Muszáj javítania a DAB-nak

2019. január 29. (kedd) 13:03 - spigott

Kötelező legyőznie a Vienna Capitals II. csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ahhoz, hogy versenyben maradjanak a rájátszás eléréséért.

Finoman szólva sem kezdte jól az alsóház középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely azok után, hogy 1-0-ra kikapott a Fehérvári Titánok otthonában , Gyergyószentmiklóson szenvedett 7-2-es vereséget, így jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy hátránya négy pont az egy meccsel többet játszó, még rájátszást érő harmadik Hokiklub Budapest mögött. Corey Bricknell tanítványai szerdán este hat órától hazai környezetben javíthatnak valamit helyzetükön, ám ehhez kötelező legyőzniük a Vienna Capitals II. együttesét.

Ez sem tűnik azonban könnyű feladatnak, hiszen az alsóházban eddig három vereséget begyűjtő bécsiek a két gárda legutóbbi két meccsén egyaránt legyőzték a DAB jégkorongozóit. A mieink azonban nem mérlegelhetnek, ha szeretnének bekerülni a rájátszásba, most már muszáj lesz elkezdeniük nyerni, különben február derekán véget érhet számukra a szezon. Tisztában van ezzel csapatunk szakvezetője is, aki abban bízik, hogy csapata fegyelmezetten, motiváltan lép pályára a bécsi fiatalok ellen.

- Nagyon izgalmas nap lesz a szerdai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés - egyik sem az a középszakaszban. Amit kértem eddig is és, amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura, birtokoljuk a korongot, amennyit tudjuk.

Sevela Peter befejezi eredményes pályafutását! (Képek: DO-archív)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához kapcsolódó szomorú hír még, hogy Sevela Peter hivatalosan is befejezi a profi karrierjét. A kiváló kapus itt eltöltött éveire és a Dunaújvárosi Acélbikákkal elért sikereire a február 3-i, Gyergyói HK elleni mérkőzés előtt emlékezik meg együttesünk, mely ekkor vesz búcsút a dunaújvárosi jégkorong egyik meghatározó alakjától.

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.