Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök) 10:23 - Molnár Emese

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Január végén az V.Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen Gallai Lívia Anna ezüst minősítést kapott (felkészítő tanára Kolisnychenko Inna). Február 28-án egy igen nívós eseményen szerepeltek első alkalommal, mégpedig egy négykezes zongoraversenyen. Itt Baráth Laura Véda felkészítő tanárával, Matolcsi Katalinnal bronz minősítést kaptak. Egy héttel később két ifjú gitáros, Ledneczky Zsófia és Kóré Levente első helyezést ért korcsoportjában egy regionális versenyen (felkészítő tanáruk Beke Beáta).

Aztán múlt hétvégén rendezték meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált. Ezen minden évben ott vannak a dunaújvárosi fiatalok is, idén hét koreográfiával mérették meg magukat. Közülük három csapat az első helyen végzett, hárman a harmadik helyen, és még egy ötödik helyezéssel büszkélkedhetnek. Csorba-Sebek Judit, Rozman Ildikó, Cziráki László és Bálint Judit táncpedagógusok készítették fel a fiatalokat a versenyre.

A Wesley - Da Capo iskola összművészeti intézmény, hiszen a zene és a tánc mellett képzőművészeti tagozata is van. Ebben is szépen teljesítenek, a munkának pedig most újabb gyümölcse is van, ugyanis az öt művészeti ágban működő felsőoktatási intézmény, képző-, tánc-, zene-é s színművészeti egyetem együttműködési megállapodást kötött velük. Mint azt Kurina Laura elmondta, egy EFOP-pályázatról van szó, amely a fiatalok képességfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Két-három éves időtartam alatt továbbképzéseket biztosítanak a tanároknak, helyben pedig azt vizsgálják, milyen pedagógiai módszerekkel tudják segíteni a növendékeket, a munkát. Hozzátette, büszkék arra, megtiszteltetés számukra, hogy a sok alapfokú iskola közül őket, pontosabban a képzőművészeti tagozatukat is kiválasztották erre a projektre.  

A rovat további hírei: Kultúra

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.

Beteljesült gyerekkori szerelem

Beteljesült gyerekkori szerelem

2019. május 13. (hétfő)

Azt hinné az ember, ezt Sipos Imre színész, rendező, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója a szakmájára érti. Nos, tévedünk. Sipos hadnagy, a Mogyoródi Sándor-huszárok Történelmi Hagyományőrző Egyesület alelnöke konkrétan a lovaglás miatt ment a Színművészeti Egyetemre. Ez az egyik szerelme. A másik viszont valóban a színház - írja a kultura.hu.

Néptánctalálkozó a főtéren

Néptánctalálkozó a főtéren

2019. május 12. (vasárnap)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót városunkban. A vasárnap délelőtti program fél tizenegykor kezdődött a főtéren, majd az MMK-ban és a Dunaferr iskolában folytatódott a táncbemutatókkal.