Nincs már lehetőség a hibázásra

2019. február 16. (szombat) 8:18 - spigott

Muszáj győznie a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak.

Bécsi vereségével nehéz helyzetbe került a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, ugyanis ahhoz, hogy a mieink bejussanak az Erste Liga rájátszásába, muszáj lesz hátralévő három találkozójukat megnyerni a középszakaszban, s emellett azért is szurkolniuk kell, hogy a Vienna Capitals II, vagy a Gyergyói HK gárdája annyi pontot veszítsen, amivel a mieink megelőznék valamelyik vetélytársukat. Az ellenfelek eredményeibe nincs beleszólása a DAB-nak, melynek így saját magával kell foglalkoznia, s elsősorban azzal, hogy ma este hat órától legyőzze következő ellenfelét, a Hokiklub Budapest gárdáját.

Már csak azért is, mert a vendégek a vesztett pontok tekintetében jobban állnak az Acélbikáknál még annak ellenére is, hogy a két gárda pár nappal ezelőtti találkozóján a mieink igen simán, 6-3-rra legyőzték a fővárosiakat. ebben, mármint a győzelemben reménykednek jégkorongozóink a ma esti hazai találkozón is, s mint azt Borbás Gergely vezetőedző elmondta, addig nem adják fel a rájátszásért folytatott harcot, míg van esélyük a továbbjutásra.

Kép: DO-archív

- Nagyon lassan kezdtünk a Bécs ellen, egyhangú volt az első harmad, ami a lövés statisztikából is látható. A második játékrészben aztán kockáztattunk, de sajnos egy helyzetüket újra ki tudták használni, így már három volt közötte. Az utolsó húsz percben még jobban kockáztatnunk kellett, lényegében öt emberrel támadtunk, sikerült egy korai góllal kettőre zárkózni, a végén pedig a kapusunkat is lehoztuk, és a 6-az-5 elleni játékunk nagyon hamar eredményes is volt. Utána is volt helyzetünk, de sajnos egy kilőtt korongra az ellenfél ért oda előbb. Dicséretes, hogy nem adtuk fel, és egészen addig nem is fogjuk feladni, amíg matematikai esélyünk van a rájátszásba kerülésre. Természetesen a Hokiklub ellen is támadó szellemben fogunk jégre lépni, mert minden pontra óriási szükségünk van.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a Honvéd otthonában

Vereség a Honvéd otthonában

2019. május 26. (vasárnap)

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.