Gyenge játék, újabb vereség

2019. január 30. (szerda) 20:22 - Szárszó Lajos

A Vienna Capitals II. számú együttese megérdemelten győzte le 4-2-re a Dunaújvárosi Acélbikák nagyon gyengén játszó csapatát.

A Vienna Capitals II. csapatát fogadták az Acélbikák az Erste Liga alsóházi középszakaszának harmadik fordulójában. Mivel az újvárosiak az előző két mérkőzésükön vereséget szenvedtek, ezért győzelmi kényszerrel a vállukon korcsolyáztak ki a jégre. A győzelem megszerzése azonban egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a fiatal bécsiek az idei kiírásban már két alkalommal is legyőzték Corey Bricknell tanítványait. A játékosaink azonban azt ígérték, hogy ma minden energiájukat beleadják a küzdelembe, hiszen életben szeretnék tartani azt, hogy bekerüljenek a rájátszásba. Ennek megfelelően azonnal támadóan lépett fel a DAB, ráadásul Ranftl kiállítása miatt emberelőnybe is került, ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy védelmi hibát használt ki a Vienna Bauer Sascha révén (0-1), akik félperc után duplázhattak is volna, Zakharchenko azonban szépen védett.

Az újabb emberelőnyt a 6. percben kapták meg a Bikák, viszont Németh Péter fegyelmezetlensége miatt gyorsan kiegyenlítődött a létszám. A négy a négy elleni játékban egyik fél sem tudott veszélyt kialakítani, viszont a vendégek Szabó kiállítását kegyetlenül gólra váltották, amikor szép passzjáték végén Saari Santeri távolról vette be a hazai kaput (0-2). A 11. percben megkapták az újvárosiak a felzárkózás lehetőségét Lakos kiállítása miatt, mely ezúttal sikerült, hiszen Jabornik a kékvonalról lőtt hatalmas gólt (1-2). A hazai szépítés jót hatással volt a meccs tempójára, amely lényegesen felgyorsult, de ebből is vendégek jöttek ki jobban. Kittinger gólját a védekező harmadban történt súlyos hiba, mégpedig egy eladott korong előzte meg (1-3), amely azonnali kapuscserét eredményezett. A térfélcserét követően tovább növelte előnyét a Vienna. Ezúttal a védőink nem támadták meg a korongot a harmadba behozó Schlögl Richardot, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (1-4). A 24. percben Uski találata (2-4), majd Saari kiállítása miatt felcsillant a felzárkózás reménye.

Jabornik volt ekkor a legfőbb tüzér, de korongjai sorra a blokkokban akadtak el. A folytatásban több lehetőséget dolgozott ki a DAB, a befejezéseknél azonban elfogyott az erő. A harmad hajrája gól nélküli, több hibával tarkított kiegyenlített játékot hozott. A záró húsz percet nem kezdték jól a Bikák, hiszen Jabornikot szórták ki a játékvezetők, de a létszám azonnal kiegyenlítődött azáltal, hogy Hiltunen követett el hibát. Miután kiegészültek a csapatok nem voltak igazából „élesek”, hiszen sem ütközéseket, sem helyzeteket nem láthattunk. Csendesen teltek a percek, mely igazából a bécsiek számára volt megfelelő. Helyzetecskéket inkább a vendégek tudtak kidolgozni, de hogy nem nőtt tovább a DAB hátránya, az csupán Garbacz védéseinek volt köszönhető. Az 54. percben még az üres bécsi kapuba sem sikerült bejuttatni a pakkot, majd Tóth Gergely és Miika Franssila kerültek a büntetőpadra, mellyel az egyenlítés utolsó reményei is elszálltak. Az utolsó két percet taktikus, sokpasszos játékkal hozta le a Vienna, akik az idei szezonban már harmadszor győzték le a DAB együttesét.

DAB – Vienna Capitals II. 2-4 (1-3, 1-1, 0-0)

DAB: Zahacsernko – Franssila, Lencsés, Iossafov (1), Nagy, Uski 1, Hüffner, Jabornik 1, Dubek (1), Saluga, Török, Erdélyi, Hruby, Azari, Borbás, Németh, Szabó, Barna, Pinczés, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Vienna Capitals II.: Zimmermann – Saari 1, Satmark, Bauer 1, Grosslercher, Hiltunen, Lakos, Piff, Preiser (1), Ranftl (1), Schlögl 1 (1), Hedberg (1), Posch, Antal (1), Hofer, Kittinger 1, Birnbaum, Wolf, Maxa, Pohl, Rohm. Vezetőedző: Santeri Heiskanen.

A rovat további hírei: Sport

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Változások a keretben

Változások a keretben

2019. március 20. (szerda)

Sérülések miatt változott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

Váratlan vereség

Váratlan vereség

2019. március 20. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia NB II-es csapata a rájátszás első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a SZOESE együttesétől.

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.