Nincs már lehetőség a hibázásra

2019. február 16. (szombat) 8:18 - spigott

Muszáj győznie a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak.

Bécsi vereségével nehéz helyzetbe került a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, ugyanis ahhoz, hogy a mieink bejussanak az Erste Liga rájátszásába, muszáj lesz hátralévő három találkozójukat megnyerni a középszakaszban, s emellett azért is szurkolniuk kell, hogy a Vienna Capitals II, vagy a Gyergyói HK gárdája annyi pontot veszítsen, amivel a mieink megelőznék valamelyik vetélytársukat. Az ellenfelek eredményeibe nincs beleszólása a DAB-nak, melynek így saját magával kell foglalkoznia, s elsősorban azzal, hogy ma este hat órától legyőzze következő ellenfelét, a Hokiklub Budapest gárdáját.

Már csak azért is, mert a vendégek a vesztett pontok tekintetében jobban állnak az Acélbikáknál még annak ellenére is, hogy a két gárda pár nappal ezelőtti találkozóján a mieink igen simán, 6-3-rra legyőzték a fővárosiakat. ebben, mármint a győzelemben reménykednek jégkorongozóink a ma esti hazai találkozón is, s mint azt Borbás Gergely vezetőedző elmondta, addig nem adják fel a rájátszásért folytatott harcot, míg van esélyük a továbbjutásra.

Kép: DO-archív

- Nagyon lassan kezdtünk a Bécs ellen, egyhangú volt az első harmad, ami a lövés statisztikából is látható. A második játékrészben aztán kockáztattunk, de sajnos egy helyzetüket újra ki tudták használni, így már három volt közötte. Az utolsó húsz percben még jobban kockáztatnunk kellett, lényegében öt emberrel támadtunk, sikerült egy korai góllal kettőre zárkózni, a végén pedig a kapusunkat is lehoztuk, és a 6-az-5 elleni játékunk nagyon hamar eredményes is volt. Utána is volt helyzetünk, de sajnos egy kilőtt korongra az ellenfél ért oda előbb. Dicséretes, hogy nem adtuk fel, és egészen addig nem is fogjuk feladni, amíg matematikai esélyünk van a rájátszásba kerülésre. Természetesen a Hokiklub ellen is támadó szellemben fogunk jégre lépni, mert minden pontra óriási szükségünk van.

A rovat további hírei: Sport

Újpesti előny a kupában

Újpesti előny a kupában

2019. október 22. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói négygólos hátrányból várhatják az Újpest elleni Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját.

Továbbjutás a kupában!

Továbbjutás a kupában!

2019. október 22. (kedd)

Remek játékkal aratott kétgólos győzelmet a Magyar Kupa harmadik fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Mosonmagyaróvár vendégeként.

Simán nyertek az esélyesek

Simán nyertek az esélyesek

2019. október 22. (kedd)

Két mérkőzésen összesen huszonhárom gólt szereztek a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Kupameccs az UTE ellen

Kupameccs az UTE ellen

2019. október 22. (kedd)

Pár nappal a két gárda fővárosi meccs után ismét az Újpest ellen korcsolyáznak jégre a DAB jégkorongozói.

Kupameccs vár az akadémistákra

Kupameccs vár az akadémistákra

2019. október 21. (hétfő)

Idegenben, a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára kedden este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

2019. október 21. (hétfő)

Ötgólos hátrányból fordítva szerezte meg idei első győzelmét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata a felnőtt NB I/B-s bajnokságban.

Eredményes hétvége

Eredményes hétvége

2019. október 21. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata pontot rabolt a listavezetőtől, míg az U19-esek idegenben nyertek rangadót a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.