Két nap, két darts verseny

Vass Ádám - 2019. március 17. 8:14

A dunaújvárosi darts élet egyik legnagyobb rendezvénye már évek óta a Dunaújváros Steel Open, amire idén is rengetegen érkeztek az ország minden tájáról.

Idén is a március 15-ére eső hosszú hétvégén rendezték meg a város legnagyobb darts versenyét, a Dunaújváros Steel Opent. Ez volt a IV. Nyílt és a II. Amatőr Steel Darts verseny, amit a Dunaújvárosi Darts Club vezényelt le. A hétvégi dupla versenynek a Munkásművelődési Központ adott otthon és fogadta a több, mint ötven versenyzőt, akik az ország minden tájáról érkeztek a városba. A mezőny pénteken délelőtt, a II. Amatőr Steel Darts versennyel kezdte a menetelést. Jól jelzi mennyire népszerűek és egyre inkább nívósak a Dunaújváros Darts Club (DDC) rendezvényei, hiszen az amatőrök versenyén a legjobb tizenhat közé mindössze négy dunaújvárosi került be. A kifejezetten erős mezőnyben harminc városból, összesen 73 induló közül végül Vlcskó Ádám bizonyult a legjobbnak, aki Kiskőrösről érkezett és a döntőben a sóskúti Czigányik Pétert győzte le.

A dobogó legalsó fokáért két dunaújvárosi, Csorvási Béla és Wolf György, a DDC játékosa küzdött. Végül a bronzérmet utóbbi nyerte, akárcsak a legmagasabb kiszálló díját is, amit egy igen impozáns 120-as kiszállóval érdemelt ki Csonka Ferenccel együtt. Az elmúlt években egyre több női versenyző jelentkezett a versenyekre, így már egy külön kategóriát is érdemes volt indítani a számukra. A hölgyeknél végül a dunaszentgyörgyi Adorján Erika nyert, megelőzve a két dunaújvárosit, Nagy Magdolnát és Nagy Andreát, valamint az érdi Szöllősi Andreát. A legmagasabb kiszállót szintén Adorján Erika érte el, méghozzá egy kilencvenes kiszállóval. Szombaton már nem csak az igazolt versenyzők, hanem bárki indulhatott a megmérettetésen, aki szerette volna kipróbálni magát. A IV. Nyílt Steel Darts versenyen szombaton ötvenen indultak tizenkét városból, ezúttal viszont jóval több dunaújvárosi játékosnak termett babér a tizenhat kihelyezett tábla előtt.

A döntőre már bevonulózenére érkezett a két versenyző, Rákosi György Kincsesbányáról és Kovács Árpád, a DDC tagja. Végül utóbbi örülhetett, a nyílt verseny kupája tehát Dunaújvárosban maradt. A harmadik helyet Hegedűs László, a negyediket pedig Baranyai Norbert szerezte meg, mindketten Dunaújvárosból. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult jótékonysági kezdeményezést idén is folytatták a versenyen. Akkor a kórház gyermekosztályának juttattak el csokoládékat és játékokat, most pedig egy rászoruló családnak igyekeztek segíteni ruhákkal, élelmiszerrel, az összegyűlt adományokat a verseny után juttattják el nekik.

A rovat további hírei: Sport

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

Ellenfelet kaptak futsalosaink a Magyar Kupában

2022. dec. 01.

Hazai pályán, az UTE ellen folytatja a Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese.

Nehéz ellenfél a kupában

Nehéz ellenfél a kupában

2022. dec. 01.

A DVSC lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellenfele a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A címvédő ellen játszanak a Bikák

A címvédő ellen játszanak a Bikák

2022. dec. 01.

Hazai környezetben, a Csíkszereda elleni összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Hazatért a válogatott bekk

Hazatért a válogatott bekk

2022. nov. 30.

Tóth Gergely személyében egy ponterős, helyi nevelésű játékossal erősítette meg védősorát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.