Dunaújváros Hetilap

Migráció helyett családtámogatás

Molnár Emese - 2019. március 2. 20:21

Rácalmáson tartott pódiumbeszélgetést Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. A téma az illegális migráció keresztény társadalmunkra gyakorolt valós hatása volt.

Pálinkás István író, publicista tavaly novemberben indított egy rendezvénysorozatot, Egy férfi- egy nő címmel. A baráti pódiumbeszélgetések alkalmával nemzeti elkötelezettségű közéleti szereplők osztják meg gondolataikat, véleményüket hivatali tevékenységük és személyes oldalukról egyaránt. Pénteken Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, az igazságügyi bizottság alelnöke és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője volt a két meghívott beszélgetőpartner. Az eseményen jelen volt dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere is.

A beszélgetések központjában mindig olyan közéleti, politikai, belpolitikai témák állnak, amelyek foglalkoztatják az embereket, a közvéleményt. Nem volt kérdés tehát, hogy a mostani találkozón az uniós választás kerüljön terítékre, hiszen aznap tűzte ki Áder János köztársasági elnök május 26-ra az Európai Parlamentről szóló voksolást.

Ennek jelentőségéről Georg Spöttle elmondta, a tagállamok polgárai arról dönthetnek, hogy szeretnének-e további bevándorlást az Unióban, vagy szeretnék-e azt meggátolni. Az EU jelenlegi migrációs politikájának következményeit láthatjuk például abban, hogyan változott meg Németország 2015 óta. Szemfényvesztőnek nevezte azt, hogy a munkaerőpiacnak olyan nagy gazdagodást jelentének a bevándorlók, hiszen sokuk funkcionális analfabéta. A bűnügyi statisztika pedig mutatja, 2015-től mostanáig, 770 ezer bűncselekményt követtek el azok a migránsok, akik négy évvel ezelőtt bejöttek az Unióba. Ezzel szemben a magyar kormány által hozott biztonsági intézkedések, úgy, mint a határvédelmi kerítés, mutatja, hogy meg lehet, sőt, meg kell védeni Európa határait. Mint mondta, látható az a bűnügyi helyzet, amelyet a bevándorlók okoztak, a szomszédos Ausztriában hat hét alatt tíz nő esett brutális gyilkosság áldozatául. Hangsúlyozta, a magyar kormány ezt a helyzetet nem szeretné, és az erről szóló nemzeti konzultáción a magyarok is kifejezték, hogy bizony ők sem szeretnék ezt. A bevándorlás pedig nem állt meg, Bosznia-Hercegovina/Szerbia mentén mintegy 70 ezer migráns torlódott fel, az ENSZ legfrissebb adatai szerint pedig Görögországban 100 ezren vannak, és folyamatosan érkeznek még hozzájuk újak. Emellett a „Soros-mentőhajók” elkezdtek Líbiából nagyobb ütemben szállítani bevándorlókat. Ha nem lenne az országunk déli határa mentén védelmi kerítés, katasztrofális lenne a helyzet.

Arról is szólt, hogy a Jean-Claude Juncker által képviselt, a migrációt, az állandó áttelepítést elősegítő, támogató uniós politikán változtatni kell. Bíznak abban, hogy ez a politika változhat azáltal, hogy új éra jön. Hozzátette, minden egyes bűncselekmény, tragikus támadás, terrorcselekmény egyre több embernek nyitja fel a szemét.

Czunyiné dr. Bertalan Judit is arról szólt, hogy több negatív hatást hozott a 2015 óta Európában zajló népességvándorlási mozgalom. Mint mondta, nekünk az a szerencsénk, hogy még időben, a megfelelő eszközökkel lépett a kormány. Hangsúlyozta, azt szeretnék bebizonyítani az embereknek a közelgő választás során, hogy célravezető az a politika, amit Magyarország képvisel ebben a kérdésben, a magyarok védelme érdekében. Hazánk tekintetében radikálisan visszaszorult az illegális bevándorlás. Ebben a jogi határzár elrendelése, a büntető-törvénykönyv módosítása segítettek, amelyek a biztonságunkat szolgálják. Az az uniós választás tétje, hogy a bevándorláspárti, brüsszeli logika, gondolat tud-e többséget szerezni, vagy a magyar kormány által képviselt hazai, nemzeti érdekeket előtérbe helyező politika, mert az Európai Unió értékrendjének, megmaradásának záloga az, ha meg tudják védeni azt. Hangsúlyozta, meg szeretnék védeni a magyarokat. A gazdasági-, munkaerő-problémákra, a népességfogyásra nem a migráció a helyes válasz, hanem a magyar családok támogatása, a vidék, a népesség megtartását szolgáló magyar települések, közösségek támogatása.   

A rovat további hírei: Közélet

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el. 

A KDNP elnöke szerint összeférhetetlen Magyar András a Fidesszel

A KDNP elnöke szerint összeférhetetlen Magyar András a Fidesszel

2024. ápr. 12.

A belső feszültségekkel terhelt dunaújvárosi Fidesz-KDNP-ben tovább mélyültek az ellentétek, miután polgármester-jelöltet állítottak, a KDNP helyi elnöke szerint ugyanis a pártszövetség jelöltje alkalmatlan a feladatra.