Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Amerikai lemezanyagával remekelt a jazz-kvartett

2019. február 23. (szombat) 14:37 - doszerk

Pont egy éve járt Dunaújvárosban az énekes Chicóval kiegészült Finucci Bros Quartet. Akkori látogatásuk apropóját a ritka szerencsével összejött amerikai lemezük bemutatója adta. Nos, most is volt mit játszani a korongról, mely élményt a további saját szerzemények előadásával tettek teljessé.

A jazz-zenész ikerpár, Balogh Roland gitáros és Balogh Zoltán billentyűs "csak" a ritmusszekciójával érkezett, azaz a Horváth "Pluto" József basszusgitárossal és Bordás József dobossal alkotott négyes instrumentális kompozíciókkal rukkolt elő pénteken este a Juharos színpadán. Roland a Kőbányai Zenei Stúdióban Babos Gyula növendéke volt és 2009-ben a montreux-i Jazz Verseny gitáros fődíját hozta el. A Finucci Bros Quartet alapjában véve modern, elektronikus jazzt játszik vibráló, funky-s basszus futamokkal és szvinges dallamokkal, melyre virtuóz gitár és billentyűtémák érkeznek. Ez a magával ragadó, érdekes fúzió vérfrissítésként hatott a sztenderdekhez szokott helyi közönségre. Aki jártas a műfaj világában, az a világhírű Pat Metheny gitáros és Keith Jarrett zongorista hatását vélhette felfedezni muzsikájukban, amelyet igencsak élvezett a dunaújvárosi publikum. A zenei est hangulatról a DO videója árulkodik. 

- Szabó László -

A rovat további hírei: Kultúra

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 23. (hétfő)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Meghalt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család vasárnap az MTI-vel.

Sikerdarabbal kezd a Bartók

Sikerdarabbal kezd a Bartók

2019. szeptember 20. (péntek)

Egy népszerű, hosszú idő óta sikerrel játszott darabbal kezdi a Mosoly évadát a Bartók Kamaraszínház. Georges Feydeau Bolha a fülben című bohózata itt is kacagtató előadást ígér a nézőknek.

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.