Dunaújváros Hetilap

"A tisztánlátás kedvéért" - Polgármesteri sajtóközlemény

2019. április 5. (péntek) 16:19 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Sajtóközlemény

A tisztánlátás kedvéért

A bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselők ismét bizonyságot adtak arról, milyen nagymértékben tájékozatlanok a város gazdasági életével kapcsolatban. A teljes homályban lévő képviselőket emlékeztetném arra, hogy Pintér Tamás és a vele együttműködő MSZP és Gyurcsány párt 9 évvel ezelőtt 17 milliárd Ft adóssággal adta át a város irányítását a jelenlegi városvezetésnek. 2013-ban a kormányunk adósságkonszolidációjának köszönhetően sikerült csak orvosolni a helyzetet.

Az általuk félrekommunikált működési hitelnek nevezett forrás nem más, mint felhalmozási célú forrásbevonás, melyet városunk további építésére, fejlesztésére fordítunk.

A Szent Pantaleon Kórház és a sokak által igénybe vett úgynevezett „Fehér Rendelő” felújítása az egyik cél, hogy a betegek korszerűbb körülmények között vehessék igénybe a szolgáltatásokat. A Dózsa Mozi felújítását is folytatnunk kell, hiszen a filmkultúra szerelmeseinek bázisa, városunk építészeti öröksége. Olyan érték, amit meg kell őriznünk és méltó módon tovább adnunk. A város köztisztaságának fenntartása és fejlesztésének érdekében további gépeket és speciális berendezéseket kell beszereznünk, hogy ezen a területen is fejlődjünk. A szelektív hulladékgyűjtő-szigetek közelében további térfigyelő kamerák elhelyezése, és a rendszer fejlesztése a célunk.

Célok, tervek, megkezdett fejlesztések, melyeket meg is valósítunk!

Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy a bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselőknek csak a hatalom megszerzése a céljuk, s mint tudjuk, ezért bármire, hazugságra is képesek. Dunaújváros fejlődése helyett, inkább a rombolás a céljuk, és ezek szerint azon dolgoznak, hogy a városlakók minél rosszabbul érezzék magukat.

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

Dunaújváros, 2019. április 05.

A rovat további hírei: Közélet

Foglalkoztatási fórum

Foglalkoztatási fórum

2019. április 25. (csütörtök)

Átalakulás előtt áll a szakképzési rendszer, és az ehhez kapcsolódó szakmai anyagot is bemutatták a témában érintetteknek a Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási Fórum szerdai ülésén.

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

D+ Híradó - Foglalkoztatás, adományátadó

2019. április 24. (szerda)

Foglalkoztatási fórum az Iparkamarában, Carissa Kupa adományátadó - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Drágul a gázolaj

Drágul a gázolaj

2019. április 24. (szerda)

A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019. április 24. (szerda)

Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos közölte, 13-16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

D+ Híradó - Bölcsődék napja, adomány

2019. április 23. (kedd)

Bölcsődék napja városunkban is, adományátadó a kórházban, lakossági fórumot tartottak Adonyban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

Húsvéti finomságok a hajléktalanoknak

2019. április 23. (kedd)

Húsvéti finomságokkal kedveskedtek a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum bentlakóinak a képviselők hétfőn.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. április 23. (kedd)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért április 29-én reggel nyolctól délután négy óráig az alábbi területeken áramszünet lesz az Óvárosban.