Dunaújváros Hetilap

Összefogásból született

2019. április 18. (csütörtök) 16:08 - Vass Ádám

Csütörtökön délelőtt felavatták a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületét és ünnepélyes keretek között átvágták a szalagot, így végre új korszak kezdődhet a nemrég még hányattatott sorsú épület történelmében.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott, Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Kovács Péter, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának vezetője, valamint a környék településeinek polgármesterei, jegyzői és intézményeinek vezetői is.

Az átadó ünnepségen elsőként dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, fontos esemény a megye életében a Járási Hivatal új székhelyének átadása, mivel jogos elvárás az állampolgároktól, hogy ügyeiket modern környezetben, huszonegyedik századi körülmények közt, gyorsan intézhessék. A kalandos sorsú épület történetének egyik fordulópontja tavaly január elején volt, amikor elkezdődhettek a munkálatok és közel egy év után, idén január végére változott át teljesen azzá, amit ma is láthatunk: romos épületből egy minden tekintetben modern hivatali központ. Ezért köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt közel másfél év alatt segítettek abban, hogy megújuljon az épület, többek közt dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, dr. Galambos Dénesnek, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosának és Cserna Gábornak, Dunaújváros polgármesterének, valamint a helyi önkormányzatnak. A hosszú munka eredményeképpen ma már négy emeleten és közel ötezer négyzetméteren várja az ügyfeleket a hivatal százharminc dolgozója. A tavalyi év folyamán a Dunaújvárosi Járási Hivatal 188 ezer ügyfelet fogadott, így a kormányhivatallal együtt ők azok, akikkel a legtöbbször találkozhatnak az állampolgárok.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy nem az a nagy dolog, amikor új központot építenek, hanem az, amikor egy város régi, emblematikus épületét új funkcióval töltik meg. Éppen ezért örül, hogy a város régi SZTK épülete megújulhatott és továbbra is a köz javát szolgálhatja. Mint mondta, a következő években sok helyen kell majd előrébb jutnunk, közösen. Egyrészt a családtámogatásban, másrészt pedig a gazdaság fejlesztésében. Mert ha ezek nincsenek meg, akkor az országnak nincs jövőképe, és mások mondhatják majd meg, hogyan éljünk. Éppen ezért kell megőriznünk a kultúránkat, a jövőnket és az önállóságunkat. Egy közigazgatási épületnek pedig az a dolga, hogy az embereket, a kis- és középvállalkozásokat szolgálja. Az ilyen fejlesztések ezeket a társadalmi célokat segítik, szolgáltatásaikkal pedig a magyar embereket támogatják, hogy egy jól működő, mindenhol egységes közigazgatása legyen az országnak.

A köszöntők után a szalag ünnepélyes átvágásával lezárult egy hosszú szakasz az épület és a város történetében, és elkezdődött egy új, a Dunaújvárosi Járási Hivatal épületével. Később mindannyian megtekintették az irodákat, és elkezdődött az ünnepélyes állófogadás.

A rovat további hírei: Közélet

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

Szép napot mára (is), sok boldogságot, gyerekek!

2020. május 31. (vasárnap)

Gyermeknapi meglepetéssel készültünk, folytatódott a MOMETERA program, Balsai Móni ezúttal a csillagszemű juhász történetét eleveníti föl az Arany János iskola tagozatosainak illusztrációjával! Nézzétek, hallgassátok, sok boldogságot, szép napot!

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.