Dunaújváros Hetilap

Előttünk a város, mögöttünk a kormány

2019. március 7. (csütörtök) 16:18 - Brousil Csaba

Több nagyberuházás tervei kaptak zöld utat a kormánytól, a határozatok megjelentek a Magyar Közlönyben is. Ezek részleteiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Az első a Modern Városok Program keretében egy dunaújvárosi szálloda és rendezvényközpont létesítéséhez szükséges támogatás biztosításáról szól. Az új szállodát az Építők útja- Hunyadi út közötti, önkormányzati tulajdonú területen építik majd fel. Három csillagos "superior" minősítésű szálloda és rendezvényközpont lesz, 76 szobával, akadálymentesített kialakítással. A polgármester kiemelte, munkahely-teremtő beruházásról van szó, hiszen a nyitástól kezdve 35 fő dolgozik majd a hotelben. Mint mondta, erre idén 608 millió, jövőre 1,385 milliárd forintot biztosít a kormány, amelyet kiegészítenek még 900 millió forint TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrással.

Fotó: Zsdrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második kormányrendelet az élményfürdő, a sportuszoda, illetve a fürdőkomplexum felújítására vonatkozik. Idén 900 millió forintot, jövőre további két milliárd forintot lehet a beruházásra fordítani. Cserna Gábor elmondta, hogy a jelenleg is zajló Fabó Éva Sportuszoda felújítása után ebből a forrásból egy komplex fürdő- és gyógyászati központot szeretnének kialakítani.

A Magyar Közlönyben megjelent harmadik, városunkat érintő kormányrendelet a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházási megvalósítási programjának módosításáról szól. Erre közel hatmilliárd forintot ad a kormány és a beruházás két ütemben valósul majd meg. Első ütemben - melynek munkálatait idén ősszel el is kezdik - lebontják a régi csarnokot és egy újat építenek a helyébe. A második ütemben az Akadémia működéséhez kapcsolódó szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben és felújításra kerül a mostani sportszálló, melyben kollégium kap majd helyet.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.