Ünnepség a nemzetközi polgári védelmi napon

2019. március 5. (kedd) 7:30 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején Székesfehérváron. Az ünnepségen a polgári védelmi területen hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységükért többen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerését vehették át.  

A rendezvényen Rabóczki Zsolt tűzoltó százados mondott ünnepi köszöntőt, melyben felidézte a polgári védelem múltját és jelenét, kiemelve a káresemények kezelése során az önkéntes mentőcsoportok szerepvállalásának jelentőségét, a mentőszervezetek hazai és uniós pályázatokból megvalósuló eszközfejlesztését és a hatékonyabb, biztonságosabb beavatkozást támogató képzési lehetőségeket. 

Az ünnepi állománygyűlésen a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató elismerésben részesítette Viza Attilát, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnokát, Dancs Norbertet, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetőjét, dr. Szép Józsefet, a Székesfehérvár Járás Helyi Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettesét, Turi Balázst, Bakonycsernye polgármesterét, Faragó Anettet, az Enyingi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesét, Christe Rezsőt, az Ercsi Polgárőrség vezetőjét, Botka Józsefet, a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, Kipe Norbertet, Alcsútdoboz közbiztonsági referensét,Gémesi Evelint, Gárdony közbiztonsági referensét, Bauer Juditot, Mezőszentgyörgy közbiztonsági referensét, Hajdu Lászlónét, Vajta közbiztonsági referensét, Kisariné Lukács Györgyit, Alap közbiztonsági referensét, Szabó Biankát, Perkáta közbiztonsági referensét és Horváthné Somogyi Kittit, Dunaújváros közbiztonsági referensét. Az elismeréseket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a március 1-jei ünnepségen. 

Fotó:Katasztrófavédelem

A rovat további hírei: Sziréna

Na most bele lehet szólni

Na most bele lehet szólni

2019. március 19. (kedd)

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten.

Gyalogost gázoltak el Nagyvenyimen

Gyalogost gázoltak el Nagyvenyimen

2019. március 19. (kedd)

A dunaújvárosi rendőröknek kellett tegnap este Nagyvenyimen intézkedni, ahol az úton szabálytalanul áthaladó gyalogost ütött el egy helyi lakos. A baleset következtében a gyalogosnak súlyos sérülése keletkezett. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Órákig tartott a dobozgyári tűz eloltása

Órákig tartott a dobozgyári tűz eloltása

2019. március 18. (hétfő)

Tűz ütött ki egy dobozokat gyártó üzem raktárában Mezőfalván, a Kisfaludy Károly utcánál. Papír és más alapanyagok égnek a mintegy háromszáz négyzetméter alapterületű épületben. Máshova nem terjedtek át a lángok, amelyeket a dunaújvárosi, a székesfehérvári, a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a mezőfalvai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több órás megfeszítette munkával tudtak eloltani.

Őrizetbe került a csecsemőgyilkos nő

Őrizetbe került a csecsemőgyilkos nő

2019. március 17. (vasárnap)

Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók azt a nőt, aki Zichyújfaluban megszülte, majd megölte gyermekét.

Elkapták és vitték a sittre

Elkapták és vitték a sittre

2019. március 17. (vasárnap)

Dunaföldváron, a Felső Kálvária utcában ellenőriztek a dunaújvárosi rendőrök tegnap délután egy helyi lakost, akiről megállapították, hogy vele szemben a Szekszárdi Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki. A 40 éves férfit az járőrök elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Megölte újszülött gyermekét

Megölte újszülött gyermekét

2019. március 16. (szombat)

Egy 23 éves sárkeresztúri nő megszülte, majd megfojtotta gyermekét egy zichyújfalui ingatlan melléképületében szombat reggel - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

2019. március 16. (szombat)

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt március 15-i hatállyal visszavonta a tűzgyújtási tilalmat az ország teljes területén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).