Dunaújváros Hetilap

Előttünk a város, mögöttünk a kormány

2019. március 7. (csütörtök) 16:18 - Brousil Csaba

Több nagyberuházás tervei kaptak zöld utat a kormánytól, a határozatok megjelentek a Magyar Közlönyben is. Ezek részleteiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Az első a Modern Városok Program keretében egy dunaújvárosi szálloda és rendezvényközpont létesítéséhez szükséges támogatás biztosításáról szól. Az új szállodát az Építők útja- Hunyadi út közötti, önkormányzati tulajdonú területen építik majd fel. Három csillagos "superior" minősítésű szálloda és rendezvényközpont lesz, 76 szobával, akadálymentesített kialakítással. A polgármester kiemelte, munkahely-teremtő beruházásról van szó, hiszen a nyitástól kezdve 35 fő dolgozik majd a hotelben. Mint mondta, erre idén 608 millió, jövőre 1,385 milliárd forintot biztosít a kormány, amelyet kiegészítenek még 900 millió forint TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrással.

Fotó: Zsdrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második kormányrendelet az élményfürdő, a sportuszoda, illetve a fürdőkomplexum felújítására vonatkozik. Idén 900 millió forintot, jövőre további két milliárd forintot lehet a beruházásra fordítani. Cserna Gábor elmondta, hogy a jelenleg is zajló Fabó Éva Sportuszoda felújítása után ebből a forrásból egy komplex fürdő- és gyógyászati központot szeretnének kialakítani.

A Magyar Közlönyben megjelent harmadik, városunkat érintő kormányrendelet a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházási megvalósítási programjának módosításáról szól. Erre közel hatmilliárd forintot ad a kormány és a beruházás két ütemben valósul majd meg. Első ütemben - melynek munkálatait idén ősszel el is kezdik - lebontják a régi csarnokot és egy újat építenek a helyébe. A második ütemben az Akadémia működéséhez kapcsolódó szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben és felújításra kerül a mostani sportszálló, melyben kollégium kap majd helyet.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Felújítások, halászlé

D+ Híradó - Felújítások, halászlé

2019. június 24. (hétfő)

 Zajlanak a felújítások városszerte, a gasztronómiáé volt a főszerep a Szalki-szigeten, Múzeumok Éjszakája - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Pár forintos emelés a kutakon

Pár forintos emelés a kutakon

2019. június 24. (hétfő)

Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon. Előbbi bruttó 3 forinttal literenként, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell többi fizetni a hét közepétől. Így a benzin átlagára 378 forintra emelkedik, a gázolaj ára pedig 391 forintra változik. 

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő)

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 23. (vasárnap)

Új játszótér épül, gyilkossággal fenyegetőzött egy férfi, csatornázás az északi városrészben, közgyűlés, adományátadó a kórházban, parkolók bővítése, évadzáró  a Bartókban - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zárva lesz a hivatal

Zárva lesz a hivatal

2019. június 22. (szombat)

A Köztisztviselők Napját Dunaújváros közgyűlésének önkormányzati rendelete munkaszüneti nappá nyilvánította. Ezért július 1-én, hétfőn a polgármesteri hivatal zárva tart majd. A következő ügyfélfogadási nap július 3-án(szerdán) 8.00 és 18.00 óra között lesz.

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

Pecázás, foci, főzés, jó hangulat a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Idén már harmadik alkalommal rendezte meg szombaton az önkormányzat, a Tourinform iroda és a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szombaton a horgász-, halászlé- és halfőző-versenyt a Szalki-szigeti kemping terültén.

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

A gasztronómiáé a főszerep a Szalki-szigeten

2019. június 22. (szombat)

Ismét a Szalki-szigetre csábítják a horgászat szerelmeseit, valamint az amatőr és rutinos szakácsokat: immár harmadik alkalommal kerül ma megrendezésre a horgász, valamint hal-és halászléfőző verseny.