Mindent a szakmákról a Rudasban

2019. február 22. (péntek) 8:43 - Vass Ádám

Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Napja elnevezésű programot a Rudas diákjainak csütörtökön. A nap folyamán saját szakirányukról hallhattak fontos információkat a szakemberektől.

Számtalan előadás várta a Rudas iskola diákjait csütörtökön fél tizenkettőtől. A Szakmák Napja elnevezésű programot negyedik alkalommal rendezték meg az iskolában azzal a céllal, hogy a tanulók jobban megismerkedjenek választott szakirányaikkal és olyanoktól hallhassanak gyakorlatias információkat, akik már komoly sikereket értek el területükön. A három órán át tartó előadás-sorozaton a különböző szakokon és évfolyamokon tanuló diákok mind bepillanthattak választott szakmájuk kulisszái közé. Érkeztek hozzájuk marketing-szakemberek, akik kitértek a hírességek menedzselésére, vagy az online marketingre. A sport osztályokhoz gyógymasszőr látogatott el, de hallhatták Rosta Miklós, egykori válogatott kézilabdázó előadását is a sport utáni mindennapokról. A tanirodán pedig Ballai Attila, kommunikációs, PR és marketing igazgató, a Magyar Nemzet főszerkesztője várta a fiatalokat érdekes előadásával a sport-újságírással kapcsolatban.

Az informatika tagozatos diákok a drónokról, és a számítógépes programokról hallhattak, míg a közgazdaságtan szakirányú osztályok számára tartott prezentációkon emberközelibbé tették a pénzügyekkel kapcsolatos információkat az előadók. Szó volt a külső vállalati kommunikációról, a fejlesztésekről, de a mindennapi pénzügyekről is, amiről  Dr. Szikszai Szabolcs   , a Pannon Egyetem Közgazdaságtan Intézeti Tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens beszélt. Egy másik teremben állásinterjút szimuláltak, aki pedig tudni szerette volna, mi a párhuzam a Trónok harcából ismert westerosi nagyurak és a mai vezetők döntései közt, az végre megláthatta a hasonlóságokat.

A napnak viszont ezzel nem volt vége, hiszen délután az évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő Ötszak vetélkedő is elkezdődött. Ezen a házi versenyen háromfős csapatok versengtek egymással és saját szakirányukhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, jó pár játékos feladvány mellett.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.