Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Papírcsizmás Kandúr

2019. január 20. (vasárnap) 9:18 - Vass Ádám

A Gyermekkönyvtárban a papírszínház legújabb előadása alatt a kicsik egy klasszikus Csizmás Kandúr mesét hallhattak.

A Grimm testvérek mindenki által ismert nagyravágyó macskája elevenedett meg a József Attila Könyvtárban. A legutóbbi papírszínház előadáson a Gyermekkönyvtárban Csizmás Kandúr meséjét hallhatták a kicsik a szőnyegen ülve. A Csimota Gyerekkönyvkiadó által tavaly ősszel megjelentetett mese tizenhét oldalból áll, a Grimm fivérek nyomán a látványos lapokat Bodonyi Panni illusztrálta Csányi Dóra szerkesztése után. A mesét a Gyermekkönyvtár dolgozói adták elő a kicsiknek és szüleiknek délután öt órától, és együtt hallgatták végig a történetet, amiben a molnár legkisebb fiának újdonsült macskája tarisznyájával és csizmájával járja a kalandokat és élményeket rejtő közeli erdőt.

A rovat további hírei: Kultúra

Világraszóló siker városunkból

Világraszóló siker városunkból

2019. október 18. (péntek)

Sorra zsebeli be az elismeréseket a nemzetközi porondon a Ványa bácsi című darab. A Bartók színház és a Váci Dunakanyar Színház a közös produkcióval most világ körüli turnéra készül.

Ki kapja a díjat?

Ki kapja a díjat?

2019. október 18. (péntek)

Várják a javaslatokat a Pro Cultura Intercisae Díj jövő évi kitüntetettjeire. A rangos elismerést személy, vagy közösség is elnyerheti, s az ajánlásokat november 15-éig, írásban kell eljuttatni a polgármesterhez, míg a díjátadóra január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kerül sor.

Pillangós batár

Pillangós batár

2019. október 18. (péntek)

Játékos mesevetélkedőt hirdetett a Munkásművelődési Központ és a Csupa Csoda Birodalom Népmese Pont szerdán az általános iskolák 3–4. osztályos tanulói számára.

Egész héten drámáznak

Egész héten drámáznak

2019. október 17. (csütörtök)

Újabb témahét zajlik a Széchenyi Gimnáziumban és ezúttal a drámáé a főszerep. Pontosabban a diákoké, akik különböző színdarabokban játsszák el Shakespeare műveinek hőseit.

A város csillaga - Klip premier

A város csillaga - Klip premier

2019. október 10. (csütörtök)

Helló Dunaújváros! Megérkezett a város dala! (klip premier)!

Jön A város csillaga

Jön A város csillaga

2019. október 08. (kedd)

A város csillaga címmel jelenik meg a napokban az a dal, amelyet Dunaújvárosról írtak. Pajor Tamás és Szabó Zé közös szerzeményét Kollányi Zsuzsi énekli. Csütörtökön fél 5-kor a főtéren élőben is előadja a dalt.

Selyemúton a magyar cimbalom

Selyemúton a magyar cimbalom

2019. október 06. (vasárnap)

A Magyar-Koreai Társaság szervezésében különleges gálaműsor vette kezdetét szombat este a Bartók Kamaraszínház színpadán, ahol fellépett a Soo Jae Cheon JeongEup Zenekar.