Találkoztak a kisbiológusok

2019. március 23. (szombat) 11:04 - Vass Ádám

Régi időkre nyúló hagyomány folytatódott pénteken a Széchenyi iskolában, amikor megrendezésre került a huszonhetedik Kisbiológusok találkozója. A különleges diákkonferencián idén hatvanan vettek részt.

Az város egyik legrégebbi tanulmányi versenye és diáktalálkozója folytatódott pénteken délután a Széchenyi gimiben. A Kisbiológusok találkozóját immár huszonhetedik alkalommal rendezték meg, idén összesen hatvan tanuló részvételével. A versenyre a szervezők Dunaújváros és környéke általános és középiskolás tanulóit várták, akik érdeklődnek a biológia iránt s megméretnék magukat társaikkal is. A diákkonferencián rövid, tíz perces előadásokkal lehetett részt venni. Az előadásokat szakemberekből álló zsűri értékelte a tartalom, eladásmód és szemléltetés alapján. Idén a természeti értékeink, a környezetvédelem problémái, az ember és szervezete egészsége témák közül lehetett választani az felsős általános iskolás és a középiskolás kategóriákban. Az előadások közt akadt olyan, aki az egészséges táplálkozást helyezte előtérbe, más a környezetvédelemről beszélt, de volt olyan is, aki házi kedvencét is elhozta, így a bemutatók gyakori szereplői voltak nyulak, hörcsögök, kutyák, vagy más kisállatok is.

Velük a zsűri is találkozhatott, akik közt helyet foglalt többet közt dr. Nemes Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, dr. Kovács Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem tagja, Éberhardt Béla, városunk egykori főerdésze és Szendrődi Tibor növényorvos is. Az előadások kezdete előtt azonban Orosz Csaba a Pentele Önkéntes Tűzoltóegyesületének jóvoltából két madáretetőt ajándékozott annak az öt iskolának, amelyik a legtöbb diákot delegálta a Kisbiológusok találkozójára. A Széchenyi István Gimnázium monogramjával ellátott etetők teljes egészében hulladékfából, dunaferres közösségi szolgálatos diákok segítségével készültek. A két-két madáretetőt a dunaújvárosi Dózsa és a Móricz iskola, a nagyvenyimi és a rácalmási általános iskola, valamint a Rudas iskola vihette haza.

A rovat további hírei: Oktatás

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.

Együttműködés több területen is

Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek)

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.