Gyilkossági ügyben hallgatták ki Ózd jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot

2019. március 28. (csütörtök) 17:16 - doszerk

Tanúként hallgatta meg a Miskolci Járásbíróság Ózd számos botrányba keveredett, jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, a borsodnádasdi gyilkosság ügyében - írja az Origo.

A rendőrségi nyomozás ugyanis kiderítette, hogy K. Csenge, a meggyilkolt tinilány és Janiczak személyesen ismerték egymást, több Messenger-üzenetet is váltottak. Egyes híresztelések szerint a kiskorú és Janiczak szeretők voltak, de a polgármester ezt tagadja. Az viszont nagy valószínűséggel állítható, hogy közeli kapcsolatban álltak.

2017 szeptemberében az akkor 21 éves B. Roland megölte a 17 éves K. Csengét.

A feltételezett gyilkost bíróság elé állították.A vád szerint a lány aznap este B. Rolanddal találkozott, a két fiatal azonban összeveszett valamin. A férfi dühében háromszor arcon ütötte Csengét, majd az eszméletlen lányt a vízaknába dobta.Csenge halálát fulladás okozta.A meztelen holttestét napokkal később találták meg. Sajtóhírek szerint Roland alkohol és kábítószer befolyása alatt álhatott a gyilkosság elkövetésekor.

A férfi egyébként tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Bors információi alapján a kiskorú lány Janiczak Dávid polgármester szeretője volt.

Az ügyben tavaly márciusban Vona Gábor bukott pártelnök akkori helyettesét, Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét is kihallgatta a rendőrség, mert a meggyilkolt lány telefonjában egy titokzatos SMS-t találtak, amit Janiczak küldött Csengének, és az áll benne, hogy „ha elmúltál 18 éves, felvállallak".Ha mindez igaz, akkor úgy tűnik, hogy Ózd polgármestere újabb szexbotrányban érintett, ráadásul egy fiatalkorúval.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyilkosság indítékához, a szerelemféltéshez is volt-e köze Janiczaknak. A Blikk szerint a Miskolci Járásbíróság szerdán tanúként hallgatta ki Janiczak Dávidot. A bíróság elsősorban az ózdi polgármesternek a kiskorú lánnyal való állítólagos kapcsolatára volt kíváncsi.

Janiczak erre a következőképpen reagált: „Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz. Szerintem, amit ő érzett irántam, az egy ártatlan rajongás volt, mert a 2014-es választások alatt én eléggé ismert lettem, így sok rajongóm lett".

A jobbikos politikus tehát tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az alig 17 éves lánnyal.

Janiczakról egyébként olyan hangfelvételeket mutatott be a Pesti Srácok, amelyeken nőkről, illetve nőkkel beszélt ordenáré módon, trágár szavakat használva, és anális szexuális erőszakkal fenyegette az egyik alkalmazottját.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

Elfajult a vita Érden, egy ember meghalt

2020. július 31. (péntek)

Végzetes cselekményig fajult két társaság vitája egy érdi benzinkútnál csütörtökön este. Egy 50 éves férfi meghalt, több sérült kórházi ápolásra szorult. Gyorshír.

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

Tovább csökken az üzemanyag ára péntektől

2020. július 30. (csütörtök)

Folytatódik az elmúlt időszak trendje, ha leheletnyit is, de tovább csökken péntektől az üzemanyag ára: a benzin 2, a gázolaj 3 forinttal lesz olcsóbb literenként.

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

Koronavírus: újra publikus, melyik megyében hány aktív fertőzött van

2020. július 30. (csütörtök)

A kormányzati tájékoztatási oldal először két hete közölt adatokat megyékre bontva az aktív esetekről és a koronavírusban elhunytakról, írja a 444. Fejér megyei mutatók itt!

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

Átlagos lehet az idei zöldségtermés

2020. július 29. (szerda)

Átlagos évre számít tavalyhoz hasonlóan az idén is a zöldségtermesztésben a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, ugyanakkor a következő két-három hónap még jelentősen befolyásolhatja a mennyiségeket.

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

Csökkenhet egyes lakáshitelek a törlesztőrészlete

2020. július 29. (szerda)

A kisebb alapkamat miatt augusztustól akár 2-3 százalékkal kevesebb törlesztőrészletet kell fizetni a változó kamatozású lakáshitelek után, közölte a Bankmonitor az MTI-vel.

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

A közönség is szavazhat a Virágos Magyarországért versenyen

2020. július 27. (hétfő)

A közönség is szavazhat az idén rendhagyó módon a lakosságnak meghirdetett Virágos Magyarországért verseny közönségdíjas fotóira; a nevezés lezárult - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Nőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt

Nőtt a kereslet a megyei autópálya-matricák iránt

2020. július 26. (vasárnap)

A megyei autópálya-matricák iránt erősödő kereslet azt mutatja, hogy idén nyáron a lakosság a koronavírus-járvány első hullámának lecsengése után inkább a belföldi utazásokat, főként a balatoni nyaralást részesíti előnyben a külföldi kikapcsolódással szemben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.