Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bemutatkoztak a zeneiskola jazz tanszakosai

2019. március 8. (péntek) 14:25 - doszerk

A Juharos "feltámadásának" köszönhetően egy régi, szép hagyomány lépett ki a Sándor Frigyes Zeneiskola falai közül. A klasszikus zenei tanulmányokat folytatók mellett, most a jazz tanszak növendékei vallottak színt, hiszen együtt muzsikálhattak tanáraikkal, meg-megcsillantva tehetségüket.

A kezdetek régre, a 90-es évek elejére nyúlnak vissza, amikor Csuhaj-Barna Tibor, aki ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ledoktorált jazz-bőgő tanára kollégáival megálmodta a tanszakot. Őt 2004-ben egyik legjobb, gyerekkori barátja, zenésztársa Szabó Attila váltotta, aki kezdetben még klasszikus gitárt oktatott, amelyet - ahogy ő mondta - hamar "villanygitárra" cseréltek. A nyári zenei táborokban tovább csiszolódott a diákság, más hangszercsoportok is beszálltak és megérett a dolog arra, hogy egy kávé, tea, szendvics mellett szüleiknek, barátaiknak is megmutassák tudásuk legjavát. A Jazz Café csütörtök este új helyre költözött és ugyan hiányoztak a billentyűsök, de így is egy telt házas, remek hangulatú örömzenélésnek lehetett tanúja az, aki betért az uszoda mögötti vendéglátóhelyre. A DO kamerája most is hozott egy "csészényi" ízelítőt olvasóinak. Akit ezek után sikerült felcsigázni, ne hagyja ki a Zene Zóna következő adását a D+ TV-n!

- Szabó László -

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.