Ünnepség a nemzetközi polgári védelmi napon

2019. március 5. (kedd) 7:30 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején Székesfehérváron. Az ünnepségen a polgári védelmi területen hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységükért többen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerését vehették át.  

A rendezvényen Rabóczki Zsolt tűzoltó százados mondott ünnepi köszöntőt, melyben felidézte a polgári védelem múltját és jelenét, kiemelve a káresemények kezelése során az önkéntes mentőcsoportok szerepvállalásának jelentőségét, a mentőszervezetek hazai és uniós pályázatokból megvalósuló eszközfejlesztését és a hatékonyabb, biztonságosabb beavatkozást támogató képzési lehetőségeket. 

Az ünnepi állománygyűlésen a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató elismerésben részesítette Viza Attilát, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnokát, Dancs Norbertet, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetőjét, dr. Szép Józsefet, a Székesfehérvár Járás Helyi Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettesét, Turi Balázst, Bakonycsernye polgármesterét, Faragó Anettet, az Enyingi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesét, Christe Rezsőt, az Ercsi Polgárőrség vezetőjét, Botka Józsefet, a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, Kipe Norbertet, Alcsútdoboz közbiztonsági referensét,Gémesi Evelint, Gárdony közbiztonsági referensét, Bauer Juditot, Mezőszentgyörgy közbiztonsági referensét, Hajdu Lászlónét, Vajta közbiztonsági referensét, Kisariné Lukács Györgyit, Alap közbiztonsági referensét, Szabó Biankát, Perkáta közbiztonsági referensét és Horváthné Somogyi Kittit, Dunaújváros közbiztonsági referensét. Az elismeréseket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a március 1-jei ünnepségen. 

Fotó:Katasztrófavédelem

A rovat további hírei: Sziréna

Törvényszék: elítélték az erőszaktevőt

Törvényszék: elítélték az erőszaktevőt

2019. december 12. (csütörtök)

Jogerősen hét év fegyházat kapott szexuális erőszak bűntette miatt az a dunaújvárosi férfi, aki  még 2014 őszén megerőszakolt egy magatehetetlen nőt a város egyik buszmegállójában. Visszaeső volt, nem szabadulhat.

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

2019. december 12. (csütörtök)

Előbb egy autó sodródott a szalagkorlátnak, majd a mögötte haladó négy kocsi ütközött az M6-os út 66-os kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon 7 óra után. Itt az alaphír, amint friss infót kapunk, frissítjük az állományt!

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

2019. december 10. (kedd)

Gyalogosgázolás helyszíne volt a Béke körút hétfőn reggel: egy 36 éves sofőr figyelmetlensége vezetett a balesethez, amely során egy 18 éves lány sérült meg.

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

2019. december 10. (kedd)

Döbbenetes bűncselekmény a messzi távolban – sajnos szomorú dunaújvárosi szállal: egy városunkból elszármazott asszony, K. Bernadett lett brutális gyilkosság áldozata a nigériai Lagoszban, adta hírül a 112 Emergency Press.

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

2019. december 09. (hétfő)

Baleset történt az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán Iváncsánál ma délelőtt. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről, de az érintett útszakaszon torlódásra készülhetnek az autósok.
 

Körözöttet fogtak a rendőrök

Körözöttet fogtak a rendőrök

2019. december 08. (vasárnap)

Az 57 éves férfi ellen a Kecskeméti Törvényszék adott ki elfogatóparancsot.

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

2019. december 01. (vasárnap)

Hiába volt eltiltva a vezetéstől, ittasan ült kormány az a 61 éves baracsi férfi, akit szombaton kaptak el a dunaújvárosi rendőrök.