Dunaújváros Hetilap

A Hankook munkabér helyett a jobbikos Pintérre költi a pénzt!

doszerk - 2019. március 13. 16:35

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor polgármester az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz, reflektálva a pestisracok.hu oldalon megjelent cikkre.

KÖZLEMÉNY

A dolgozókat támogassák ne a Jobbikot!

Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor polgármester úr felszólítják a Hankook Tire Kft. menedzsmentjét, hogy a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjének Pintér Tamásnak a lapja a Castellum.do pénzelése helyett a dolgozók bérfejlesztési törekvéseit támogassák!

Pintér Tamás és a Jobbik pedig újra megmutatta igazi arcát, nem a dolgozók életkörülményeinek javítása a célja, hanem az olcsó politikai haszonszerzés. Megmentőként lép fel, miközben valódi szándéka, hogy feszültséget keltsen Dunaújváros és térsége polgárainak életében. 

 

A magyar kormány stratégiai partnereként pénzeli a Jobbikot a Hankook

 

A Castellum.do nevű magyar nyelvű, Dominikán bejegyzett, alig ismert hírportált tartja a legalkalmasabbnak a Hankook Tire Magyarország arra, hogy ott rendszeresen öles hirdetéseket közöljön a vezető helyen. A jelenség azért is rendhagyó, mert a blogból gründolt hírfolyam köztudottan a Dunaújváros országgyűlési képviselője, a jobbikos Pintér Tamás személyes faliújsága, ahol egy-egy Hankook PR-cikk alatt rendszeresen kormánygyalázó, illetve helyi kötődésű fideszeseket sározó írások jelennek meg, miközben a koreai multicég csaknem hét esztendeje a magyar kabinet stratégiai partnere. A PestiSrácok.hu megkérdezte fenti állapotokról a Hankook kommunikációs vezetőjét, Roy Katalin szerint cégük, és annak munkatársai nem politizálnak, bár munkaköri helyettese rendszeresen szerepel vendégszerzőként a Castellum.do-n. A Hankook hirdetés elhelyezései azért is érdekesek és rendhagyóak, mert azokat nem jelentetik meg olyan valóban olvasott felületeken, mint a Fejér Megyei Hírlap, vagy a Dunaújvárosi Hírlap. 

Rendszeres, nagy felületű, vezető helyen szereplő hirdetések formájában áll üzleti kapcsolatban a Castellum.do nevű hírportállal a Hankook Tire Magyarország, a koreai világcég nyolcszáznyolcvanötmillió eurós beruházásból építette fel abroncsgyárát a Dunaújváros melletti Rácalmáson, ahol tizenkét éve folyamatos a termelés, illetve az üzem bővítése. A Castellum.do és a multinacionális vállalat együttműködése azért is pikáns, mert a Hankook csaknem hét esztendeje a magyar kormány stratégiai partnere, miközben a portál érdemi szempontból láthatólag csak a kormánykritika megjelentetésére, valamint a térség tavaly az Országgyűlésbe bejutott jobbikos képviselője, Pintér Tamás gondolatainak közlésére jött létre.

KEVESEN TUDNAK A CASTELLUMRÓL

A PestiSrácok.hu megkérdezte a Hankook Tire Magyarország részéről Roy Katalint, a cég kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy a vállalat nem támogatja direkt módon a hírportált, de valóban rendszeres hirdetője annak. Roy Katalin hozzátette, hogy a Castellum.do-n megjelenő álláshirdetéseket sok más sajtótermék felületein is rendszeresen megjelentetik, bár arra nem tudott válaszolni, hogy melyek ezek. Munkatársaink igyekeztek megtalálni a Hankook hasonló hirdetéseit a megye két leginkább olvasott sajtóterméke, a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap online felületein, de nem találtak ilyeneket. Mivel valóban nem vagyunk járatosak a marketing varázslatainak rejtelmeiben, kénytelenek vagyunk elhinni, hogy az effajta PR, és egyéb anyagok megjelentetésének legalkalmasabb felülete egy ugyan magyar nyelvű, de Dominikán bejegyzett blog, amelynek a létezéséről is kevesen tudnak. Roy Katalin beszélgetésünkkor többször megkérdezte, hogy a Hankook hirdetéseinek körülményeiről miért kell tudnia a PestiSrácok.hu-nak, majd igyekezett rögzíteni, hogy a közvetett támogatásnak semmilyen politikai háttere nincs, a Hankook és a cég dolgozói sem nyilvánítanak ki ilyen minőségükben politikai véleményeket. A kommunikációs vezető a hirdetési tarifákról sem tudott felvilágosítást adni, mint mondta, azokban a cég HR-részlege a kompetens.

PR, marketing, hirdetés… Fotó: PS

PINTÉR EGYSZEMÉLYES ÚJSÁGJA

Mint említettük, a Hankook Tire Magyarország csaknem hét éve a magyar kormány stratégiai partnere, a nyolcvanegy céget felsoroló listán a vállalat az előkelő hatodik helyen szerepel, szerződését 2012 novemberében az Orbán Viktor vezette kabinettel kötötte. A Castellum.do impresszuma szerint csaknem másfél év múlva jelent meg webes hírújságként, előtte blogként üzemelt. Bár az oldal látszólag minden témával foglalkozik, a Hankook említett hirdetésinek mennyiségi tartalmát tekintve csak a kormánykritikus írások, illetve a helyi kötődésű fideszeseket – főképp Cserna Gábor dunaújvárosi polgármestert és Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét – besározni hivatott cikkek közelítik meg azokat. A Jobbik országgyűlési képviselője, Pintér Tamás mindezt úgy igyekszik kommunikálni, hogy a Castellum.do néha-néha megszólalási lehetőséget ad neki, ha ki szeretné fejteni az álláspontját egy-egy kérdésben, amire bizonyára lehetősége is van, mivel a jelenleg ismét csak egy főszerkesztőből, szerzőből, mindenesből álló portál Pintér személyes faliújsága. Bár a portál az ott hivatalosan dolgozókat tekintve kicsiny műhelynek számít, a mögötte állók szervezőkészségét tekintve nem szabad lebecsülni, hisz valamiért rendszeres hirdetője a Hankook, ami lényegesen nagyobb, ismert lapokat nem illet meg.  Roy Katalin tájékoztatása szerint a Hankook és dolgozói nem nyilvánítanak ki direkt politikai véleményeket, a Castellum.do-nak mégis rendszeres vendégszerzője a kommunikációs vezető helyettese, Boda Bence, aki elismert madárfotósként jelenteti meg a hírportálon a természetfotóit, de felettese állítása szerint ezen kívül nincs köze a laphoz.

- pestisracok.hu -

 

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!