Ünnepség a nemzetközi polgári védelmi napon

2019. március 5. (kedd) 7:30 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején Székesfehérváron. Az ünnepségen a polgári védelmi területen hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységükért többen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerését vehették át.  

A rendezvényen Rabóczki Zsolt tűzoltó százados mondott ünnepi köszöntőt, melyben felidézte a polgári védelem múltját és jelenét, kiemelve a káresemények kezelése során az önkéntes mentőcsoportok szerepvállalásának jelentőségét, a mentőszervezetek hazai és uniós pályázatokból megvalósuló eszközfejlesztését és a hatékonyabb, biztonságosabb beavatkozást támogató képzési lehetőségeket. 

Az ünnepi állománygyűlésen a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató elismerésben részesítette Viza Attilát, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnokát, Dancs Norbertet, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetőjét, dr. Szép Józsefet, a Székesfehérvár Járás Helyi Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettesét, Turi Balázst, Bakonycsernye polgármesterét, Faragó Anettet, az Enyingi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesét, Christe Rezsőt, az Ercsi Polgárőrség vezetőjét, Botka Józsefet, a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, Kipe Norbertet, Alcsútdoboz közbiztonsági referensét,Gémesi Evelint, Gárdony közbiztonsági referensét, Bauer Juditot, Mezőszentgyörgy közbiztonsági referensét, Hajdu Lászlónét, Vajta közbiztonsági referensét, Kisariné Lukács Györgyit, Alap közbiztonsági referensét, Szabó Biankát, Perkáta közbiztonsági referensét és Horváthné Somogyi Kittit, Dunaújváros közbiztonsági referensét. Az elismeréseket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a március 1-jei ünnepségen. 

Fotó:Katasztrófavédelem

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

2019. augusztus 12. (hétfő)

Éves ellenőrzési terv alapján Tispol Speed elnevezéssel tart fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség Magyarország területén a jövő héten, hétfőtől vasárnapig. A police.hu honlapon publikált közlemény szerint az éves ellenőrzési terv alapján végrehajtott európai akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.

Égett egy autó a város határában

Égett egy autó a város határában

2019. augusztus 09. (péntek)

Kigyulladt egy személygépkocsi Dunaújváros határában, egy a 6-os főút mellett fekvő területen. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Egy erdőt is veszélyeztetett a tűz, amelyet elfojtottak az egységek.