Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bemutatkoztak a zeneiskola jazz tanszakosai

2019. március 8. (péntek) 14:25 - doszerk

A Juharos "feltámadásának" köszönhetően egy régi, szép hagyomány lépett ki a Sándor Frigyes Zeneiskola falai közül. A klasszikus zenei tanulmányokat folytatók mellett, most a jazz tanszak növendékei vallottak színt, hiszen együtt muzsikálhattak tanáraikkal, meg-megcsillantva tehetségüket.

A kezdetek régre, a 90-es évek elejére nyúlnak vissza, amikor Csuhaj-Barna Tibor, aki ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ledoktorált jazz-bőgő tanára kollégáival megálmodta a tanszakot. Őt 2004-ben egyik legjobb, gyerekkori barátja, zenésztársa Szabó Attila váltotta, aki kezdetben még klasszikus gitárt oktatott, amelyet - ahogy ő mondta - hamar "villanygitárra" cseréltek. A nyári zenei táborokban tovább csiszolódott a diákság, más hangszercsoportok is beszálltak és megérett a dolog arra, hogy egy kávé, tea, szendvics mellett szüleiknek, barátaiknak is megmutassák tudásuk legjavát. A Jazz Café csütörtök este új helyre költözött és ugyan hiányoztak a billentyűsök, de így is egy telt házas, remek hangulatú örömzenélésnek lehetett tanúja az, aki betért az uszoda mögötti vendéglátóhelyre. A DO kamerája most is hozott egy "csészényi" ízelítőt olvasóinak. Akit ezek után sikerült felcsigázni, ne hagyja ki a Zene Zóna következő adását a D+ TV-n!

- Szabó László -

A rovat további hírei: Kultúra

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.