Találkoztak a kisbiológusok

2019. március 23. (szombat) 11:04 - Vass Ádám

Régi időkre nyúló hagyomány folytatódott pénteken a Széchenyi iskolában, amikor megrendezésre került a huszonhetedik Kisbiológusok találkozója. A különleges diákkonferencián idén hatvanan vettek részt.

Az város egyik legrégebbi tanulmányi versenye és diáktalálkozója folytatódott pénteken délután a Széchenyi gimiben. A Kisbiológusok találkozóját immár huszonhetedik alkalommal rendezték meg, idén összesen hatvan tanuló részvételével. A versenyre a szervezők Dunaújváros és környéke általános és középiskolás tanulóit várták, akik érdeklődnek a biológia iránt s megméretnék magukat társaikkal is. A diákkonferencián rövid, tíz perces előadásokkal lehetett részt venni. Az előadásokat szakemberekből álló zsűri értékelte a tartalom, eladásmód és szemléltetés alapján. Idén a természeti értékeink, a környezetvédelem problémái, az ember és szervezete egészsége témák közül lehetett választani az felsős általános iskolás és a középiskolás kategóriákban. Az előadások közt akadt olyan, aki az egészséges táplálkozást helyezte előtérbe, más a környezetvédelemről beszélt, de volt olyan is, aki házi kedvencét is elhozta, így a bemutatók gyakori szereplői voltak nyulak, hörcsögök, kutyák, vagy más kisállatok is.

Velük a zsűri is találkozhatott, akik közt helyet foglalt többet közt dr. Nemes Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, dr. Kovács Róbert, az Állatorvostudományi Egyetem tagja, Éberhardt Béla, városunk egykori főerdésze és Szendrődi Tibor növényorvos is. Az előadások kezdete előtt azonban Orosz Csaba a Pentele Önkéntes Tűzoltóegyesületének jóvoltából két madáretetőt ajándékozott annak az öt iskolának, amelyik a legtöbb diákot delegálta a Kisbiológusok találkozójára. A Széchenyi István Gimnázium monogramjával ellátott etetők teljes egészében hulladékfából, dunaferres közösségi szolgálatos diákok segítségével készültek. A két-két madáretetőt a dunaújvárosi Dózsa és a Móricz iskola, a nagyvenyimi és a rácalmási általános iskola, valamint a Rudas iskola vihette haza.

A rovat további hírei: Oktatás

Átadták a Paszuly-díjakat

Átadták a Paszuly-díjakat

2019. április 25. (csütörtök)

Rajzpályázatot hirdetett a CsupaCsoda Birodalom Népmesepont az MMK-ban. A legjobbak a díjak mellett még a műveiket is felragaszthatták a Paszulyfára.

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Még több hallgató érkezhet

Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda)

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.