Muszáj javítania a DAB-nak

2019. január 29. (kedd) 13:03 - spigott

Kötelező legyőznie a Vienna Capitals II. csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ahhoz, hogy versenyben maradjanak a rájátszás eléréséért.

Finoman szólva sem kezdte jól az alsóház középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely azok után, hogy 1-0-ra kikapott a Fehérvári Titánok otthonában , Gyergyószentmiklóson szenvedett 7-2-es vereséget, így jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy hátránya négy pont az egy meccsel többet játszó, még rájátszást érő harmadik Hokiklub Budapest mögött. Corey Bricknell tanítványai szerdán este hat órától hazai környezetben javíthatnak valamit helyzetükön, ám ehhez kötelező legyőzniük a Vienna Capitals II. együttesét.

Ez sem tűnik azonban könnyű feladatnak, hiszen az alsóházban eddig három vereséget begyűjtő bécsiek a két gárda legutóbbi két meccsén egyaránt legyőzték a DAB jégkorongozóit. A mieink azonban nem mérlegelhetnek, ha szeretnének bekerülni a rájátszásba, most már muszáj lesz elkezdeniük nyerni, különben február derekán véget érhet számukra a szezon. Tisztában van ezzel csapatunk szakvezetője is, aki abban bízik, hogy csapata fegyelmezetten, motiváltan lép pályára a bécsi fiatalok ellen.

- Nagyon izgalmas nap lesz a szerdai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés - egyik sem az a középszakaszban. Amit kértem eddig is és, amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura, birtokoljuk a korongot, amennyit tudjuk.

Sevela Peter befejezi eredményes pályafutását! (Képek: DO-archív)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához kapcsolódó szomorú hír még, hogy Sevela Peter hivatalosan is befejezi a profi karrierjét. A kiváló kapus itt eltöltött éveire és a Dunaújvárosi Acélbikákkal elért sikereire a február 3-i, Gyergyói HK elleni mérkőzés előtt emlékezik meg együttesünk, mely ekkor vesz búcsút a dunaújvárosi jégkorong egyik meghatározó alakjától.

A rovat további hírei: Sport

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Változások a keretben

Változások a keretben

2019. március 20. (szerda)

Sérülések miatt változott a Japán elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar női kézilabda-válogatott kerete.

Váratlan vereség

Váratlan vereség

2019. március 20. (szerda)

A DSE Röplabda Akadémia NB II-es csapata a rájátszás első fordulójában hazai pályán szenvedett vereséget a SZOESE együttesétől.

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

Rossi: nagy lökést adna egy győzelem

2019. március 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként.

Nem pihentek a birkózók

Nem pihentek a birkózók

2019. március 19. (kedd)

Egy-egy hazai és nemzetközi verseny mellett egyhetes edzőtábor várt a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE birkózóira az elmúlt napokban.

Bizakodó Gorillák!

Bizakodó Gorillák!

2019. március 19. (kedd)

Új vezetőedzővel, új csapattal, de a rájátszást megcélozva vág neki a Divízió I-es küzdelmeknek a DAK Acél Gorillaz amerikai futball együttese.

Újabb hibátlan hétvége

Újabb hibátlan hétvége

2019. március 19. (kedd)

Huszonhárom gólt szereztek, s egyet sem kaptak a Dunaújváros PASE labdarúgói az utánpótlás bajnokságok hétvégi fordulójában.