Megismerni a szakmákat

2019. március 30. (szombat) 11:00 - Vass Ádám

A Szabó Magda református iskola az Dunaújvárosi Iparkamarával közösen tartott pályaorientációs napot az alsósoknak és a felsősöknek egyaránt.

Egész délelőttös programmal készültek a tanulóknak pénteken a Szabó Magda Református Tagintézményben. A Dunaújvárosi Iparkamarával közösen rendezett Pályaorientációs nap az alsósokat és a felsősöket is megszólította. Az alsósok az ebédlőben kézműves foglalkozásokon keresztül ismerkedtek meg a népi mesterségekkel, mint a gyapjú nemezelés, szövés, gyertyamártás, bőrműves karkötő és kulcstartó készítés, kosárfonás és a korongozás.

A felsősök különböző pályaorientációs tesztek kitöltésével, társasjátékok és üzemlátogatás segítségével kerültek közelebb a szakmákhoz. Az ötödikesek a kamara tanácsadóival egy vetélkedőn vettek részt, a hatodikosoknak és a hetedikeseknek pedig számítógépes foglalkozást tartottak, valamint ellátogattak a Lorántffy tanműhelyébe, ahol a kisgyermekgondozás, az egészségügyi, a vegyész és a fodrász szakmákat és oktatásukat ismerhették meg.

A rovat további hírei: Oktatás

Átadták a Paszuly-díjakat

Átadták a Paszuly-díjakat

2019. április 25. (csütörtök)

Rajzpályázatot hirdetett a CsupaCsoda Birodalom Népmesepont az MMK-ban. A legjobbak a díjak mellett még a műveiket is felragaszthatták a Paszulyfára.

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.