Dunaújváros Hetilap

Előttünk a város, mögöttünk a kormány

2019. március 7. (csütörtök) 16:18 - Brousil Csaba

Több nagyberuházás tervei kaptak zöld utat a kormánytól, a határozatok megjelentek a Magyar Közlönyben is. Ezek részleteiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Az első a Modern Városok Program keretében egy dunaújvárosi szálloda és rendezvényközpont létesítéséhez szükséges támogatás biztosításáról szól. Az új szállodát az Építők útja- Hunyadi út közötti, önkormányzati tulajdonú területen építik majd fel. Három csillagos "superior" minősítésű szálloda és rendezvényközpont lesz, 76 szobával, akadálymentesített kialakítással. A polgármester kiemelte, munkahely-teremtő beruházásról van szó, hiszen a nyitástól kezdve 35 fő dolgozik majd a hotelben. Mint mondta, erre idén 608 millió, jövőre 1,385 milliárd forintot biztosít a kormány, amelyet kiegészítenek még 900 millió forint TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrással.

Fotó: Zsdrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második kormányrendelet az élményfürdő, a sportuszoda, illetve a fürdőkomplexum felújítására vonatkozik. Idén 900 millió forintot, jövőre további két milliárd forintot lehet a beruházásra fordítani. Cserna Gábor elmondta, hogy a jelenleg is zajló Fabó Éva Sportuszoda felújítása után ebből a forrásból egy komplex fürdő- és gyógyászati központot szeretnének kialakítani.

A Magyar Közlönyben megjelent harmadik, városunkat érintő kormányrendelet a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházási megvalósítási programjának módosításáról szól. Erre közel hatmilliárd forintot ad a kormány és a beruházás két ütemben valósul majd meg. Első ütemben - melynek munkálatait idén ősszel el is kezdik - lebontják a régi csarnokot és egy újat építenek a helyébe. A második ütemben az Akadémia működéséhez kapcsolódó szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben és felújításra kerül a mostani sportszálló, melyben kollégium kap majd helyet.

A rovat további hírei: Közélet

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019. október 14. (hétfő)

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

A megelőzés fontosságáért

A megelőzés fontosságáért

2019. október 14. (hétfő)

A betegség kialakulása nem előzhető meg, de jól diagnosztizálható és időben felismerve gyógyítható is az emlőrák. Egy közös sétával szerették volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az önkormányzati választás helyi eredményei

Az önkormányzati választás helyi eredményei

2019. október 13. (vasárnap)

A 2019-es önkormányzati választáson Dunaújvárosban a következő eredmények születtek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. október 13. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV hétvégi hírösszefoglalójában.

Újabb játszótér a kicsiknek

Újabb játszótér a kicsiknek

2019. október 12. (szombat)

Tovább szépült a Kertváros, ezúttal egy kis játszóteret építettek a környéken élő kisgyermekes családok számára.

Fontos tudnivalók a vasárnapi választásról

Fontos tudnivalók a vasárnapi választásról

2019. október 12. (szombat)

Áder János köztársasági elnök október 13-ra, e hét vasárnapra tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. Ekkor választunk települési vezetőket, vagyis a polgármester, és a lakóhelyünk szerinti választókerület képviselőjének személyéről döntünk. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a választás napjáról.

Bicskanyitogató közlemény a Dunaferrtől: szerintük “összességében megfelelően működnek”

Bicskanyitogató közlemény a Dunaferrtől: szerintük “összességében megfelelően működnek”

2019. október 11. (péntek)

Könnyfacsaró közleményt adott ki az ISD Dunaferr Társaságcsoport, melyben megtudhattuk: politikai támadásoknak vannak kitéve - írja a Pesti Srácok.