Soros álciviljei megsértődtek

2019. január 30. (szerda) 10:51 - doszerk

A német Sea Watch nevű Soros-szervezet feljelentette az olasz államot az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután 47 illegális bevándorlót szállító hajójukkal nem köthettek ki Szicíliában - írja az Origo.

Az álcivil szervezet szóvivője, Ruben Neugebauer azt mondta, hogy az után választották ezt a drasztikus lépést, miután január 19-én a többnyire szubszaharai migránsokat szállító Sea Watch 3 nevű hajójuk a Földközi-tengeren ragadt. Szerinte – az egyébként népszerűségi rekordokat döntögető – Matteo Salvini olasz belügyminiszter „politikai foglyokként" kezeli a hajón lévő illegális bevándorlókat, és próbálja a hollandokra hárítani a felelősséget. Amiben egyébként semmi irracionális nincsen, ugyanis az érintett Soros-bárka holland zászló alatt tevékenykedik, viszont jelenleg a rossz időjárás miatt Szicília környékén tartózkodik.

A szóvivő szerint a nemzetközi vizeket szabályozó törvények alapján ilyen rossz időjárás miatt a legközelebbi biztonságos kikötőbe kellene szállítani a civilek hajóját. Olaszország belügyminisztere azonban tavaly nyár óta egyetlen migránshajót sem enged kikötni az országban.

Az EU emiatt egy hasonló ügyben nyolc tagállam között osztott szét 50 illegális bevándorlót a hónap elején. Salvini kedden azt mondta, hogy a csak akkor szállhatnak partra a migránsok, ha utána azonnal Hollandiába vagy Németországba távoznak, az érintett NGO-k országába.

Csakhogy a hollandoknak sem kell a migránshajó,hétfőn ugyanis visszautasították az olaszok kezdeményezését a 47 bevándorló befogadására. Mint mondták, „a hajó a holland zászló alatt saját kezdeményezésre cselekedett".

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

2019. június 19. (szerda)

Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében szerdán.

Elengedhetik Weber kezét

Elengedhetik Weber kezét

2019. június 19. (szerda)

Angela Merkel is megelégelhette a csúcsjelöltek körüli huzavonát, és német kormányzati források szerint a kancellár már az e heti ­uniós csúcstalálkozón kompromisszumot ajánlhat. Berlin végül az Euró­pai Központi Bank vezetését kaparinthatja meg ahelyett, hogy a bajor Manfred Webert juttatná az Euró­pai Bizottság élére - írja a Magyar Nemzet.

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

2019. június 18. (kedd)

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

2019. június 17. (hétfő)

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.

Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

Pintér Tamás olyan, mint Columbo felesége

2019. június 17. (hétfő)

Pintér Tamás, körzetünk országgyűlési képviselője nagy csinnadrattával bejelentette, hogy márpedig ő lesz az MSZP-t mindmáig nélkülöző szivárványkoalíció polgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Megkerestük a térségi polgármestereket, hogy ugyan mit szólnak ehhez a lépéshez, nem érzik-e, hogy parlamenti képviselőjük ezzel már most cserben hagyja őket?

Bauer Tamás elszellentette magát

Bauer Tamás elszellentette magát

2019. június 15. (szombat)

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

2019. június 14. (péntek)

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió jövőjét.