Megérdemelt győzelmet aratott a DAB

Szárszó Lajos - 2019. február 2. 20:44

Nyolc perc alatt fordított kétgólos hátrányból a Dab a Vasas ellen, mely végül az edzőváltást követően egygólos győzelmet aratott.

Új edzőpáros, új remények. Azt nem lehetett mondani, egymásnak estek volna a felek a meccs elején, hiszen az iram a közepesnél nem volt nagyobb. Ebben a ritmusban igazi helyzetek sem alakultak ki, de azért a kapusokat mindkét oldal bemelegítette egy-egy lövéssel. Nagy Márk kiállítása alatt, bár felállni fel tudtak a vendégek a hazai harmadban, gólveszélyt nem tudtak kialakítani, mely a Bikák védelmét dicsérte. Miután kiegészült a DAB azonnal emberelőnybe is került Bálint hibája miatt, mely időszakban számos sistergő bombát eresztettek meg a játékosok a kék vonalról, de azok rendre elkerülték a kaput. A harmad hajrájában elcserélték magukat a Bikák, amelyért újabb két perces büntető járt, ráadásként Uski is kiszállt a játékból két percre, amely kettős hátrányt jelentett. És ha ez nem lett volna még elég, Franssilla ült le a büntetőpadra, melyt már nem lehetett kivédekezni. Nagy nyomás alá helyezték a kék-fehérek Garbacz kapuját, aki többször szépen védett, de Bukor lövésénél már tehetetlen volt (0-1). Németh játékvezető először nem volt biztos abban, hogy az szabályos volt-e a kapu elmozdulása miatt, végül azonban – ezúttal videóbíró segítségével – mégis megadta Lőczi találatát (0-2).

Jabornik próbálta meg távolról bevinni a szépítő gólt, a korong azonban célt tévesztett, és elzúgott a jobb oldali kapuvas mellett. A szépítés azonban váratlanul, Tóth kapus hibájából csak összejött, aki lányos zavarában ajándékozta oda a korongot a kapu torkában álló Huovinennek, melyet finn fiú közelről vágott a hálóba (1-2). Az egyenlítésre is megkapta a DAB az esélyt Inglis kiállítása miatt, mellyel ezúttal élni is tudott. Jabornik passzát követően jól vette át a korongot Saluga, aki egy cselt követően szépen tette a pakkot a ketrecbe (2-2). Két gól két perc alatt megsüvegelendő teljesítmény, ezt viszont két kiállítás követte hazai részről. Előbb Franssila, utóbb Azari került a büntetőpadra, melyet önfeláldozó védekező munkával sikeresen oldott meg a DAB, majd a két percről visszatért csapatkapitány egy remek szólót követően fordította meg a mérkőzés állását (3-2). A záró húsz perc elején több lehetőségük volt az előnyük növelésére a Bikáknak, akik sorra vezették akcióikat, Tóth kapus azonban szép védéseket mutatott be. A harmad közepére kiegyenlítődött a küzdelem, így Garbacztól is kellettek a védések, viszont egy szépen kivitelezett. Formás kontra végén sikerült megszerezni a negyedik találatot. Nagy Márk vitte be a korongot a támadó harmadba, melyet pontosan passzolt Huovinenhez, aki pontos lövéssel mattolta a kapust (4-2). A következő két perc megint tartogatott izgalmakat, ekkor Azari töltött el kisebb időt a büntetőpadon, de miután ezt is megoldották a hátvédek, az ellenfélből Csiki szállt ki a játékból. Mivel ekkor már csak négy perc volt vissza a meccsből a cél az előny megőrzése volt, de így is izgalmas lett a vége, hiszen 50 másodperccel a végső dudaszó előtt Turbucz találatával zárkózott fel a Vasas (4-3), de egyenlíteni már nem tudott. A DAB ezzel a győzelemmel szakította meg a régóta tartó negatív szériáját.   

Dunaújvárosi Acélbikák – Schiller-Vasas HC 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

Vezették: Németh Márton, Haszonits Miklós, Kis-Király Barna, Váczi Dávid

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz Máté - Franssila Miika, Lencsés Tamás, Nagy Márk Máté, Németh Péter, Uski Oula, Erdélyi Tamás, Hruby Gellért, Azari Zsolt 1, Iossafov Artem, Tóth Gergely, Jabornik Henrich, Mestyán István, Barna Dávid, Dubek Vladimir, Saluga Martin 1, Hüffner Adrián, Szabó Dávid, Gulácsi Ábris, Huovinen Joonas 2, Makovics Bence. Vezetőedző: Borbás Gergely

Schiller-Vasas HC: Tóth Károly Balázs - Bukor Rajmund 1, Seregély Máté, Bödök Bence, Schmál Kristóf, Szlama Dániel, Surányi Zsolt Máté, Tornyai Gábor, Lőczi Árpád 1, Székely Mádai Gergő, Turbucz Martin Zoltán 1, Fejes Nándor, Inglis Ákos, Csiki Attila, Szlépka

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.