Dunaújváros Hetilap

Összefogásból született

2019. április 18. (csütörtök) 16:08 - Vass Ádám

Csütörtökön délelőtt felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületét és ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, így végre új korszak kezdődhet a nemrég még hányattatott sorsú épület történelmében.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott, Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Kovács Péter, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának vezetője, valamint a környék településeinek polgármesterei, jegyzői és intézményeinek vezetői is.

Az átadó ünnepségen elsőként dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, fontos esemény a megye életében a Járási Hivatal új székhelyének átadása, mivel jogos elvárás az állampolgároktól, hogy ügyeiket modern környezetben, huszonegyedik századi körülmények közt, gyorsan intézhessék. A kalandos sorsú épület történetének egyik fordulópontja tavaly január elején volt, amikor elkezdődhettek a munkálatok és közel egy év után, idén január végére változott át teljesen azzá, amit ma is láthatunk: romos épületből egy minden tekintetben modern hivatali központ. Ezért köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt közel másfél év alatt segítettek abban, hogy megújuljon az épület, többek közt dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, dr. Galambos Dénesnek, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosának és Cserna Gábornak, Dunaújváros polgármesterének, valamint a helyi önkormányzatnak. A hosszú munka eredményeképpen ma már négy emeleten és közel ötezer négyzetméteren várja az ügyfeleket a hivatal százharminc dolgozója. A tavalyi év folyamán a Dunaújvárosi Járási Hivatal 188 ezer ügyfelet fogadott, így a kormányhivatallal együtt ők azok, akikkel a legtöbbször találkozhatnak az állampolgárok.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy nem az a nagy dolog, amikor új központot építenek, hanem az, amikor egy város régi, emblematikus épületét új funkcióval töltik meg. Éppen ezért örül, hogy a város régi SZTK épülete megújulhatott és továbbra is a köz javát szolgálhatja. Mint mondta, a következő években sok helyen kell majd előrébb jutnunk, közösen. Egyrészt a családtámogatásban, másrészt pedig a gazdaság fejlesztésében. Mert ha ezek nincsenek meg, akkor az országnak nincs jövőképe, és mások mondhatják majd meg, hogyan éljünk. Éppen ezért kell megőriznünk a kultúránkat, a jövőnket és az önállóságunkat. Egy közigazgatási épületnek pedig az a dolga, hogy az embereket, a kis- és középvállalkozásokat szolgálja. Az ilyen fejlesztések ezeket a társadalmi célokat segítik, szolgáltatásaikkal pedig a magyar embereket támogatják, hogy egy jól működő, mindenhol egységes közigazgatása legyen az országnak.

A köszöntők után a szalag ünnepélyes átvágásával lezárult egy hosszú szakasz az épület és a város történetében, és elkezdődött egy új, a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületével. Később mindannyian megtekintették az irodákat, és elkezdődött az ünnepélyes állófogadás.

A rovat további hírei: Közélet

Nyárias idő, finom illatok - Ilyen volt az idei Parázs Varázs

Nyárias idő, finom illatok - Ilyen volt az idei Parázs Varázs

2019. május 26. (vasárnap)

Lezajlott a dunaújvárosiak kedvenc programja, a Parázs Varázs. A szombati össznépi sütögetésre ismét több ezren érkeztek és összesen 320 asztalon készültek a finomságok.

Rendkívüli nyitvatartás

Rendkívüli nyitvatartás

2019. május 26. (vasárnap)

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitvatartás van ma a kormányablakokban, okmányirodákban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 26. (vasárnap)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.