Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök) 10:23 - Molnár Emese

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Január végén az V.Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen Gallai Lívia Anna ezüst minősítést kapott (felkészítő tanára Kolisnychenko Inna). Február 28-án egy igen nívós eseményen szerepeltek első alkalommal, mégpedig egy négykezes zongoraversenyen. Itt Baráth Laura Véda felkészítő tanárával, Matolcsi Katalinnal bronz minősítést kaptak. Egy héttel később két ifjú gitáros, Ledneczky Zsófia és Kóré Levente első helyezést ért korcsoportjában egy regionális versenyen (felkészítő tanáruk Beke Beáta).

Aztán múlt hétvégén rendezték meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált. Ezen minden évben ott vannak a dunaújvárosi fiatalok is, idén hét koreográfiával mérették meg magukat. Közülük három csapat az első helyen végzett, hárman a harmadik helyen, és még egy ötödik helyezéssel büszkélkedhetnek. Csorba-Sebek Judit, Rozman Ildikó, Cziráki László és Bálint Judit táncpedagógusok készítették fel a fiatalokat a versenyre.

A Wesley - Da Capo iskola összművészeti intézmény, hiszen a zene és a tánc mellett képzőművészeti tagozata is van. Ebben is szépen teljesítenek, a munkának pedig most újabb gyümölcse is van, ugyanis az öt művészeti ágban működő felsőoktatási intézmény, képző-, tánc-, zene-é s színművészeti egyetem együttműködési megállapodást kötött velük. Mint azt Kurina Laura elmondta, egy EFOP-pályázatról van szó, amely a fiatalok képességfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Két-három éves időtartam alatt továbbképzéseket biztosítanak a tanároknak, helyben pedig azt vizsgálják, milyen pedagógiai módszerekkel tudják segíteni a növendékeket, a munkát. Hozzátette, büszkék arra, megtiszteltetés számukra, hogy a sok alapfokú iskola közül őket, pontosabban a képzőművészeti tagozatukat is kiválasztották erre a projektre.  

A rovat további hírei: Kultúra

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.

Bill és Hobo újra együtt

Bill és Hobo újra együtt

2019. július 24. (szerda)

Négy napon át hat színpaddal és mintegy 120 fellépővel rendezik meg a huszonharmadik Fezen fesztivált szerdától Székesfehérváron - közölték a szervezők az MTI-vel.