Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bemutatkoztak a zeneiskola jazz tanszakosai

2019. március 8. (péntek) 14:25 - doszerk

A Juharos "feltámadásának" köszönhetően egy régi, szép hagyomány lépett ki a Sándor Frigyes Zeneiskola falai közül. A klasszikus zenei tanulmányokat folytatók mellett, most a jazz tanszak növendékei vallottak színt, hiszen együtt muzsikálhattak tanáraikkal, meg-megcsillantva tehetségüket.

A kezdetek régre, a 90-es évek elejére nyúlnak vissza, amikor Csuhaj-Barna Tibor, aki ma már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ledoktorált jazz-bőgő tanára kollégáival megálmodta a tanszakot. Őt 2004-ben egyik legjobb, gyerekkori barátja, zenésztársa Szabó Attila váltotta, aki kezdetben még klasszikus gitárt oktatott, amelyet - ahogy ő mondta - hamar "villanygitárra" cseréltek. A nyári zenei táborokban tovább csiszolódott a diákság, más hangszercsoportok is beszálltak és megérett a dolog arra, hogy egy kávé, tea, szendvics mellett szüleiknek, barátaiknak is megmutassák tudásuk legjavát. A Jazz Café csütörtök este új helyre költözött és ugyan hiányoztak a billentyűsök, de így is egy telt házas, remek hangulatú örömzenélésnek lehetett tanúja az, aki betért az uszoda mögötti vendéglátóhelyre. A DO kamerája most is hozott egy "csészényi" ízelítőt olvasóinak. Akit ezek után sikerült felcsigázni, ne hagyja ki a Zene Zóna következő adását a D+ TV-n!

- Szabó László -

A rovat további hírei: Kultúra

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök)

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

2019. március 08. (péntek)

A Bartók Táncszínházának legújabb előadása elnyerte a nézők tetszését, hiszen pont azt kapták tőle, amit vártak: egy óra pörgést, szórakozást és látványos táncokat.

Megéri befizetni a Táncirkuszba

Megéri befizetni a Táncirkuszba

2019. március 07. (csütörtök)

Pénteken végre megnyílik, és tárt karokkal várja a nézőket a Táncirkusz. A Bartók legújabb táncszínházi előadása egy óra önfeledt bohóckodás, vurstli és ringlispíl, ami kizökkent mindenkit a hétköznapokból.