Két nap, két darts verseny

Vass Ádám - 2019. március 17. 8:14

A dunaújvárosi darts élet egyik legnagyobb rendezvénye már évek óta a Dunaújváros Steel Open, amire idén is rengetegen érkeztek az ország minden tájáról.

Idén is a március 15-ére eső hosszú hétvégén rendezték meg a város legnagyobb darts versenyét, a Dunaújváros Steel Opent. Ez volt a IV. Nyílt és a II. Amatőr Steel Darts verseny, amit a Dunaújvárosi Darts Club vezényelt le. A hétvégi dupla versenynek a Munkásművelődési Központ adott otthon és fogadta a több, mint ötven versenyzőt, akik az ország minden tájáról érkeztek a városba. A mezőny pénteken délelőtt, a II. Amatőr Steel Darts versennyel kezdte a menetelést. Jól jelzi mennyire népszerűek és egyre inkább nívósak a Dunaújváros Darts Club (DDC) rendezvényei, hiszen az amatőrök versenyén a legjobb tizenhat közé mindössze négy dunaújvárosi került be. A kifejezetten erős mezőnyben harminc városból, összesen 73 induló közül végül Vlcskó Ádám bizonyult a legjobbnak, aki Kiskőrösről érkezett és a döntőben a sóskúti Czigányik Pétert győzte le.

A dobogó legalsó fokáért két dunaújvárosi, Csorvási Béla és Wolf György, a DDC játékosa küzdött. Végül a bronzérmet utóbbi nyerte, akárcsak a legmagasabb kiszálló díját is, amit egy igen impozáns 120-as kiszállóval érdemelt ki Csonka Ferenccel együtt. Az elmúlt években egyre több női versenyző jelentkezett a versenyekre, így már egy külön kategóriát is érdemes volt indítani a számukra. A hölgyeknél végül a dunaszentgyörgyi Adorján Erika nyert, megelőzve a két dunaújvárosit, Nagy Magdolnát és Nagy Andreát, valamint az érdi Szöllősi Andreát. A legmagasabb kiszállót szintén Adorján Erika érte el, méghozzá egy kilencvenes kiszállóval. Szombaton már nem csak az igazolt versenyzők, hanem bárki indulhatott a megmérettetésen, aki szerette volna kipróbálni magát. A IV. Nyílt Steel Darts versenyen szombaton ötvenen indultak tizenkét városból, ezúttal viszont jóval több dunaújvárosi játékosnak termett babér a tizenhat kihelyezett tábla előtt.

A döntőre már bevonulózenére érkezett a két versenyző, Rákosi György Kincsesbányáról és Kovács Árpád, a DDC tagja. Végül utóbbi örülhetett, a nyílt verseny kupája tehát Dunaújvárosban maradt. A harmadik helyet Hegedűs László, a negyediket pedig Baranyai Norbert szerezte meg, mindketten Dunaújvárosból. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult jótékonysági kezdeményezést idén is folytatták a versenyen. Akkor a kórház gyermekosztályának juttattak el csokoládékat és játékokat, most pedig egy rászoruló családnak igyekeztek segíteni ruhákkal, élelmiszerrel, az összegyűlt adományokat a verseny után juttattják el nekik.

A rovat további hírei: Sport

Vb-döntős a junior válogatott

Vb-döntős a junior válogatott

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.

Szép eredmények Újszászon

Szép eredmények Újszászon

2022. júl. 02.

Négy érmes helyezéssel fejezték be a nyár utolsó utánpótlás versenyét a dunaújvárosi lábtoll-labdázók.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.