Lenullázták a Gyergyót az Acélbikák

2019. február 3. (vasárnap) 20:41 - spigott

Remek kapusteljesítménynek, valamint az első harmadban lőtt három gólnak köszönhetően arattak biztos győzelmet a Gyergyói HK ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Azok után, hogy tegnap végre megszerezte első győzelmét a középszakaszban, ma este hat órától már a Gyergyói HK ellen húztak korcsolyát a Dunaújvárosi Acélbikák játékosai az Erste Liga alsóházában. A helyzet azonban nem változott sokat a Vasas elleni sikert követően, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy reális esélyük maradjon a rájátszás elérésére. A találkozó előtt került sor Sevela Peter ünnepélyes búcsúztatására, ugyanis az Acélbikákat hat és fél szezonon át szolgáló kiváló hálóőr bejelentette visszavonulását.

A találkozót talán a vendégek kezdték valamivel aktívabban, ám igazán nagy helyzetet sem nekik, sem a DAB-nak nem sikerült kialakítania az első harmad derekáig. A 12. percben némileg váratlanul, de megszerezték a vezetést az Acélbikák, miután egy bulit követően Lencsés lőtt a kékről, s a korong Ruczuj lábai között utat talált a kapuba (1-0). Miután előnybe kerültek a mieink, láthatóan fel is pörgött a társaság, s Uski remek passza után Mestyán már a második hazai gólnak örülhetett (2-0). A arról, hogy a vendégek kedve még rosszabb legyen, az előző találatnál gólpasszt adó finn légiós tett a 15. percben, így alig három perc alatt lőtt három találatának köszönhetően kényelmes előnyből várhatták a folytatást az Acélbikák (3-0).

Ez azonban most nem tette kényelmessé a társaságot, mely láthatóan nem akarta elkövetni azokat a hibákat, amelyeket a Debrecen elleni hazai meccsen, mikor szintén háromgólos vezetésről "sikerült" kikapni 6-3-ra. Ugyan a vendégek igyekeztek magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, a védelem és Zaharcsenko kapus is állta a sarat, igaz a túloldalon Ruczujnak is sokat köszönhettek a gyergyói játékosok. Ahogy fogyott az idő, úgy kellett egyre többet kockáztatnia az ellenfélnek, így több lefordulási lehetősége is volt a hazai jégkorongozóknak, s bár ezekkel már nem sikerült élni, mivel a túloldalon sem találtak utat a hazai kapuhoz a vendégek, így az Acélbikák gárdája végül 3-0-s győzelmet aratott, s ezzel pontszámban befogta a még rájátszást érő helyen álló Vienna Capitals II. csapatát.

Nagy Márk két gólpasszal segítette a Bikákat!

Borbás Gergely: - A mai minden tekintetben a mi meccsünk volt. Sikerült meglepnünk az ellenfelet egy új védekezési formával. Az első harmadban jobb volt a helyzetkihasználásunk, bár mindkét oldalon megvoltak a helyzetek. Ellentétben a múltbéli tapasztalatokkal, tudtuk folytatni a saját játékunkat a második és a harmadik játékrészben is, megvoltak a helyzeteink, három kapuvasat is lőttünk. A második harmad végén veszítettük el egy kicsit a momentumunkat, de jókor jött a szünet, és helyre tudtuk tenni a fejeket. Nagyon örülünk annak, hogy kiváló volt a kapusteljesítményünk és hogy a fiatal játékosainkat is tudtuk használni, akik nagyszerűen megoldották a rájuk szabott feladatot. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

DAB – Gyergyói HK 3-0 (3-0, 0-0, 0-0)

DAB: Zaharcsenko - Franssila, Lencsés 1, Nagy (2), Németh, Uski 1 (1), Erdélyi, Hruby, Azari, Iossafov, Tóth, Jabornik, Mestyán 1, Dubek, Huovinen, Saluga, Hüffner, Szabó, Barna, Gulácsi (1), Makovics. Vezetőedző: Borbás Gergely.

Gyergyói HK: Ruczuj - Jezsov, Kozma, Constantin, Csergő, Pesztunov, Góga, Orbán, Karpus, Sára, Vorobjev, Bobcek, Nagy, Benedek, Péter, Tomanek, Ferenc, Ivácson, Barabás, Daradics, Elekes. Vezetőedző: Mikael Tisell.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a Honvéd otthonában

Vereség a Honvéd otthonában

2019. május 26. (vasárnap)

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.