Metál minden generációnak

2019. február 23. (szombat) 12:38 - Vass Ádám

A nagy öregek és az ifjú titánok is ott lesznek júliusban a Rockmaraton színpadain, aminek ismét a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont. A nemzetközi névsor már teljes és a hazai nagyágyúk sem maradnak ki.

Tavaly október óta záporoznak a nevek a következő Rockmaratonra. Az ország legnépszerűbb tematikus rock és metál fesztiválját idén is Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten rendezik meg, ezúttal július 8-13. között. A szervezők már többször hangsúlyozták, hogy keresve sem találhattak volna megfelelőbb helyszínt a fesztiválnak és ezzel a látogatók is egyetértenek, akik szerint az árnyékos kemping, a szabadstrand és a megfelelő elrendezés és kiszolgálás, valamint a város lakói mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az év legjobb hat napját töltsék el nálunk.

A helyszín miatt tehát nem kell aggódni, de a fellépők miatt sem, hiszen az már lassan négy hónapja kiderült, hogy a svájci folk metal brigád, az Eluveitie mellett érkezik a Jinjer, a new york-i street punk egyik zászlóshajója, a The Casualties, a hazai vonalról pedig a Prosectura, Road, Sear Bliss, Cool Head Klan és Fegyelmező Részleg. A szervezők később sem fukarkodtak a nevekkel, novemberben már azt is megtudtuk, hogy Dunaújvárosba látogat a fantasy power metal banda, Gloryhamer, a közel harminc éve menetelő brazil death metal alakulat, a Krisiun, és a Rise Of The Northstar. A nagyszínpadon pedig a skandináv black metal egyik legnagyobb képviselője, a Marduk is meglátogat minket. Nincs Rockmaraton a hazai klasszikusok nélkül sem, szóval csápolhatunk az Aurora, a Bloody Roots, a Depresszió és a Don Gatto, a suttyó Blues Company, az eurovíziós AWS, a klasszikus Ossian és Rudán Joe, a mindent elviccelő Wedding At The Slaughterhouse koncertjein is.

A legnagyobb hír viszont még karácsony előtt megérkezett, vagyis az, hogy Phil Anselmo, a Pantera egykori frontembere a Philip H. Anselmo & The Illegals formációval érkezik városunkba, és ezzel a felállással nyomja el az exkluzív, 100% Pantera szettet júliusban a Szalki-szigeten, így húsz év után újra Pantera daloktól lesz hangos a Kárpát-medence.

A klasszikusok táborát a negyven éve alakult punk együttes, a The Exploited is erősíti, de csápolhatunk a Napalm Death, vagy a világ legjobb Motörhead tribute zenekarának, a Bömbers koncertjére is. Aki pedig a hazaira szavaz, annak jó hír, hogy a Kalapács, a Paddy and the Rats, a Watch My Dying, a Zorall és az AWS sem marad ki a buliból.

A magyar fellépők névsora még nem teljes, de hamarosan lehull a lepel mindannyiukról, és már nem kell sokat várnunk a napi bontásra sem, a fesztiválig pedig már csak kevesebb, mint öt hónap van hátra.

A rovat további hírei: Rockmaraton

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

Rockmaraton 2020 – Dupla bejelentés

2019. november 29. (péntek)

A jövőre jubiláló fesztivál szervezői a héten két bejelentéssel is jelentkeztek, több tucat hazai névvel bővült a jövő évi line-up és szomszédos országokból is jön három zenekar.

Újabb húzónevek

Újabb húzónevek

2019. november 21. (csütörtök)

Újabb tizenkét fellépőt jelentettek be a Rockmaraton szervezői. Biztos, hogy jövő júliusban a Szalki- szigeten fog zúzni a Within Distruction és a Rotting Christ is. 

Újabb nevek a Rockmaratonon

Újabb nevek a Rockmaratonon

2019. november 13. (szerda)

A jövőre 30 éves Rockmaraton fellépőinek már több mint a fele ismert, azért tartogatnak még meglepetéseket a szervezők.

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

Rockmaraton 2020 - Újabb húzónevek az étlapon

2019. október 14. (hétfő)

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon. Három nemzetközi és 10 hazai zenekarral folytatódik az előzetes névsorolvasás a jövő évi, jubileumi fesztiválon.

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

Íme a 30. Rockmaraton első fellépői

2019. szeptember 30. (hétfő)

2020-ban kerek évfordulót ünnepel Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A 30 éves szülinapra bejelentették az első fellépőket – rögtön 40 zenekart.

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

Soha ennyien még nem voltak a Rockmaratonon

2019. július 14. (vasárnap)

Véget ért a 2019-es Rockmaraton, méghozzá egy történelmi látogatószámmal, ugyanis még soha ne fordult elő, hogy ennyien bulizta volna a fesztiválon.

A véghajrára fordult a Rockmaraton

A véghajrára fordult a Rockmaraton

2019. július 13. (szombat)

Az utolsó előtti nap is véget ért a Rockmaratonon, vagyis már csak egy utolsó nagy bulira kell összpontosítaniuk az erejüket a fesztiválozóknak, és utána egy éve van mindenkinek kipihenni ezt az őrült bulit.