Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek) 8:43 - Vass Ádám

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Számtalan előadás várta a Rudas iskola diákjait csütörtökön fél tizenkettőtől. A Szakmák Napja elnevezésű programot negyedik alkalommal rendezték meg az iskolában azzal a céllal, hogy a tanulók jobban megismerkedjenek választott szakirányaikkal és olyanoktól hallhassanak gyakorlatias információkat, akik már komoly sikereket értek el területükön. A három órán át tartó előadás-sorozaton a különböző szakokon és évfolyamokon tanuló diákok mind bepillanthattak választott szakmájuk kulisszái közé. Érkeztek hozzájuk marketing-szakemberek, akik kitértek a hírességek menedzselésére, vagy az online marketingre. A sport osztályokhoz gyógymasszőr látogatott el, de hallhatták Rosta Miklós, egykori válogatott kézilabdázó előadását is a sport utáni mindennapokról. A tanirodán pedig Ballai Attila, kommunikációs, PR és marketing igazgató, a Magyar Nemzet főszerkesztője várta a fiatalokat érdekes előadásával a sport-újságírással kapcsolatban.

Az informatika tagozatos diákok a drónokról, és a számítógépes programokról hallhattak, míg a közgazdaságtan szakirányú osztályok számára tartott prezentációkon emberközelibbé tették a pénzügyekkel kapcsolatos információkat az előadók. Szó volt a külső vállalati kommunikációról, a fejlesztésekről, de a mindennapi pénzügyekről is, amiről  Dr. Szikszai Szabolcs   , a Pannon Egyetem Közgazdaságtan Intézeti Tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens beszélt. Egy másik teremben állásinterjút szimuláltak, aki pedig tudni szerette volna, mi a párhuzam a Trónok harcából ismert westerosi nagyurak és a mai vezetők döntései közt, az végre megláthatta a hasonlóságokat.

A napnak viszont ezzel nem volt vége, hiszen délután az évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő Ötszak vetélkedő is elkezdődött. Ezen a házi versenyen háromfős csapatok versengtek egymással és saját szakirányukhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, jó pár játékos feladvány mellett.

A rovat további hírei: Oktatás

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

2019. április 03. (szerda)

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár.