Dunaújváros Hetilap

Új gyalogosátkelőt építenek ki

2019. március 1. (péntek) 17:06 - Molnár Emese

Egy zebrát építenek ki az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésénél. A kivitelezést hétfőn kezdi meg a DVG Zrt.

A Dózsa II városrész lakói, az ott működő iskola jelezte igényét arról, hogy szükség volna egy zebra kialakítására az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésében. Néhány évvel ezelőtt, amikor a Városháza tér felújítását végezték, volt is ott kialakítva gyalogátkelő- de csak ideiglenes megoldással, a munkálatok végeztéig. Az igény továbbra is megfogalmazódott az érintettek részéről, a Dózsa György Általános Iskolában például aláírásokat is gyűjtöttek a pedagógusok, a szülői munkaközösség a megvalósulása érdekében. A körzet önkormányzati képviselője, Izsák Máté elmondta, a kérésnek eleget téve, meg is építik a zebrát. Pénteken délelőtt volt a munkaterület átadása, a kivitelezést a DVG Zrt. fogja végezni hétfőtől. A gyalogátkelő felfestése mellett fényvisszaverő prizmákat is telepítenek, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően közvilágítást is kiépítenek, mégpedig a benzinkút felőli oldalra. Az építési munkálat körülbelül egy hónapig tart, a kandeláber engedélyeztetése, gyártása, kivitelezése szintén egy hónapot vehet igénybe. A nyolcmillió forintos beruházás kivitelezési határideje egyébként május vége. Ütemezetten végzik az építést, ennek függvényében számítani lehet forgalomkorlátozásra is (egy sávos haladás).

Izsák Máté arról is beszélt, hogy több felújítási munkálatot terveznek még a körzetében. Ezek közül a legnagyobb a Dózsa Mozicentrum felújítása. Nemcsak kívül-belül fog megújulni az épület, hanem a környezetét (a Kőműves utcát, a mozi és a zeneiskola közötti területet) is rendbe teszik. A kivitelezés idejére nem maradunk mozifilmek vetítése nélkül. Arról tárgyalnak, hogy ideiglenesen a Dunaújvárosi Egyetemen üzemelne a mozi, jelen állás szerint az A épület nagyelőadójában vetítenék a filmeket.

A Köztársaság úton járdafelújítást is terveznek, valamint a Derkovits utcai park rendbetétele is napirenden van.

A rovat további hírei: Közélet

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. március 21. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a márciusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

2019. március 20. (szerda)

Ideje a tavaszra felkészíteni autóinkat, Darusín alapkőletétel, szépkorút köszöntöttek  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ötven éve Dunaújvárosban

Ötven éve Dunaújvárosban

2019. március 20. (szerda)

Ötven évvel ezelőtt érkezett városunkba Hack Ferenc Béla. A Kohász egykori vezető edzője, az edzésmódszertan atyja szerdán töltötte be a kilencvenedik életévét.

Virágos Dunaújvárosért 2019

Virágos Dunaújvárosért 2019

2019. március 20. (szerda)

Az önkormányzat ismét meghirdeti a Virágos Dunaújvárosért versenyt. Idén nyolc kategóriában várják a városlakók, cégek, szervezetek nevezéseit.

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

2019. március 20. (szerda)

Az idei tél átlaghőmérséklete 1,8 Celsius fok volt, a tárolókban 1,7 milliárd köbméter földgáz maradt, ami extrém hideg esetén is elég lenne a valódi tavasz érkezéséig - ismertette Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán. 

Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

2019. március 20. (szerda)

Tegnap az ÁNTSZ feloldotta az általuk elrendelt látogatási tilalmat Fejér megye összes egészségügyi intézményében.

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd)

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.