Az első félév legjobbjai

2019. március 29. (péntek) 16:15 - Vass Ádám

Több éves hagyománnyá nőtte ki magát az a kezdeményezés, hogy a tanulmányi félévek végén a város iskoláinak kiemelkedő eredményeit elért tanulóit Cserna Gábor polgármester külön is köszönti és elismerő oklevelekkel díjazza teljesítményüket.

Ismét átadták a legjobb tanulóknak járó elismeréseket pénteken délelőtt a Polgármesteri Hivatal "C" szárnyának rendezvénytermében. A díj azoknak a tanulóknak jár, akik a 2018/19-es tanév első félévében jelents tanulmányi, sport, művészeti vagy egyéb sikereket értek el országos versenyeken. A díjakat Cserna Gábor, városunk polgármestere adta át. Mint mondta, a tanév első félévének „leg-legjeit”, a város legtehetségesebb, legsikeresebb tanulóit hívták meg, hogy megköszönjék azt a munkát, amellyel kitűntek társaik közül és vitték Dunaújváros jó hírét országos versenyeken is.

- Legalább hetven oklevelet írtam alá a héten, és magam is elcsodálkoztam, milyen széles skálán mozognak, versenyeznek a dunaújvárosi gyerekek, ráadásul sikerrel. Dunaújváros jövője jó kezekben van, mert ilyenek a fiataljai. Tehetségesek, ügyesek, kreatívak. Megfogják a munkát az élet minden területén. Tanulmányi versenyeken, a sportokban, a művészetek világában, és a szakmák sztárjai is dunaújvárosiak. Felnőve ti határozzátok meg a város arculatát, jövőjét. És nem csak Dunaújváros, hanem Magyarország jövője is a ti kezetekben van. Ha ti sikeresek vagytok, ilyen lesz a város, ilyen lesz az ország. Tiszteletem és elismerésem a diákokat felkészítő pedagógusoknak, a családoknak, szülőknek és nagyszülőknek. Ezek a gyerekek és fiatalok az Önök keze alatt formálódtak ilyenné, hogy most büszkék lehetünk rájuk.

Elsőként az Abu-Dzabiban és Dubajban megrendezett  XV. speciális olimpia nyári világjátékokon részt vevő dunaújvárosiakat méltatta Cserna Gábor polgármester. Az év egyik legnagyobb sport és humanitárius rendezvényén 62 magyar versenyző szerepelt, 14 sportágban. A magyar delegáció pedig 68 érmet, 32 aranyat, 26 ezüstöt és 10 bronzot gyűjtött a versenyen. A csapat tagja volt Latinovics Lívia a Móra iskola tanulója, aki négy olimpiai aranyérmet szerzett, valamint  Juhász Szebasztián,  a Móra iskola volt tanulója, aki három aranyéremmel,  egy ezüsttel és egy bronzéremmel tért haza.

Szintén a közelmúltban értek el nagy sikereket Dunaújváros tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon. Sörös Patrik, a Dunaferr  iskola tanulója a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen  elért I. helyezéséért érdemelte ki az elismerést. Ugyanitt Benedek Gábor és Witt Patrik, szintén a Dunaferr színeiben értek el kiváló eredményt, Kovács Alexandra pedig a Kereskedelmi iskola tanulójaként végzett előkelő helyen.  

Az első díjak átadása után nem maradt el a szokásos ajándék sem a polgármester részéről. Mint minden évben, úgy most is felajánlotta a legjobbaknak, hogy felkészítő tanáraikkal nyáron eltölthetnek egy hosszú hétvégét az önkormányzat, vagy a DVG Zrt. balatoni üdülőjében.

További díjazottak:

Arany János Általános Iskola

Szabadi Eszter 2.c - Rajzpályázaton elért első helyezéséért

Simon Balázs, Simon Balázs Ádám, Szenczi Miklós - Szabadfogású birkózó gálán elért eredményeikért

Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium

Gondár Barna 11. c - tanulmányi eredményeiért és versenyeken elért eredményeiért

Kovács Dominik, Hungler Teodor, Kamondy Dominik, Piszman Máté, Kemény Kevin, Szabó-Sáfár Benedek - Floorball diákolimpián elért 3. helyezés

Dózsa György Általános Iskola

Bükki Gergely, Galai Réka Krisztina, Kuminka Zsombor, Zajzon Gréta - Angol versenyen elért eredményeikért

Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola

Horváth Benedek - Tanulmányi- és sporteredményeiért

Gárdonyi Géza Általános Iskola

Somogyi Angelika Kármen - Meseíró pályázaton elért első helyezésért

Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Kovács Alexandra - Szakmai versenyeken elért eredményeiért

Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Makai Anita - A Lélekharang, a Valahol Európában és a Twist Olivérben nyújtott alakítása miatt

Móricz Zsigmond Általános Iskola

Barna Péter - Fizika-, matematika- és logikaversenyen elért eredményeiért

Pannon Oktatási Központ

Nyári Bianka, Polányi Ákos, Borbás Panna - matematika versenyen elért eredményeikért

Vincze-Hajnal Bianka - Tanulmányi eredményeiért és közösségi munkájáért

Petőfi Sándor Általános Iskola

Vidák Boglárka - Sakkversenyeken elért eredményeiért

Hegedűs Anna - Tanulmányi eredményeiért

Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium

Mosonyi Boglárka - Szavalóversenyeken elért eredményeiért

Rozs Viktória, Rozs István - Zenei fellépéseikért

Szabó Magda Református Tagintézmény

Szabó Dávid, Tóth Krisztián, Sági Roland, Ságodi Levente, Fekete Roland, Fekete Zalán, Mozsár Edina - A Számítógépes alapismeretek versenyen elért első helyezésükért

Széchenyi István Gimnázium és Kollégium

Botlik Viktória, Francsák Panna, Tauser Gerda - Anyanyelvi versenyen elért második helyezésükért

Vasvári Pál Általános Iskola

Ádám Kende, Szinatkasz Michalis, Szinatkasz Nikos, Nótás Kende, Majláth Zsolt Benjámin és Nagy Gábor - Diákolimpiai ezüstérmes floorball csapat

Elter Dóra - Mesemondó-, prózamondó- és helyesírási versenyen elért eredményeiért

Violin Alapfokú Művészeti Iskola

Szücs Bátor Máté - A Valahol Európában és a Lúzer Rádió, Budapest!-ben és a Twist Oliver című darabban nyújtott alakításáért

A rovat további hírei: Oktatás

Szekeres Huba ismét bizonyított!

Szekeres Huba ismét bizonyított!

2019. május 24. (péntek)

A Dózsa György Általános Iskola diákja hatalmas sikert ért el az Országos Curie Kémia Emlékversenyen, majd a Lila vegyészbajnokságon.

Indul a Paks II. Akadémia

Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda)

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök)

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.