Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök) 20:17 - spigott

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett volna megyei riválisa ellen ahhoz, hogy megkaparintsa a tabella hatodik helyét.
A kezdés azonban nem alakult túl jól, az első percekben inkább a vendégek kezdeményeztek többet, ráadásul a hatodik percben emberelőnybe is kerültek, ám ezt gond nélkül kivédekezték a mieink. A harmad derekához közeledve átvette az irányítást a DAB, de hiába került többször is helyzetbe Corey Bricknell alakulata, nem sikerült megszerezni a vezető találatot. A lendületet egy újabb hazai kiállítás törte meg, s bár ezt is megúszták kapott gól nélkül a Bikák, a folytatásban már egyenlő erők harcát láthatták a drukkerek, igazán nagy helyzet nélkül.

A térfélcserét követően mindössze másfél perc kellett ahhoz, hogy a mieink komoly fölénye góllá érjen, s Németh Péter fonákkal ellőtt közeli próbálkozása már kifogott Gyenes kapuson (1-0). A vezetés megszerzése után is fölényben maradtak jégkorongozóink, ám a harmad derekán óriásit fordult az eredmény. Török kissé feleslegesnek tűnő szabálytalansága után ugyanis előbb négy a három, majd öt a négy ellen is betaláltak a vendégek, így hiába a jó kezdés, a 31. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez (1-2). A helyzetet tovább nehezítette, hogy a 40. percben Jabornik adta el a korongot a kék vonalnál, s a kiugrást Lewis váltotta gólra, így a záró etap előtt már kettővel mentek a vendégek (1-3).

A 46. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, mert Németh Péter kiállítását mindössze hat másodperc alatt kihasználta a fehérvári alakulat, s innentől már óriási hajrára lett volna szükség még a pontszerzéshez is (1-4). A nagy hazai feltámadást azonban hiába várták a dunaújvárosi drukkerek, az 50. percben egy újabb hátrányt kellett kivédekezni, s bár ezt már nem tudta kihasználni a Titánok gárdája, a hátralévő időben könnyedén megőrizte előnyét a vendégcsapat, s mindent összevetve megérdemelt győzelemmel távozott Dunaújvárosból.

DAB – Fehérvári Titánok 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

DAB. Zaharcsenko – Franssila, Léránt, Dubek, Iossafov, Saluga, Hüffner, Mestyán, Nagy (1), Németh 1, Uski (1), Erdélyi, Lencsés, Azari, Jabonik, Török, Hruby, Liarakos, Pinczés, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom (2), Kiss R., Kiss P. (2), Lewis 2, Mihály (1), Imre, Szabó 1, Balogh, Bennett 1, Péter, Láday, Reiter, Császár, Hamvai, Mazzag, Sándor. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.

Újra hazai pályán a DPASE

Újra hazai pályán a DPASE

2019. augusztus 16. (péntek)

A Szentlőrinc SE elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a Nyári Bajnokság

Véget ért a Nyári Bajnokság

2019. augusztus 16. (péntek)

A gólkülönbség döntötte el a dobogós helyezéseket a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság véghajrájában.