Dunaújváros Hetilap

Új gyalogosátkelőt építenek ki

2019. március 1. (péntek) 17:06 - Molnár Emese

Egy zebrát építenek ki az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésénél. A kivitelezést hétfőn kezdi meg a DVG Zrt.

A Dózsa II városrész lakói, az ott működő iskola jelezte igényét arról, hogy szükség volna egy zebra kialakítására az Aranyvölgyi út és a Köztársaság út kereszteződésében. Néhány évvel ezelőtt, amikor a Városháza tér felújítását végezték, volt is ott kialakítva gyalogátkelő- de csak ideiglenes megoldással, a munkálatok végeztéig. Az igény továbbra is megfogalmazódott az érintettek részéről, a Dózsa György Általános Iskolában például aláírásokat is gyűjtöttek a pedagógusok, a szülői munkaközösség a megvalósulása érdekében. A körzet önkormányzati képviselője, Izsák Máté elmondta, a kérésnek eleget téve, meg is építik a zebrát. Pénteken délelőtt volt a munkaterület átadása, a kivitelezést a DVG Zrt. fogja végezni hétfőtől. A gyalogátkelő felfestése mellett fényvisszaverő prizmákat is telepítenek, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően közvilágítást is kiépítenek, mégpedig a benzinkút felőli oldalra. Az építési munkálat körülbelül egy hónapig tart, a kandeláber engedélyeztetése, gyártása, kivitelezése szintén egy hónapot vehet igénybe. A nyolcmillió forintos beruházás kivitelezési határideje egyébként május vége. Ütemezetten végzik az építést, ennek függvényében számítani lehet forgalomkorlátozásra is (egy sávos haladás).

Izsák Máté arról is beszélt, hogy több felújítási munkálatot terveznek még a körzetében. Ezek közül a legnagyobb a Dózsa Mozicentrum felújítása. Nemcsak kívül-belül fog megújulni az épület, hanem a környezetét (a Kőműves utcát, a mozi és a zeneiskola közötti területet) is rendbe teszik. A kivitelezés idejére nem maradunk mozifilmek vetítése nélkül. Arról tárgyalnak, hogy ideiglenesen a Dunaújvárosi Egyetemen üzemelne a mozi, jelen állás szerint az A épület nagyelőadójában vetítenék a filmeket.

A Köztársaság úton járdafelújítást is terveznek, valamint a Derkovits utcai park rendbetétele is napirenden van.

A rovat további hírei: Közélet

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 24. (péntek)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

2019. május 23. (csütörtök)

Sajtóbejárás a családi hétvége előtt, könyvtárosok az arborétumban, nyílt nap a kórházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.