Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tündökölnek a Wesley - Da Capo növendékei

2019. március 14. (csütörtök) 10:23 - Molnár Emese

A Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendékei rendszeresen részt vesznek versenyeken, és rendre kiváló minősítésekkel, helyezésekkel térnek haza. A tanév második felében a zene és tánctagozatos fiatalok már számos eredményt bezsebelhettek. Ezekről Kurina Laura, az iskola igazgatója számolt be nekünk.

Január végén az V.Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen Gallai Lívia Anna ezüst minősítést kapott (felkészítő tanára Kolisnychenko Inna). Február 28-án egy igen nívós eseményen szerepeltek első alkalommal, mégpedig egy négykezes zongoraversenyen. Itt Baráth Laura Véda felkészítő tanárával, Matolcsi Katalinnal bronz minősítést kaptak. Egy héttel később két ifjú gitáros, Ledneczky Zsófia és Kóré Levente első helyezést ért korcsoportjában egy regionális versenyen (felkészítő tanáruk Beke Beáta).

Aztán múlt hétvégén rendezték meg Veszprémben a Connector Táncfesztivált. Ezen minden évben ott vannak a dunaújvárosi fiatalok is, idén hét koreográfiával mérették meg magukat. Közülük három csapat az első helyen végzett, hárman a harmadik helyen, és még egy ötödik helyezéssel büszkélkedhetnek. Csorba-Sebek Judit, Rozman Ildikó, Cziráki László és Bálint Judit táncpedagógusok készítették fel a fiatalokat a versenyre.

A Wesley - Da Capo iskola összművészeti intézmény, hiszen a zene és a tánc mellett képzőművészeti tagozata is van. Ebben is szépen teljesítenek, a munkának pedig most újabb gyümölcse is van, ugyanis az öt művészeti ágban működő felsőoktatási intézmény, képző-, tánc-, zene-é s színművészeti egyetem együttműködési megállapodást kötött velük. Mint azt Kurina Laura elmondta, egy EFOP-pályázatról van szó, amely a fiatalok képességfejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Két-három éves időtartam alatt továbbképzéseket biztosítanak a tanároknak, helyben pedig azt vizsgálják, milyen pedagógiai módszerekkel tudják segíteni a növendékeket, a munkát. Hozzátette, büszkék arra, megtiszteltetés számukra, hogy a sok alapfokú iskola közül őket, pontosabban a képzőművészeti tagozatukat is kiválasztották erre a projektre.  

A rovat további hírei: Kultúra

Ünnepi előadással készül a Bartók

Ünnepi előadással készül a Bartók

2019. március 14. (csütörtök)

Március 15-én este újabb történelmi ihletésű darabbal ünnepel a Bartók színház. A fókuszban viszont ezúttal a helyi kötődésű Rosti Pál és az ő kalandos élettörténete a XIX. századból.

Újra a POSZT-on a Bartók

Újra a POSZT-on a Bartók

2019. március 12. (kedd)

Tizennégy produkció - köztük a Bartók koprodukciója - kapott helyet a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) kedden nyilvánosságra hozott versenyprogramjában.

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

A lengyel plakátművészet legjobb darabjai

2019. március 12. (kedd)

Rendhagyó kiállítás nyílt a Munkásművelődési Központban. Hétfő délutántól egy héten át lengyel retró propaganda plakátokat láthatnak az érdeklődők.

Generációk hangversenye

Generációk hangversenye

2019. március 09. (szombat)

Harmadik alkalommal rendezett emlékhangversenyt a Móricz iskola. Ezúttal Bárdos Lajos zeneszerző, zenetudós műveiből adtak elő műveket a város kórusai.

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

Bejött a nézőknek a cirkuszolás

2019. március 08. (péntek)

A Bartók Táncszínházának legújabb előadása elnyerte a nézők tetszését, hiszen pont azt kapták tőle, amit vártak: egy óra pörgést, szórakozást és látványos táncokat.

Bemutatkoztak a zeneiskola jazz tanszakosai

Bemutatkoztak a zeneiskola jazz tanszakosai

2019. március 08. (péntek)

A Juharos "feltámadásának" köszönhetően egy régi, szép hagyomány lépett ki a Sándor Frigyes Zeneiskola falai közül. A klasszikus zenei tanulmányokat folytatók mellett, most a jazz tanszak növendékei vallottak színt, hiszen együtt muzsikálhattak tanáraikkal, meg-megcsillantva tehetségüket.

Megéri befizetni a Táncirkuszba

Megéri befizetni a Táncirkuszba

2019. március 07. (csütörtök)

Pénteken végre megnyílik, és tárt karokkal várja a nézőket a Táncirkusz. A Bartók legújabb táncszínházi előadása egy óra önfeledt bohóckodás, vurstli és ringlispíl, ami kizökkent mindenkit a hétköznapokból.