Dunaújváros Hetilap

Előttünk a város, mögöttünk a kormány

Brousil Csaba - 2019. március 7. 16:18

Több nagyberuházás tervei kaptak zöld utat a kormánytól, a határozatok megjelentek a Magyar Közlönyben is. Ezek részleteiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Az első a Modern Városok Program keretében egy dunaújvárosi szálloda és rendezvényközpont létesítéséhez szükséges támogatás biztosításáról szól. Az új szállodát az Építők útja- Hunyadi út közötti, önkormányzati tulajdonú területen építik majd fel. Három csillagos "superior" minősítésű szálloda és rendezvényközpont lesz, 76 szobával, akadálymentesített kialakítással. A polgármester kiemelte, munkahely-teremtő beruházásról van szó, hiszen a nyitástól kezdve 35 fő dolgozik majd a hotelben. Mint mondta, erre idén 608 millió, jövőre 1,385 milliárd forintot biztosít a kormány, amelyet kiegészítenek még 900 millió forint TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrással.

Fotó: Zsdrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második kormányrendelet az élményfürdő, a sportuszoda, illetve a fürdőkomplexum felújítására vonatkozik. Idén 900 millió forintot, jövőre további két milliárd forintot lehet a beruházásra fordítani. Cserna Gábor elmondta, hogy a jelenleg is zajló Fabó Éva Sportuszoda felújítása után ebből a forrásból egy komplex fürdő- és gyógyászati központot szeretnének kialakítani.

A Magyar Közlönyben megjelent harmadik, városunkat érintő kormányrendelet a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházási megvalósítási programjának módosításáról szól. Erre közel hatmilliárd forintot ad a kormány és a beruházás két ütemben valósul majd meg. Első ütemben - melynek munkálatait idén ősszel el is kezdik - lebontják a régi csarnokot és egy újat építenek a helyébe. A második ütemben az Akadémia működéséhez kapcsolódó szállások épülnek az új kézicsarnok melletti épületben és felújításra kerül a mostani sportszálló, melyben kollégium kap majd helyet.

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)