Két nap, két darts verseny

2019. március 17. (vasárnap) 8:14 - Vass Ádám

A dunaújvárosi darts élet egyik legnagyobb rendezvénye már évek óta a Dunaújváros Steel Open, amire idén is rengetegen érkeztek az ország minden tájáról.

Idén is a március 15-ére eső hosszú hétvégén rendezték meg a város legnagyobb darts versenyét, a Dunaújváros Steel Opent. Ez volt a IV. Nyílt és a II. Amatőr Steel Darts verseny, amit a Dunaújvárosi Darts Club vezényelt le. A hétvégi dupla versenynek a Munkásművelődési Központ adott otthon és fogadta a több, mint ötven versenyzőt, akik az ország minden tájáról érkeztek a városba. A mezőny pénteken délelőtt, a II. Amatőr Steel Darts versennyel kezdte a menetelést. Jól jelzi mennyire népszerűek és egyre inkább nívósak a Dunaújváros Darts Club (DDC) rendezvényei, hiszen az amatőrök versenyén a legjobb tizenhat közé mindössze négy dunaújvárosi került be. A kifejezetten erős mezőnyben harminc városból, összesen 73 induló közül végül Vlcskó Ádám bizonyult a legjobbnak, aki Kiskőrösről érkezett és a döntőben a sóskúti Czigányik Pétert győzte le.

A dobogó legalsó fokáért két dunaújvárosi, Csorvási Béla és Wolf György, a DDC játékosa küzdött. Végül a bronzérmet utóbbi nyerte, akárcsak a legmagasabb kiszálló díját is, amit egy igen impozáns 120-as kiszállóval érdemelt ki Csonka Ferenccel együtt. Az elmúlt években egyre több női versenyző jelentkezett a versenyekre, így már egy külön kategóriát is érdemes volt indítani a számukra. A hölgyeknél végül a dunaszentgyörgyi Adorján Erika nyert, megelőzve a két dunaújvárosit, Nagy Magdolnát és Nagy Andreát, valamint az érdi Szöllősi Andreát. A legmagasabb kiszállót szintén Adorján Erika érte el, méghozzá egy kilencvenes kiszállóval. Szombaton már nem csak az igazolt versenyzők, hanem bárki indulhatott a megmérettetésen, aki szerette volna kipróbálni magát. A IV. Nyílt Steel Darts versenyen szombaton ötvenen indultak tizenkét városból, ezúttal viszont jóval több dunaújvárosi játékosnak termett babér a tizenhat kihelyezett tábla előtt.

A döntőre már bevonulózenére érkezett a két versenyző, Rákosi György Kincsesbányáról és Kovács Árpád, a DDC tagja. Végül utóbbi örülhetett, a nyílt verseny kupája tehát Dunaújvárosban maradt. A harmadik helyet Hegedűs László, a negyediket pedig Baranyai Norbert szerezte meg, mindketten Dunaújvárosból. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult jótékonysági kezdeményezést idén is folytatták a versenyen. Akkor a kórház gyermekosztályának juttattak el csokoládékat és játékokat, most pedig egy rászoruló családnak igyekeztek segíteni ruhákkal, élelmiszerrel, az összegyűlt adományokat a verseny után juttattják el nekik.

A rovat további hírei: Sport

Fél percre volt a bravúr!

Fél percre volt a bravúr!

2020. szeptember 19. (szombat)

Óriásit küzdött, hátrányból is felállt, ám a véghajrában kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Berettyóújfalu otthonában.

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

Sós Csaba: muszáj úgy gondolkozni, hogy jövőre olimpia lesz

2020. szeptember 19. (szombat)

A szövetségi kapitány szerint az úszóknak muszáj azzal a tudattal készülniük, hogy jövőre meg tudják rendezni az idén nyárról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói olimpiát.

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

Puskásé a legnagyobb érték az új játékosok között a FIFA-videojátékban

2020. szeptember 19. (szombat)

Az újonan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videojáték Ultimate Team játékmódjában.

Továbbra is élen a Multisteel

Továbbra is élen a Multisteel

2020. szeptember 19. (szombat)

Meglepetésből és papírforma eredményből is jutott a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának péntek esti mérkőzésein.

Bravúros siker a nyitányon

Bravúros siker a nyitányon

2020. szeptember 18. (péntek)

Négy szettben aratott megérdemelt, szép győzelmet a MAFC-BME otthonában a Dunaferr SE röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

Mérnökök segítik a magyar férfi kajaknégyes felkészülését

2020. szeptember 18. (péntek)

Mérnökök segítik a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású magyar férfi kajaknégyes felkészülését, a kvartett így sokkal közelebb került a nagy rivális németekhez, mint korábban bármikor.

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.