Vereség a fővárosban

2019. január 18. (péntek) 20:34 - spigott

Indulatoktól sem mentes mérkőzésen szenvedett 5-2-es vereséget az Újpest otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Titánok elleni csütörtöki vereséget követően ma már Újpesten kellett jégre korcsolyáznia a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának. Az utóbbi időben mutatott formát tekintve bravúrnak számított volna a pontszerzés az Erste Liga negyedik helyezettje ellen, ám Corey Bricknell vezetőedző bízott abban, hogy egységes csapatjátékkal sikerül meglepni a vendéglátókat.
A meccset a házigazdák kezdték erősebben, már a 3. percben emberelőnyben támadhatták a mieink ketrecét, szerencsére eredménytelenül. A 6. percben a Bikák kerültek fórba, de nekik sem sikerült betalálniuk, ráadásul a 11. percben egy kapu előtti kavarodás végén Kovács emelt Zaharcsenko ketrecébe, megszerezve ezzel a vezetést az újpestieknek (1-0). A folytatásban is aktívabbak voltak a vendéglátók, s bár pár ellentámadásra futotta a mieink erejéből is, újabb gól már nem született a szünetig.

A térfélcserét követően megkapta második emberelőnyét is az Acélbikák alakulata, s a 23. percben Franssila közeli lövésével sikerült is kiegyenlíteni (1-1). Nem sokáig játszottak azonban egyenlő létszámban a felek, mert az egy kapu előtti bunyó után az Újpest is kapott egy fórt, melyből Varga ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat (2-1). A harmad derekán kissé elszabadultak az indulatok, Hüffner ütközése után a DAB hátvédje két végleges fegyelmit is begyűjtött, míg a fővárosiaktól Varga szállt ki végleg, majd nem sokkal később Iossafov ülhetett ki négy percre, s a kettős fórból Benk talált be a dunaújvárosi kapuba, megduplázva ezzel a lilák vezetését (3-1). Miután kiegészültek a Bikák, volt lehetőségük a feljebb zárkózásra, ám Duschek állta a sarat, így a záró felvonás előtt továbbra is a vendéglátók álltak közelebb a sikerhez.

Képek: DO-archív

A harmadik harmadot valamivel erősebben kezdték a mienk, Nagy Márk lövése után a kapuvas mentette meg a góltól a lilákat, ám hiába került emberelőnybe ezt követően csapatunk, nem tudott élni a fórral sőt, ahogy kiegészültek a hazaiak, a büntetőpadról visszatérő Hebar megszerezte negyedik góljukat is (4-1). A harmad derekán Azari kapu mögül visszatett passzából Franssila felhozta kettőre a Bikákat, s újra pislákolt némi remény a pontszerzésre (4-2). Az 55. percben Tóth ment ziccerben, de akasztották, jött egy újabb előny, melyből az újpestiek büntetőt harcoltak ki, ám Benk rávezetését Zaharcsenko védeni tudta. A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött jégre, ám ebből Stefishen lőtt üres kapura gólt, végleg lezárva ezzel a találkozót, s az 5-2-es vereséggel eldőlt az is, hogy a hetediknél jobb helyen már nem végezhetnek a mieink az alapszakaszban.

UTE – DAB 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

UTE: Duschek – Kiss J., Kiss-Rusk, Csanyi, Kocsis, Nemes, Szaller, Varga 1, Benk 1 (1), Sikorcin (1), Stefishen 1 (3), Kovács 1, Nagy, Hebar 1, Sági, Vincze (2), Pokornyi, Brine, Ropret, Szalma. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Zaharcsenko – Franssila 2, Léránt, Nagy, Németh, Uski (1), Hüffner, Mestyán, Dubek, Iossafov, Saluga, Erdélyi (1), Lencsés, Azari (1), Jabornik (1), Török, Hruby, Szabó, Liarakos, Makovics, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

A rovat további hírei: Sport

Rendhagyó szezonzáró!

Rendhagyó szezonzáró!

2020. június 07. (vasárnap)

A csonka szezon ellenére is eredményes szezont zártak a dunaújvárosi röplabdázók, akik a következő idénynek is nagy tervekkel vágnak neki.

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

A nemzetközi mezőny versenyezni szeretne

2020. június 06. (szombat)

Ha lesznek versenyek, a sportolók örömmel állnak majd rajthoz, derült ki a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) felméréséből.

Újra ringben a DÖSE bokszolói

Újra ringben a DÖSE bokszolói

2020. június 06. (szombat)

Nyolc hét után térhettek vissza a radari küzdősport csarnokba a Dunai Ökölvívó SE sportolói.

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.