Világ- és Európa-bajnokként jubilált a Dragon Steel SE

doszerk - 2019. február 3. 14:47

Eredményekben és taglétszámban is nagyot léptek előre az elmúlt tíz évben a Dragon Steel SE sárkányhajósai, s az idén is szép eredményekkel örvendeztetnék meg a sportág helyi kedvelőit.

A Dragon Steel SE 2009-ben alakult Dunaújvárosban, tehát idén a 10. jubileumát ünnepelheti a remek eredményekkel büszkélkedő egyesület, melynek elnöki posztját 2014-től Tóth Edit tölti be, s a napi munkában Bíró Andrea elnökhelyettes, valamint Gálné Sárközi Éva titkár igyekszik a lehető legtöbbet segíteni.
Az egyesület az elmúlt tíz év alatt a hazai és nemzetközi vizeken is kiemelkedő eredményeket ért el, így a vezetés méltán lehet büszke a 2013-ban szerzett Magyar Kupa első helyre, majd arra is, hogy még ebben az évben 32 válogatott tagjuk összesen 21 érem szerzéséhez járult hozzá a szegedi világbajnokságon.

A 2016-os a Sárkányhajó Nemzeti Eb-n Rómában négy Európa-bajnoki cím mellett két ezüst- és két bronzérmet szereztek. Premier vegyes hajójuk a 2017-es a Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon 8 km-en szerzett bajnoki címet, s emellett két női ezüstéremnek, valamint egy férfi bronzéremnek örülhettek. A szintén 2017-ben megendezett 17. Klub Legénység Sárkányhajó Európa-bajnokságon bronzéremmel, két negyedik és hatodik helyezéssel gazdagodott a szakosztály. Tavaly 57 fővel vettek részt a 11. IDF Klub Legénység Világbajnokságon, ahol az U18 mix csapatuk hozta a magyarok első aranyérmét, a fiatalok egy további ezüst- és két bronzérmet vívtak ki, míg a 13. EDBF Nemzetek közötti Eb-én négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel járultunk hozzá a magyarok sikereihez. Ez egyben azt is jelentette, hogy tíz év alatt 27 világbajnoki éremnek örülhettek a Dragon Steel SE sárkányhajósai, akik az Európa-bajnokságokon 18, míg a magyar bajnokságon 57 alkalommal állhattak dobogóra, s ezek mellett további 51 érmes helyezésnek örülhettek. Nemcsak az eredményekben látszott azonban az előrébb lépés, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit elnök.

Csoportkép a világbajnokságról! (Képek forrása: Dragon Steel SE)

- 2018-ban a taglétszámunk 80 főre duzzadt, 76 versenyengedélyt váltottunk ki, ami az előző évhez képest 18-al több versenyzőt jelentett az egyesületnek. A közelmúltban számos lelkes fiatal sportoló csatlakozott hozzánk, így a Szegedi vb-n az U18-as korosztályban is tudtunk csapatot kiállítani. Az U18-as egységünk nemcsak a magyarok első aranyérmét vívta ki, hanem a Dragon Steel SE, mint klubcsapat legelső világbajnoki arany-, és ezüstérmeit is. Nagy örömünkre a rendkívül lelkes és tehetséges fiatalok 2019-ben már magyar válogatottként tervezik azt, hogy részt vesznek thaiföldi világbajnokságon. Továbbra is nyitottak vagyunk új belépők fogadására kortól és nemtől függetlenül nagy szeretettel várjuk őket, s reméljük, hogy egyre több új taggal bővül a létszámunk. Az idei terveink között szerepel, hogy részt veszünk a hazai versenyek mellett a sevillai Klub Európa-bajnokságon, valamint a thaiföldi Nemzeti világbajnokságon is. 2019-ben is szeretnénk fényes sikereket elérni, reméljük, hogy a kitartó, fáradságos munkánk idén is meghozza a gyümölcsét.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.