával kialakította a 3-2-es Titánok-sikert jelentő végeredményt.

DAB – Fehérvári Titánok 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-1) – hosszabbítás után

DAB: Zakharchenko – Franssila, Léránt, Dubek 1, Iossafov, Saluga (1), Hüffner (1), Lencsés, Nagy, Németh (1), Tóth, Jabornik, Mestyán 1, Azari, Török, Uski, Szabó, Borbás, Pinczés. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss, Lewis, Mazzag, Mihály, Reiter, Sándor 1, Bennett (1), Dézsi 1 (1), Péter (1), Szabó, Vas, Buzás, Császár 1 (1), Hamvai, Erdély, Imre, Almási, Kovács. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.