Dunaújváros Hetilap

Túlóratörvény: Érdekképviselet helyett jobbikos színház Dunaújvárosban, a főszerepben Pintér Tamás

doszerk - 2019. január 31. 12:37

Jól jártak a Munka Törvénykönyvének decemberi módosításával a Dunaferr dolgozói – tudta meg a PestiSrácok.hu a helyi szakszervezet vezetőjétől.

Ennek tudatában nehezen értelmezhető, hogy akkor miért küzd a munkásokért olyan teátrálisan a Jobbik dunaújvárosi képviselője, Pintér Tamás, akinek tevékenysége a jelek szerint kizárólag hiperaktivitása sajátságos kezelését, és pártjának propagandagépezetét szolgálja. A feketeöves tojásdobáló, tévészékház-ostromló kiválóan bemutatja azt a szellemiséget és színvonalat, amelyet az épp Gyurcsánnyal összefekvő Jobbik képvisel – írja a PestiSrácok.

A jelek szerint hidegen hagyja a dunaújvárosi vasmű dolgozóit az a folyamatos kampány, amelyet a választókörzet jobbikos képviselője, Pintér Tamás folytat a környéken a munkások érdekében. A tavaly a fideszes jelölt ellen minimális fölénnyel győzni tudó Pintér még mindig sikere mámorában él, és azt úgy igyekszik előadni, mintha fénykorában felpofozta volna Mike Tysont, vesszőparipája pedig nem más, mint a Munka Törvénykönyve decemberi módosításának szándékos félremagyarázása.

A Jobbik reménysége győzelme után azonban kissé szomorkás is volt, mivel a bármilyen ügyben összetrombitált, a kérdésekre azonban nem válaszoló sajtótájékoztatóira egy idő után sem a helyi, sem az országos média nem volt kíváncsi. A Jobbik önjáró csodafegyvere ugyanakkor nem szakadt el pártja hivatalos kommunikációs stratégiájától, így beszámolóiban következetesen keveri össze a beadott, illetve a megnyert sajtóperei számát, és a jobbikos megközelítés alapján már jelezte, hogy ezután is mindenkit beperel, aki bármit is írni merészel róla.

Pintér Tamás a jelek szerint maga is Sneider Tamás szellemi magasságaiban éli az életét, talán nem véletlen, hogy a Sneider feleségének náci karlendítését bemutató, immár szinte bárhol megtekinthető videófilmet hazugságnak titulálta. Nem tudjuk persze, hogy milyen hatással van az emberre, ha rendszeresen megeszik egy kis bográcsot, de levonható belőle az a következtetés, hogy egy másik valóságot él meg a bográcsok fogyasztásától, mint aki nem gyakorolja ezt rendszeresen.

PINTÉR SEGÍTENE A VASAS DOLGOZÓKON, DE AZOK JÓL JÁRTAK AZ ÚJ TÚLÓRATÖRVÉNNYEL

Pintér Tamás a decemberben megkezdett ellenzéki tüntetéshullám (Szrtájk) egyik helyi motorja, szervez, közvetít, és minden dolgozó megélhetését a szívén viseli. Beszámolói szerint az óesztendő vége felé a dunaújvárosi Martinász-szobornál összegyűlt néhány ember a velük kiegészülő néhány didergő DK-s rohamnyugdíjassal együtt több ezer fős dühös tömeget tett ki, amelynek szavát már Orbánnak is komolyan kell vennie, ha nem akar a végzetébe rohanni. Érdekesség, hogy ennyi érdeklődő a budapesti nagy tüntiken sem verődött össze, de tény, hogy mi nem ismerjük a jobbikos matekot.

A kormánnyal szimpatizáló sajtót bármikor, bármiért azonnal lehazugozó Pintér ugyan megpróbált rárepülni a vasipari dolgozók életére a túlmunkáról szóló törvény miatt gründolt hecckampánnyal, ez azonban az érintettek részéről nem váltott ki különösebb érdeklődést.

SZAKSZERVEZET: A DOLGOZÓK ÖRÜLNEK A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSNAK

A PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta, a vasműben rendkívül erős, kidolgozott kollektív szerződés van érvényben, amely megvédené az alkalmazottakat, azonban a Dunaferr vezetése semmilyen formában nem jelezte, hogy a törvénymódosítás lehetőségeivel élve megemelné a túlórakeretet. Mucsi Zoltán hozzátette, hogy a vasmű dolgozói közül sokan örömmel vették tudomásul a szabály módosítását, mivel az üzemben számos olyan munkakör van, ahol gyakran lehet túlórázni, az alkalmazottak pedig szívesen vállalnak plusz munkát, amiért a cég tisztességesen, időben meg is fizeti őket. A szakszervezeti elnök elmondta, hogy a decemberi tüntetésekre a tagjaik közül ellátogattak néhányan, de csak megtekintették a történteket, nem demonstráltak. 

ÉS TÉNYLEG ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK

Megnyilvánulásai alapján Pintér Tamás ugyanúgy a Jobbik napról napra kínosabbá váló propagandagépezetének része, amely manapság egyáltalán nem finnyás, ha a balliberális erőkkel, közöttük Gyurcsány Ferenccel kell összefogni. A feketeöves tojásdobáló dunaújvárosi képviselő Facebook-profiljának borítóképe Gyurcsány elhíresült jelmondatára, az ellenállásra utal, Pintér bejegyzései pedig erős Orbán, illetve Fidesz-fóbiára világítanak rá. Bizonyára ennek a tudatállapotnak köszönhető, hogy Pintér Tamás más párttársaival együtt úgy nácizza és antiszemitázza le rendszeresen a kormánypártokat, mintha nem a saját pártja múltját és jelenét jellemeznék ezek a tulajdonságok. 2006 őszén a Jobbik mindent elutasított, ami a Gyurcsány és az SZDSZ uralmát megtestesítette, manapság azonban, a zászlóik összeborulásakor már követhető számukra a minden nemzeti gondolatot csípőből lefasisztázó szadeszes tempó - írja a pestisracok.hu internetes portál.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.