Gyilkossági ügyben hallgatták ki Ózd jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot

2019. március 28. (csütörtök) 17:16 - doszerk

Tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság Ózd számos botrányba keveredett, jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, a borsodnádasdi gyilkosság ügyében - írja az Origo.

A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette, hogy K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak.

2017 szeptemberében az akkor 21 éves B. Roland megölte a 17 éves K. Csengét.

A feltételezett gyilkost bíróság elé állították.A vád szerint a lány aznap este B. Rolanddal találkozott, a két fiatal azonban összeveszett valamin. A férfi dühében háromszor arcon ütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta.Csenge halálát fulladás okozta.A meztelen holttestét napokkal később találták meg. Sajtóhírek szerint Roland alkohol és kábítószer befolyása alatt álhatott a gyilkosság elkövetésekor.

A férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Bors információi alapján a kiskorú lány Janiczak Dávid polgármester szeretője volt.

Az ügyben tavaly márciusban Vona Gábor bukott pártelnök akkori helyettesét, Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét is kihallgatta a rendőrség, mert a meggyilkolt lány telefonjában egy titokzatos SMS-t találtak, amit Janiczak küldött Csengének, és az áll benne, hogy „ha elmúltál 18 éves, felvállallak".Ha mindez igaz, akkor úgy tűnik, hogy Ózd polgármestere újabb szexbotrányban érintett, ráadásul egy fiatalkorúval.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság indítékához, a szerelemféltéshez is volt-e köze Janiczaknak. A Blikk szerint a Miskolci Járásbíróság szerdán tanúként hallgatta ki Janiczak Dávidot. A bíróság elsősorban az ózdi polgármesternek a kiskorú lánnyal való állítólagos kapcsolatára volt kíváncsi.

Janiczak erre a következőképpen reagált: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz. Szerintem, amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett".

A jobbikos politikus tehát tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az alig 17 éves lánnyal.

Janiczakról egyébként olyan hangfelvételeket mutatott be a Pesti Srácok, amelyeken nőkről, illetve nőkkel beszélt ordenáré módon, trágár szavakat használva, és anális szexuális erőszakkal fenyegette az egyik alkalmazottját.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Koronavírus: 3756 fő fertőzött – Fejér megyében ismét eggyel nőtt az esetszám

Koronavírus: 3756 fő fertőzött – Fejér megyében ismét eggyel nőtt az esetszám

2020. május 25. (hétfő)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, 5 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, mára is csupán egy fővel nőtt; 368 lett az esetszám. 

Vírus: 3741 fő fertőzött – Fejér megyében újra eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3741 fő fertőzött – Fejér megyében újra eggyel nőtt az esetszám

2020. május 24. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3741 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, 4 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, mára is csupán egy fővel nőtt, 367 lett az esetszám. 
 

Járvány: 3713 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel nőtt az esetszám

Járvány: 3713 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel nőtt az esetszám

2020. május 23. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3713 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Az áldozatok száma is nőtt, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régió – igaz, mára csak egy fővel nőtt, 366 lett az esetszám. 

Koronavírus: 3678 fő fertőzött – Fejér megyében is tovább nőtt az esetszám

Koronavírus: 3678 fő fertőzött – Fejér megyében is tovább nőtt az esetszám

2020. május 22. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Ismét 3 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig fertőzött régió – és két fővel újra növekedett, 365 lett az esetszám. 

Vírus: 3641 fő fertőzött – Fejér megyében is emelkedett az esetszám

Vírus: 3641 fő fertőzött – Fejér megyében is emelkedett az esetszám

2020. május 21. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. A halálozások száma csökkent: 3 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában – és tegnap óta ismét nőtt, 363 fő az esetszám. 

Járvány: 3598 fő fertőzött – Fejér megyében is nőtt az esetszám

Járvány: 3598 fő fertőzött – Fejér megyében is nőtt az esetszám

2020. május 20. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3598 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. A halálozások száma csökkent: 3 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – és tegnap óta ismét nőtt, 361 fő az esetszám. 

Koronavírus: 3556 fő fertőzött – Fejér megyében nem volt új eset

Koronavírus: 3556 fő fertőzött – Fejér megyében nem volt új eset

2020. május 19. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. A halálozások száma csökkent: 5 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – ugyanakkor tegnap óta nem nőtt, 359 fő az esetszám.