Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök) 20:17 - spigott

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett volna megyei riválisa ellen ahhoz, hogy megkaparintsa a tabella hatodik helyét.
A kezdés azonban nem alakult túl jól, az első percekben inkább a vendégek kezdeményeztek többet, ráadásul a hatodik percben emberelőnybe is kerültek, ám ezt gond nélkül kivédekezték a mieink. A harmad derekához közeledve átvette az irányítást a DAB, de hiába került többször is helyzetbe Corey Bricknell alakulata, nem sikerült megszerezni a vezető találatot. A lendületet egy újabb hazai kiállítás törte meg, s bár ezt is megúszták kapott gól nélkül a Bikák, a folytatásban már egyenlő erők harcát láthatták a drukkerek, igazán nagy helyzet nélkül.

A térfélcserét követően mindössze másfél perc kellett ahhoz, hogy a mieink komoly fölénye góllá érjen, s Németh Péter fonákkal ellőtt közeli próbálkozása már kifogott Gyenes kapuson (1-0). A vezetés megszerzése után is fölényben maradtak jégkorongozóink, ám a harmad derekán óriásit fordult az eredmény. Török kissé feleslegesnek tűnő szabálytalansága után ugyanis előbb négy a három, majd öt a négy ellen is betaláltak a vendégek, így hiába a jó kezdés, a 31. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez (1-2). A helyzetet tovább nehezítette, hogy a 40. percben Jabornik adta el a korongot a kék vonalnál, s a kiugrást Lewis váltotta gólra, így a záró etap előtt már kettővel mentek a vendégek (1-3).

A 46. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, mert Németh Péter kiállítását mindössze hat másodperc alatt kihasználta a fehérvári alakulat, s innentől már óriási hajrára lett volna szükség még a pontszerzéshez is (1-4). A nagy hazai feltámadást azonban hiába várták a dunaújvárosi drukkerek, az 50. percben egy újabb hátrányt kellett kivédekezni, s bár ezt már nem tudta kihasználni a Titánok gárdája, a hátralévő időben könnyedén megőrizte előnyét a vendégcsapat, s mindent összevetve megérdemelt győzelemmel távozott Dunaújvárosból.

DAB – Fehérvári Titánok 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

DAB. Zaharcsenko – Franssila, Léránt, Dubek, Iossafov, Saluga, Hüffner, Mestyán, Nagy (1), Németh 1, Uski (1), Erdélyi, Lencsés, Azari, Jabonik, Török, Hruby, Liarakos, Pinczés, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom (2), Kiss R., Kiss P. (2), Lewis 2, Mihály (1), Imre, Szabó 1, Balogh, Bennett 1, Péter, Láday, Reiter, Császár, Hamvai, Mazzag, Sándor. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a Kohász

Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek)

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.