Két nap, két darts verseny

Vass Ádám - 2019. március 17. 8:14

A dunaújvárosi darts élet egyik legnagyobb rendezvénye már évek óta a Dunaújváros Steel Open, amire idén is rengetegen érkeztek az ország minden tájáról.

Idén is a március 15-ére eső hosszú hétvégén rendezték meg a város legnagyobb darts versenyét, a Dunaújváros Steel Opent. Ez volt a IV. Nyílt és a II. Amatőr Steel Darts verseny, amit a Dunaújvárosi Darts Club vezényelt le. A hétvégi dupla versenynek a Munkásművelődési Központ adott otthon és fogadta a több, mint ötven versenyzőt, akik az ország minden tájáról érkeztek a városba. A mezőny pénteken délelőtt, a II. Amatőr Steel Darts versennyel kezdte a menetelést. Jól jelzi mennyire népszerűek és egyre inkább nívósak a Dunaújváros Darts Club (DDC) rendezvényei, hiszen az amatőrök versenyén a legjobb tizenhat közé mindössze négy dunaújvárosi került be. A kifejezetten erős mezőnyben harminc városból, összesen 73 induló közül végül Vlcskó Ádám bizonyult a legjobbnak, aki Kiskőrösről érkezett és a döntőben a sóskúti Czigányik Pétert győzte le.

A dobogó legalsó fokáért két dunaújvárosi, Csorvási Béla és Wolf György, a DDC játékosa küzdött. Végül a bronzérmet utóbbi nyerte, akárcsak a legmagasabb kiszálló díját is, amit egy igen impozáns 120-as kiszállóval érdemelt ki Csonka Ferenccel együtt. Az elmúlt években egyre több női versenyző jelentkezett a versenyekre, így már egy külön kategóriát is érdemes volt indítani a számukra. A hölgyeknél végül a dunaszentgyörgyi Adorján Erika nyert, megelőzve a két dunaújvárosit, Nagy Magdolnát és Nagy Andreát, valamint az érdi Szöllősi Andreát. A legmagasabb kiszállót szintén Adorján Erika érte el, méghozzá egy kilencvenes kiszállóval. Szombaton már nem csak az igazolt versenyzők, hanem bárki indulhatott a megmérettetésen, aki szerette volna kipróbálni magát. A IV. Nyílt Steel Darts versenyen szombaton ötvenen indultak tizenkét városból, ezúttal viszont jóval több dunaújvárosi játékosnak termett babér a tizenhat kihelyezett tábla előtt.

A döntőre már bevonulózenére érkezett a két versenyző, Rákosi György Kincsesbányáról és Kovács Árpád, a DDC tagja. Végül utóbbi örülhetett, a nyílt verseny kupája tehát Dunaújvárosban maradt. A harmadik helyet Hegedűs László, a negyediket pedig Baranyai Norbert szerezte meg, mindketten Dunaújvárosból. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indult jótékonysági kezdeményezést idén is folytatták a versenyen. Akkor a kórház gyermekosztályának juttattak el csokoládékat és játékokat, most pedig egy rászoruló családnak igyekeztek segíteni ruhákkal, élelmiszerrel, az összegyűlt adományokat a verseny után juttattják el nekik.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: táborra készülnek az úszók

DSTV: táborra készülnek az úszók

2021. jún. 19.

Idén is lesz nyári tábor, illetve továbbra is tartanak úszásoktatást a DKSE úszó szakosztályának munkatársai.

Bravúros bronz az Eb-ről

Bravúros bronz az Eb-ről

2021. jún. 19.

A harmadik helyen végzet a közelmúltban megrendezett kadet Európa-bajnokságon Nyikos Veronika, a DKSE tehetséges birkózója.

Világliga-döntős a válogatott

Világliga-döntős a válogatott

2021. jún. 18.

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Idén semmit nem adtak könnyen!

Idén semmit nem adtak könnyen!

2021. jún. 18.

Többször is csapatot kellett építeni, rengeteg rossz dolog sújtotta az együttest, de szakmailag összességében elégedett lehet idei szezonjával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt gárdája.

Kézilabda: elkészült a versenykiírás

Kézilabda: elkészült a versenykiírás

2021. jún. 18.

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága és az NB I-es Kézilabda Liga elfogadta a 2021/2022-es idény felnőtt NB I-es bajnokságainak versenykiírását.

Szappanos Dávid is marad az Acélbikáknál

Szappanos Dávid is marad az Acélbikáknál

2021. jún. 17.

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak rutinos csatára, Szappanos Dávid is marad a csapatnál a 2021/2022-es szezonban.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2021. jún. 17.

A spanyolok elleni 10-8-es sikerrel jutott be a Világliga Szuperdöntőjének legjobb négy csapata közé a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.