Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Papírcsizmás Kandúr

2019. január 20. (vasárnap) 9:18 - Vass Ádám

A Gyermekkönyvtárban a papírszínház legújabb előadása alatt a kicsik egy klasszikus Csizmás Kandúr mesét hallhattak.

A Grimm testvérek mindenki által ismert nagyravágyó macskája elevenedett meg a József Attila Könyvtárban. A legutóbbi papírszínház előadáson a Gyermekkönyvtárban Csizmás Kandúr meséjét hallhatták a kicsik a szőnyegen ülve. A Csimota Gyerekkönyvkiadó által tavaly ősszel megjelentetett mese tizenhét oldalból áll, a Grimm fivérek nyomán a látványos lapokat Bodonyi Panni illusztrálta Csányi Dóra szerkesztése után. A mesét a Gyermekkönyvtár dolgozói adták elő a kicsiknek és szüleiknek délután öt órától, és együtt hallgatták végig a történetet, amiben a molnár legkisebb fiának újdonsült macskája tarisznyájával és csizmájával járja a kalandokat és élményeket rejtő közeli erdőt.

A rovat további hírei: Kultúra

Múzeumok együttműködése

Múzeumok együttműködése

2019. február 19. (kedd)

Az elmúlt hétvégén Zomborban aláírták a helyi Városi Múzeum és a dunaújvárosi Intercisa Múzeum közötti együttműködési megállapodást.

Egy teljesen más világ

Egy teljesen más világ

2019. február 19. (kedd)

A Munkásművelődési Központ következő kiállításának főszereplője Kiss Piusz, a helyszín pedig, amit bemutat, Abu Dzabi és az ott található kettősség.

Kibontakozó gyerekvilág

Kibontakozó gyerekvilág

2019. február 17. (vasárnap)

Újabb képekkel egészült ki a Kortárs Művészeti Intézet idei első kiállítása, a D-terv. Szombattól kezdve a tárlathoz kapcsolódó rajzpályázatra érkezett munkák is láthatóak a kiállításon.

Belopózni az álmokba

Belopózni az álmokba

2019. február 16. (szombat)

Rendhagyó könyvbemutatóra került sor pénteken a Munkásművelődési Központban. A találkozón Újvári Gyula lomjárók című könyvéről kérdezhettek az olvasók.

Egész napos felolvasás negyedszer is

Egész napos felolvasás negyedszer is

2019. február 14. (csütörtök)

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül az egész napos irodalmi találkozó. A Wass Albert felolvasó estként indult kezdeményezés mára már egy Szépirodalmi Ünneppé változott, amire mindenkit szívesen várnak majd.

Egriéknél sem esett messze az alma a fájától

Egriéknél sem esett messze az alma a fájától

2019. február 09. (szombat)

Tavaly év vége óta új helyre költözött a helyi jazz klub. Szépen felújítva, kissé élénk színvilágítással, de annál jobb akusztikával a Juharos vette át a dunaújvárosi jazz-szentély szerepét. Balázs Elemérék után, pénteken este szintén jól ismert zenészek szórakoztatták itt a műfaj kedvelőit.

Aki kultúrával foglalkozik, közösséget épít

Aki kultúrával foglalkozik, közösséget épít

2019. február 08. (péntek)

Pénteken megnyílt Gombos István, Ferenczy Noémi-, és Vörösmarty-díjas ötvös-iparművész kiállítása a Pannon Oktatási Központban.