Dunaújváros Hetilap

Összefogásból született

2019. április 18. (csütörtök) 16:08 - Vass Ádám

Csütörtökön délelőtt felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületét és ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, így végre új korszak kezdődhet a nemrég még hányattatott sorsú épület történelmében.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott, Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Kovács Péter, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának vezetője, valamint a környék településeinek polgármesterei, jegyzői és intézményeinek vezetői is.

Az átadó ünnepségen elsőként dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, fontos esemény a megye életében a Járási Hivatal új székhelyének átadása, mivel jogos elvárás az állampolgároktól, hogy ügyeiket modern környezetben, huszonegyedik századi körülmények közt, gyorsan intézhessék. A kalandos sorsú épület történetének egyik fordulópontja tavaly január elején volt, amikor elkezdődhettek a munkálatok és közel egy év után, idén január végére változott át teljesen azzá, amit ma is láthatunk: romos épületből egy minden tekintetben modern hivatali központ. Ezért köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt közel másfél év alatt segítettek abban, hogy megújuljon az épület, többek közt dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, dr. Galambos Dénesnek, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosának és Cserna Gábornak, Dunaújváros polgármesterének, valamint a helyi önkormányzatnak. A hosszú munka eredményeképpen ma már négy emeleten és közel ötezer négyzetméteren várja az ügyfeleket a hivatal százharminc dolgozója. A tavalyi év folyamán a Dunaújvárosi Járási Hivatal 188 ezer ügyfelet fogadott, így a kormányhivatallal együtt ők azok, akikkel a legtöbbször találkozhatnak az állampolgárok.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy nem az a nagy dolog, amikor új központot építenek, hanem az, amikor egy város régi, emblematikus épületét új funkcióval töltik meg. Éppen ezért örül, hogy a város régi SZTK épülete megújulhatott és továbbra is a köz javát szolgálhatja. Mint mondta, a következő években sok helyen kell majd előrébb jutnunk, közösen. Egyrészt a családtámogatásban, másrészt pedig a gazdaság fejlesztésében. Mert ha ezek nincsenek meg, akkor az országnak nincs jövőképe, és mások mondhatják majd meg, hogyan éljünk. Éppen ezért kell megőriznünk a kultúránkat, a jövőnket és az önállóságunkat. Egy közigazgatási épületnek pedig az a dolga, hogy az embereket, a kis- és középvállalkozásokat szolgálja. Az ilyen fejlesztések ezeket a társadalmi célokat segítik, szolgáltatásaikkal pedig a magyar embereket támogatják, hogy egy jól működő, mindenhol egységes közigazgatása legyen az országnak.

A köszöntők után a szalag ünnepélyes átvágásával lezárult egy hosszú szakasz az épület és a város történetében, és elkezdődött egy új, a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületével. Később mindannyian megtekintették az irodákat, és elkezdődött az ünnepélyes állófogadás.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Szabadidő, aratás

D+ Híradó - Szabadidő, aratás

2019. július 23. (kedd)

Eltakarították a kukák romjait, kátyú a Kenyérgyárin, népszerű a Szalki-sziget, végéhez ér az aratás - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

A nagyrendezvények után is pezseg az élet a Szalki-szigeten

A nagyrendezvények után is pezseg az élet a Szalki-szigeten

2019. július 23. (kedd)

A Rockmaraton és a strandröplabda bajnokság után most egy kis szünet következik a Szalki-sziget nagyrendezvényeinek naptárában. Viszont a kempinget, az ottani faházakat folyamatosan igénybe veszik a látogatók, kisebb-nagyobb családi-baráti összejövetelekre is.

Vasmű út felújítása - Lezárás a Kossuth utcánál

Vasmű út felújítása - Lezárás a Kossuth utcánál

2019. július 23. (kedd)

A Vasmű út felújítását végző kivitelezőtől kapott információk alapján a tervezett ütemezés betartásával, megfelelően és jó ütemben haladnak a szakemberek.

Rétvári: több pénz jut az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra

Rétvári: több pénz jut az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra

2019. július 23. (kedd)

A 2020-as költségvetésben nem csupán a családok támogatására jut magasabb, két és félszer akkora összeg, mint 2010-ben, de több pénzt fordítanak az egészségügyre, az oktatásra és nyugdíjra is - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

2019. július 22. (hétfő)

Új kiállítás a KMI-ben, Koszi Janka itthon koncertezett, papírszínház, DKKA felkészülési meccs - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Olcsóbban tankolhatunk

Olcsóbban tankolhatunk

2019. július 22. (hétfő)

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

2019. július 21. (vasárnap)

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ágazati elemzéséből.