Dunaújváros Hetilap

Ellenzéki adok-kapok

doszerk - 2019. március 22. 12:29

Puzsér megint kiakadt, ezúttal a Momentumra, míg a Liberálisok a Jobbikkal való összefogást akadályoznák meg az önkormányzati voksolás kapcsán, egyelőre sikertelenül - írja a Magyar Hírlap.

Egyelőre hiába kérik a Liberálisok a „demokratikus” ellenzéktől, hogy ne fogjon össze a Jobbikkal. Utóbbi részéről pedig Gyöngyösi Márton volt kénytelen ismét magyarázkodni a Gyurcsány-szövetség miatt.

Március 15-én is együtt lengtek a jobbikos, a DK-s és az MSZP-s zászlók (Fotó: Ficsor Márton)
Minél jobban formálódik az ellenzék „egy az egyben a Fidesz jelöltjével szemben” típusú szivárványkoalíciója, annál több homokszem kerül a gépezetbe. Tegnap Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese kényszerült magyarázkodásra pártja és a DK közös színpadra állása okán. A zsidókat a parlamentben korábban listázni akaró „néppártos” politikus elismerte, kevés dologban értenek egyet Gyurcsánynéval, azaz Dobrev Klárával, ám a kormánnyal való szembenállás miatt ezeket félreteszik.
Megosztja az ellenzéki összeborulást a főpolgármesteri előválasztás szappanoperája is. Ebbe már a Jobbik is bekapcsolódott azzal, hogy az LMP után felsorakozott Puzsér Róbert mellett, sőt tegnap a korábban Veiszer Alindában gondolkodó Momentum is letette a garast az előválasztás, illetve amellett, hogy a győztest támogatja. Erre a korábban riválisát, Karácsony Gergelyt is keményen támadó Puzsér megint kiakadt, közösségi oldalán felvetette, „mi szükség van Momentumra”.

Időközben Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje a rasszizmus elleni világnap alkalmából aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a „demokrata ellenzék közösen határolódjon el a kirekesztésre és gyűlöletkeltésre épülő szélsőjobboldali politikától”. Bejelentette, pártja a továbbiakban sem tud elképzelni semmilyen választási együttműködést a Jobbikkal, azzal pedig, hogy Puzsér Róbert elfogadta a Jobbik támogatását, a Liberálisok nem fogják tudni támogatni őt a főpolgármester-választáson. Mindez ugyanakkor annak tükrében érdekes, hogy március 15-én a törpepárt képviselője, Bősz Anett is közösen állt színpadra például a jobbikos Jakab Péterrel. Sermer ezért arra kérte Karácsonyt és a Momentumot, csatlakozzanak a szélsőjobboldaltól elhatárolódó aláírásgyűjtéséhez, és „álljanak ki amellett, hogy Tarlós Istvánt a Jobbik támogatása nélkül kell leváltanunk”. Lapzártánkig az érintettek nem reagáltak a felvetésre, ami Karácsony esetében azért is érthető, mert korábban még a Gyöngyösi Márton-féle zsidólistázást mentegetve is kiállt a Jobbikkal való együttműködés mellett.

A Kúria is elutasította a Momentum kérelmét

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) végzését helybenhagyva, a Kúria is elutasította a Momentum Mozgalom nyilvántartásba vételét a májusi európai parlamenti választásra. Az NVB azért utasította el a nyilvántartásba vételt, mert a párt által bejelentett székhely nem egyezik a bírósági nyilvántartásában szereplővel. A Momentum felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, mint kiderült, hiába. A legfőbb bírói fórum a székhellyel kapcsolatos eltérés mellett azt is megállapította, hogy a bejelentéskor eljárt Fekete-Győr Andrásnak képviseletre vonatkozó megbízása sem az EP-választás kitűzésének, sem a szervezet bejelentkezésének időpontjában már nem állt fenn. 

- magyarhirlap.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.