Szánalmasan megbukott a hétvégi tüntetés

2019. január 20. (vasárnap) 11:14 - doszerk

Hiába az ellenzéki propagandamédiumok többhetes kitartó reklámja, minden eddiginél kevesebben tüntettek. Pedig enyhén szólva eddig se tüntettek sokan - írja az Origo.

Sőt, nyugodtan használhatjuk a „tüntikézés” kifejezést is, mert a tegnapi akció nehezen nevezhető másnak. A Hősök terén nyolcan (igen, 8-an) gyülekeztek például, hogy mindent elsöprő erővel kifejezzék elégedetlenségüket, és végigvonuljanak a városon. Az egész ország megbénításával fenyegetőztek, most pedig a nem túlságosan széles járda is elég volt nekik, hogy az egyébként kicsi Clark Ádám térre sétáljanak, ugyanis olyan kevesen voltak. Az ellenzék megalázó kudarcát hozta a mai nap.

Vidéken ötven-hatvanan tiltakoznak, a budapesti fő helyszínen végül alig ezren jöttek össze. Korábban egyébként azzal fenyegetőztek, hogy egész Budapestet megbénítják. Igaz, azelőtt pedig országos „szrtájkot” ígértek. 

A "nagygyűlés" a Clark Ádám téren volt - nyilvánvalóan egyre kisebb helyre szervezik, hiszen minél kisebb a tér, annál többnek látszik akár néhány száz ember is. 

Megint beszéltek a Soros-szervezetek képviselői, a hivatalos főszervező egy - finoman szólva - mérsékelten sikeres színész volt, aki saját magát Noárnak hívja. Ő egy tévéműsorban egyébként néhány napja azzal dicsekedett, hogy hihetetlen nagy hatással van az emberekre. Nem, nem egy szívszorító Rómeó- vagy egy felkavaró Hamlet-alakítására gondolt (ezekre nehezen, ilyenek ugyanis nem voltak), hanem arra, hogy terjed a "noárizmus". Ki is fejtette, hogy ez mit jelent. Egy ismerőse egy villamosan hangosan politizáló férfi vállára tette a kezét, hogy hagyja abba a politizálást és leszállította a villamosról. Feltételezhetően a férfi a villamosan nem a kormányt szidta... Vagyis, a noárizmus ezek szerint erőszak a kormány támogatói ellen.

Fotó:MTI

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos trágárságáival lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (tömeg... elnézést. Az alig ezer ember) meg ujjongott.

Mi történt még? Egy Soros-szervező szidta az otthon maradottakat (azaz, közel 10 millió embert), egy videoblogger az ideológianélküliségről szónokolt, azaz, miért ne foghatna össze bárki Gyurcsánnyal és a Jobbikkal, a helyszínen meg viccesnek szánt Soros-pénzeket osztogattak. Mintha attól még nem a Soros-szervezetek verbuválták volna ezt a kínos kudarcba fulladt, igazi tüntikézést.

Soros egyik lapja szerint egyébként véget ért a tüntetés nem sokkal fél négy előtt.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Politika

Gulyás: a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

Gulyás: a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

2019. július 20. (szombat)

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely az Országgyűlés által múlt héten elfogadott büdzséről közölte, a családokra 224 milliárd, az egészségügyre 184 milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország.

Népszerű a családvédelmi támogatás

Népszerű a családvédelmi támogatás

2019. július 19. (péntek)

Július elseje óta - a Magyar Államkincstár adatai szerint - már 12 ezernél is több család igényelte a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását vagy a kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Családbarát fordulatot szeretnének

Családbarát fordulatot szeretnének

2019. július 19. (péntek)

A magyar kormány családbarát fordulatot szeretne végrehajtani Magyarországon és a Kárpát-medence magyarságával kapcsolatban, s ebben a civil szervezeteknek szerepe is jelentős - jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán.

Benkő: képesnek kell lennünk megvédeni a békét

Benkő: képesnek kell lennünk megvédeni a békét

2019. július 19. (péntek)

A magyar haderőfejlesztés kapcsán nem háborúra készülünk, hanem arra, hogy képesek legyünk megvédeni a békét; szeretteink, értékeink, hazánk megvédése az elsődleges - jelentette ki a honvédelmi miniszter.

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

2019. július 18. (csütörtök)

Hozzájárult a migráció a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány. A külföldiek számának növekedése a vizsgált városok közbiztonság szempontjából veszélyes negyedeiben háromszor akkora, mint a jobb helyzetűekben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A migránsok miatt egyébként egyre több a bűncselekmény és a terrorakció Németországban.

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

2019. július 18. (csütörtök)

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

A jövő városát építik!

A jövő városát építik!

2019. július 18. (csütörtök)

A taggyűlés jóváhagyásával összeállt a Fidesz helyi képviselő-jelöltjeinek névsora, akik az októberi önkormányzati választáson fognak indulni.