Közel volt a bravúr

2019. március 24. (vasárnap) 8:19 - spigott

Óriási csatában szenvedett egygólos vereséget magasabb osztályú ellenfelétől a DUE-RFT floorball csapata a Ligakupa "B" csoportjának utolsó mérkőzésén.

Hazai környezetben, a Campus Arénában folytatta a Ligakupa "B" csoportjának küzdelmeit szombaton a DUE-RFT floorball csapata, melyre finoman szólva sem várt könnyű feladat, ugyanis az NB I-es IBK Cartoon Heroes Kinizsi ellen kellett helyt állnia csapatunknak. Az egyetemisták azonban nagyon bátran vágtak neki a mérkőzésnek, nem foglalkoztak azzal, hogy ellenfelük egy osztállyal feljebbről jött, s bár a vezetést igen hamar, már az 5. perc végén megszerezték a vendégek, az első harmad végéig nem tudta növelni előnyét a fővárosi alakulat.

Archív fotó (Löwinger Zoltán felvétele)

A második felvonást viszont a mieink kezdték sokkal jobban, s Petrovickij Tamás átadásából Magosi Erik a 27. percben egyenlíteni tudott. Nem sokkal később emberelőnyben támadhatott a vendégcsapat, s bár ezt sikerült kivédekezni, a 36. percben ismét betaláltak a vendégek, így a második szünetre is ők vonulhattak minimális előnnyel (1-2). A záró harmad elején viszont meglepte ellenfelét a DUE, mely Krukk Balázs 13. másodpercben szerzett góljával ismét egalizált, s újra teljesen nyílt lett a meccs. A 44. percben azonban kettős emberelőnybe kerültek a fővárosiak, s ezt kihasználva harmadszor is vezetést szereztek, s bár az egyetemisták óriási erőket mozgósítottak az egyenlítésért, még büntetőből sem tudták bevenni a vendégek ketrecét, így a Kinizsi végül óriási csatában, de 3-2-es győzelmet aratva vitte el a pontokat Dunaújvárosból.

Ezzel eldőlt, hogy a DUE-RFT gárdája a negyedik helyen végzett a Ligakupa "B" csoportjában, így a sorozat helyosztóján vagy az Ares HC, vagy a Kazincbarcikai Ördögök ellen lépnek pályára a mieink.

DUE-RFT - IBK Cartoon Heroes – Kinizsi 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

DUE-RFT: Majorosi – Kiss P., Kiss T., Magosi 1, Lendvai, Jadlószki, Pász, Komjáti, Krukk 1, Pavlicsek, Balázs, Petrovickij (1), Siklósi, Sója.

A rovat további hírei: Sport

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.