Vereség a hibák ára

2019. január 17. (csütörtök) 20:17 - spigott

Fegyelmezetlenül, sok hibával játszva kapott nagy pofont hazai pályán megyei riválisától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett volna megyei riválisa ellen ahhoz, hogy megkaparintsa a tabella hatodik helyét.
A kezdés azonban nem alakult túl jól, az első percekben inkább a vendégek kezdeményeztek többet, ráadásul a hatodik percben emberelőnybe is kerültek, ám ezt gond nélkül kivédekezték a mieink. A harmad derekához közeledve átvette az irányítást a DAB, de hiába került többször is helyzetbe Corey Bricknell alakulata, nem sikerült megszerezni a vezető találatot. A lendületet egy újabb hazai kiállítás törte meg, s bár ezt is megúszták kapott gól nélkül a Bikák, a folytatásban már egyenlő erők harcát láthatták a drukkerek, igazán nagy helyzet nélkül.

A térfélcserét követően mindössze másfél perc kellett ahhoz, hogy a mieink komoly fölénye góllá érjen, s Németh Péter fonákkal ellőtt közeli próbálkozása már kifogott Gyenes kapuson (1-0). A vezetés megszerzése után is fölényben maradtak jégkorongozóink, ám a harmad derekán óriásit fordult az eredmény. Török kissé feleslegesnek tűnő szabálytalansága után ugyanis előbb négy a három, majd öt a négy ellen is betaláltak a vendégek, így hiába a jó kezdés, a 31. percben már a vendégek álltak közelebb a sikerhez (1-2). A helyzetet tovább nehezítette, hogy a 40. percben Jabornik adta el a korongot a kék vonalnál, s a kiugrást Lewis váltotta gólra, így a záró etap előtt már kettővel mentek a vendégek (1-3).

A 46. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, mert Németh Péter kiállítását mindössze hat másodperc alatt kihasználta a fehérvári alakulat, s innentől már óriási hajrára lett volna szükség még a pontszerzéshez is (1-4). A nagy hazai feltámadást azonban hiába várták a dunaújvárosi drukkerek, az 50. percben egy újabb hátrányt kellett kivédekezni, s bár ezt már nem tudta kihasználni a Titánok gárdája, a hátralévő időben könnyedén megőrizte előnyét a vendégcsapat, s mindent összevetve megérdemelt győzelemmel távozott Dunaújvárosból.

DAB – Fehérvári Titánok 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)

DAB. Zaharcsenko – Franssila, Léránt, Dubek, Iossafov, Saluga, Hüffner, Mestyán, Nagy (1), Németh 1, Uski (1), Erdélyi, Lencsés, Azari, Jabonik, Török, Hruby, Liarakos, Pinczés, Tóth. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom (2), Kiss R., Kiss P. (2), Lewis 2, Mihály (1), Imre, Szabó 1, Balogh, Bennett 1, Péter, Láday, Reiter, Császár, Hamvai, Mazzag, Sándor. Vezetőedző: Kiss Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

Csúfos vereséggel búcsúztak a Bikák

2019. február 22. (péntek)

A dunaújvárosi jégkorong múltjához képest méltatlanul alacsony színvonalú játékkal, nagyarányú vereséggel búcsúzott az idei Erste Liga szezontól a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.

Most a Fradi volt a jobb!

Most a Fradi volt a jobb!

2019. február 22. (péntek)

Hiába vezetett a harmadik negyed derekán még két góllal, 10-8-as vereséget szenvedett a Fradi elleni rangadón a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.