Dunaújváros Hetilap

"A tisztánlátás kedvéért" - Polgármesteri sajtóközlemény

2019. április 5. (péntek) 16:19 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Sajtóközlemény

A tisztánlátás kedvéért

A bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselők ismét bizonyságot adtak arról, milyen nagymértékben tájékozatlanok a város gazdasági életével kapcsolatban. A teljes homályban lévő képviselőket emlékeztetném arra, hogy Pintér Tamás és a vele együttműködő MSZP és Gyurcsány párt 9 évvel ezelőtt 17 milliárd Ft adóssággal adta át a város irányítását a jelenlegi városvezetésnek. 2013-ban a kormányunk adósságkonszolidációjának köszönhetően sikerült csak orvosolni a helyzetet.

Az általuk félrekommunikált működési hitelnek nevezett forrás nem más, mint felhalmozási célú forrásbevonás, melyet városunk további építésére, fejlesztésére fordítunk.

A Szent Pantaleon Kórház és a sokak által igénybe vett úgynevezett „Fehér Rendelő” felújítása az egyik cél, hogy a betegek korszerűbb körülmények között vehessék igénybe a szolgáltatásokat. A Dózsa Mozi felújítását is folytatnunk kell, hiszen a filmkultúra szerelmeseinek bázisa, városunk építészeti öröksége. Olyan érték, amit meg kell őriznünk és méltó módon tovább adnunk. A város köztisztaságának fenntartása és fejlesztésének érdekében további gépeket és speciális berendezéseket kell beszereznünk, hogy ezen a területen is fejlődjünk. A szelektív hulladékgyűjtő-szigetek közelében további térfigyelő kamerák elhelyezése, és a rendszer fejlesztése a célunk.

Célok, tervek, megkezdett fejlesztések, melyeket meg is valósítunk!

Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy a bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselőknek csak a hatalom megszerzése a céljuk, s mint tudjuk, ezért bármire, hazugságra is képesek. Dunaújváros fejlődése helyett, inkább a rombolás a céljuk, és ezek szerint azon dolgoznak, hogy a városlakók minél rosszabbul érezzék magukat.

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

Dunaújváros, 2019. április 05.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, mestervizsga

D+ Híradó - Közgyűlés, mestervizsga

2019. június 20. (csütörtök)

Közgyűlést tartottak a Városházán, mestervizsgát tettek, sakk tábor az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye

2019. június 20. (csütörtök)

Badó Péter, a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének elnöke az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

Új parkolóhelyek építéséről döntöttek

2019. június 20. (csütörtök)

Negyvenöt napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Az ülés elején egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a közelmúltban tragikusan elhunyt dr. Gyöngyösi Pál főorvosról, aki önkormányzati képviselőként is szerepet vállalt. Aztán elismerések átadására is sor került, a „Dunaújváros Ifjúságáért” díjat idén Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője vehette át.

Elhunyt dr. Kővári Edit

Elhunyt dr. Kővári Edit

2019. június 20. (csütörtök)

Mély megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, hogy dr. Kővári Edit a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, tragikus hirtelenséggel 2019. június 19-én, szerdán elhunyt.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2019. június 20. (csütörtök)

Cserna Gábor Polgármester az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

2019. június 20. (csütörtök)

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2019. június 20. (csütörtök)

Élőben közvetítjük a júniusi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több, mint negyven napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.