Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat) 20:33 - Szárszó Lajos

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

A győzelmi kényszer soha nem jön jól egy csapat számára sem, de ma ezt a feladatot kellett megoldaniuk a Dunaújvárosi Acélbikáknak a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón. Ebbe a helyzetbe a Bécsben elszenvedett vereség miatt kerültek a Bikák, akik csak úgy kerülhetnek be az Erste Liga rájátszásába, ha a soron következő mindhárom meccsükön győztesként hagyják el a jeget. De sajnos még ekkor is matekoznunk kell, hogy ráadásként ellenfeleink meccseinek végeredményei is nekünk segítsenek. Összességében tehát nagyon nehéz a DAB helyzete, de ne feledjük, ezt a fiúk saját maguknak köszönhetik. A lényeg tehát ma a győzelmen volt. Szécsié volt az első lövés, melyet Zakharchenko védett, majd Tóth Gergely vezetett egy szólót, aki a kapusba lőtte a pakkot. Az ötödik percben emberelőnybe kerültek a Bikák, melyet villámgyorsan sikerült gólra váltani. Szép korongbevitelt követően Tóth még a kapust is kicselezte, majd szinte a ketrec háta mögül tette be a pakkot az üres kapuba (1-0).

A vezetés azonban egy védelmi kihagyás miatt azonnal elszállt, hiszen 23 másodperc elteltével Szappanos révén egyenlített a Hokiklub (1-1). A következő percekben fölénybe egyik csapat sem került. Igaz több lövése a DAB-nak volt, de azokat rendre fogta Landsman. A 11. percben Berendi kiállítása nem jelentett igazi előnyt, ráadásul miután kiegészültek a fővárosiak, Godó egy szóló után vette be a hazai kaput (1-2). Az egyenlítésre pedig nem volt úgy esélyük a Bikáknak, ha a passzok a legvégén pontatlanok voltak, melyet azonnal meg is bosszultak Gröshl Tamás tanítványai. A sokadik gyors kontrájukat ezúttal sikerrel fejezték be a 15. percben, ekkor Jancsó volt nagyon pontos (1-3). Ez alaposan felpörgette a fővárosiakat, míg a hazaiak védekezése pocsék volt. Sorra otthagyták a kapu előtt az érkező csatárokat, így például Godót is, akik ezt góllal köszönte meg (1-4).

Ezt persze nem bírta idegekkel a DAB, mely nemcsak kapust cserélt, hanem Tóth szabálytalansága miatt 2+10 percre csatárát, és végül az első harmadot is elvesztette. A második húsz percben sem láttunk semmi biztatót a hazaiaktól, akik hat percig nem mutattak igazából semmit. Berendi kiállítását azonban ezúttal sikerült kihasználni, Huovinen Saluga passzát tette a kapuba (2-4), majd úgy tűnt, hogy a fiúk kissé komolyabbra veszik a meccset, hiszen több helyzetet is kidolgoztak. Ezt bizonyította a harmadik találat, melyet egy kontra végén szerzett a DAB. Uski passzát Huovinen lőtte kapura, melyet ugyan Landsman védett, de a kipattanót Franssila már bevágta (3-4).

Az eredmény kozmetikázása sikerült, közben azonban a védekezés továbbra is lyukas volt, és csak Pinczésen múlott, hogy nem nőtt a hátrány. A figyelemhiányt jól mutatta az, hogy Uski kiállítása után rossz csere miatt csapatbüntetés következett, ezzel kettős emberelőnybe juttatva a Hokilklubot. Miután leteltek a büntetések sem volt igazi elképzelés a hazai játékban, melyre a csapatjáték helyett az egyénieskedés volt inkább a jellemző. A harmadik húsz perc elején több lehetőség akadt az egyenlítésre, melyek közül a negyedik helyzetet váltotta gólra Azari (4-4). Ekkor azonban, ahelyett, hogy a vezetést megszerezték volna megint nem törődtek a védekezéssel, melyet Petres használt ki (4-5). Ettől kezdve megint a támadásokra fektette energiáit a DAB, amit viszont rossz volt látni az a továbbra is gyenge védekezés. Szécsi akár a meccset is eldönthette volna, korongja azonban a kapuvasról kifelé pattant, majd hiába volt meg a hazai mezőnyfölény, az nem jelentett igazi előnyt. Ha egy-egy helyzetet sikerült is kialakítani, akkor azoknál vagy a befejezéssekkel volt gond, vagy a blokkokban akadtak el a lövések. Bő három perccel a vége előtt Borbás Gergely kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, mely nemhogy eredményre nem vezetett, abból még Petres gólt is szerzett (4-6), melynek köszönhetően megérdemelten győzött a Hokiklub, végleg szertefoszlatva ezzel az Acélbikák rájátszásról szőtt álmait.

DAB – Hokiklub Budapest 4-6 (1-4, 2-0, 1-2)

DAB: Zaharcsenko – Franssila 1 (1), Léránt, Huovinen 1 (1), Nagy, Uski (2), Hüffner, Mestyán, Azari 1 (1), Németh (1), Tóth 1, Hruby, Lencsés, Dubek (1), Iossafov, Saluga (1), Barna, Szabó, Gulácsi, Makovics, Török, Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Borbás Gergely.

Hokiklub Budapest: Landsman – Kuqali (1), Szécsi (1), Godó 2 (1), Petres 2 (2), Satek (2), Csíki, Orbán, Izsák, Szopos, Szűcs, Bernáth, Jancsó 1, Berendi, Lévai, Vajda, Egyed (1), Németh (1), Szappanos 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.

Újra hazai pályán a DPASE

Újra hazai pályán a DPASE

2019. augusztus 16. (péntek)

A Szentlőrinc SE elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a Nyári Bajnokság

Véget ért a Nyári Bajnokság

2019. augusztus 16. (péntek)

A gólkülönbség döntötte el a dobogós helyezéseket a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság véghajrájában.