Ünnepség a nemzetközi polgári védelmi napon

2019. március 5. (kedd) 7:30 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március elsején Székesfehérváron. Az ünnepségen a polgári védelmi területen hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységükért többen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerését vehették át.  

A rendezvényen Rabóczki Zsolt tűzoltó százados mondott ünnepi köszöntőt, melyben felidézte a polgári védelem múltját és jelenét, kiemelve a káresemények kezelése során az önkéntes mentőcsoportok szerepvállalásának jelentőségét, a mentőszervezetek hazai és uniós pályázatokból megvalósuló eszközfejlesztését és a hatékonyabb, biztonságosabb beavatkozást támogató képzési lehetőségeket. 

Az ünnepi állománygyűlésen a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató elismerésben részesítette Viza Attilát, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnokát, Dancs Norbertet, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetőjét, dr. Szép Józsefet, a Székesfehérvár Járás Helyi Védelmi Bizottság honvédelmi elnökhelyettesét, Turi Balázst, Bakonycsernye polgármesterét, Faragó Anettet, az Enyingi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettesét, Christe Rezsőt, az Ercsi Polgárőrség vezetőjét, Botka Józsefet, a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, Kipe Norbertet, Alcsútdoboz közbiztonsági referensét,Gémesi Evelint, Gárdony közbiztonsági referensét, Bauer Juditot, Mezőszentgyörgy közbiztonsági referensét, Hajdu Lászlónét, Vajta közbiztonsági referensét, Kisariné Lukács Györgyit, Alap közbiztonsági referensét, Szabó Biankát, Perkáta közbiztonsági referensét és Horváthné Somogyi Kittit, Dunaújváros közbiztonsági referensét. Az elismeréseket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a március 1-jei ünnepségen. 

Fotó:Katasztrófavédelem

A rovat további hírei: Sziréna

Cél a védtelen közlekedők biztonsága

Cél a védtelen közlekedők biztonsága

2019. május 19. (vasárnap)

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság május 13-19. között meghirdette a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési akciót, melynek célja, hogy  a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára hívja fel a figyelmet.  

Kényszerleszállás Börgöndön

Kényszerleszállás Börgöndön

2019. május 18. (szombat)

Egy kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre a Börgöndi Repülőtéren. Négy személy könnyebben sérült.

Újabb dohánybolti rablót keres a rendőrség

Újabb dohánybolti rablót keres a rendőrség

2019. május 18. (szombat)

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

Berlin után a Turult is meghódították

Berlin után a Turult is meghódították

2019. május 17. (péntek)

Nincs olyan lépcsősor, amely kifogna rajtuk. Rafai Tibor és Lemler Róbert, dunaújvárosi papírgyár és Dunaferr Véd-sz létesítményi tűzoltói negyedik helyezést értek el Európa egyik legkeményebb tűzoltó viadalán, a Berlin Firefighter Stairrun lépcsőfutó versenyen, hazatérve pedig arany- és ezüstérmet szereztek a VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Baleset a Papírgyári úton

Baleset a Papírgyári úton

2019. május 17. (péntek)

Két személyautó ütközött össze péntek reggel Dunaújvárosban, a Papírgyári úton. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A gépkocsik utasait a mentők ellátják. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Ittas vezetés, bevont jogsi

Ittas vezetés, bevont jogsi

2019. május 15. (szerda)

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök tegnap délután Nagyvenyimben a Földvári utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. A férfit előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol az újabb légalkoholmérés eredménye megerősítette az ittasság gyanúját. A 36 éves dunaújvárosi sofőr vezetői engedélyét a rendőrök elvették és büntető feljelentést tettek ellene.

Nem megszerelte, hanem eladta

Nem megszerelte, hanem eladta

2019. május 15. (szerda)

A dunaújvárosi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát egy 24 éves férfival szemben, aki a szerelés céljából rábízott járművel sajátjaként rendelkezve eladta azt.