Két nap, két darts verseny

2019. március 17. (vasárnap) 8:14 - Vass Ádám

A dunaújvárosi darts élet egyik legnagyobb rendezvénye már évek óta a Dunaújváros Steel Open, amire idén is rengetegen érkeztek az ország minden tájáról.

Idén is a március 15-ére eső hosszú hétvégén rendezték meg a város legnagyobb darts versenyét, a Dunaújváros Steel Opent. Ez volt a IV. Nyílt és a II. Amatőr Steel Darts verseny, amit a Dunaújvárosi Darts Club vezényelt le. A hétvégi dupla versenynek a Munkásművelődési Központ adott otthon és fogadta a több, mint ötven versenyzőt, akik az ország minden tájáról érkeztek a városba. A mezőny pénteken délelőtt, a II. Amatőr Steel Darts versennyel kezdte a menetelést. Jól jelzi mennyire népszerűek és egyre inkább nívósak a Dunaújváros Darts Club (DDC) rendezvényei, hiszen az amatőrök versenyén a legjobb tizenhat közé mindössze négy dunaújvárosi került be. A kifejezetten erős mezőnyben harminc városból, összesen 73 induló közül végül Vlcskó Ádám bizonyult a legjobbnak, aki Kiskőrösről érkezett és a döntőben a sóskúti Czigányik Pétert győzte le.

A dobogó legalsó fokáért két dunaújvárosi, Csorvási Béla és Wolf György, a DDC játékosa küzdött. Végül a bronzérmet utóbbi nyerte, akárcsak a legmagasabb kiszálló díját is, amit egy igen impozáns 120-as kiszállóval érdemelt ki Csonka Ferenccel együtt. Az elmúlt években egyre több női versenyző jelentkezett a versenyekre, így már egy külön kategóriát is érdemes volt indítani a számukra. A hölgyeknél végül a dunaszentgyörgyi Adorján Erika nyert, megelőzve a két dunaújvárosit, Nagy Magdolnát és Nagy Andreát, valamint az érdi Szöllősi Andreát. A legmagasabb kiszállót szintén Adorján Erika érte el, méghozzá egy kilencvenes kiszállóval. Szombaton már nem csak az igazolt versenyzők, hanem bárki indulhatott a megmérettetésen, aki szerette volna kipróbálni magát. A IV. Nyílt Steel Darts versenyen szombaton ötvenen indultak tizenkét városból, ezúttal viszont jóval több dunaújvárosi játékosnak termett babér a tizenhat kihelyezett tábla előtt.

A döntőre már bevonulózenére érkezett a két versenyző, Rákosi György Kincsesbányáról és Kovács Árpád, a DDC tagja. Végül utóbbi örülhetett, a nyílt verseny kupája tehát Dunaújvárosban maradt. A harmadik helyet Hegedűs László, a negyediket pedig Baranyai Norbert szerezte meg, mindketten Dunaújvárosból. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult jótékonysági kezdeményezést idén is folytatták a versenyen. Akkor a kórház gyermekosztályának juttattak el csokoládékat és játékokat, most pedig egy rászoruló családnak igyekeztek segíteni ruhákkal, élelmiszerrel, az összegyűlt adományokat a verseny után juttattják el nekik.

A rovat további hírei: Sport

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

A sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat

2020. május 25. (hétfő)

Dr. Kiss Marianna, az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) vezetője kijelentette, hogy Magyarországon a sportorvosi alkalmasságnak nem feltétele a virológiai vizsgálat.

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

Párizs 2024 - Kiújultak a viták a rendezésről

2020. május 25. (hétfő)

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről.

Dave Leger marad az Acélbikáknál

Dave Leger marad az Acélbikáknál

2020. május 25. (hétfő)

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

2020. május 24. (vasárnap)

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.