Dunaújváros Hetilap

"A tisztánlátás kedvéért" - Polgármesteri sajtóközlemény

2019. április 5. (péntek) 16:19 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Sajtóközlemény

A tisztánlátás kedvéért

A bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselők ismét bizonyságot adtak arról, milyen nagymértékben tájékozatlanok a város gazdasági életével kapcsolatban. A teljes homályban lévő képviselőket emlékeztetném arra, hogy Pintér Tamás és a vele együttműködő MSZP és Gyurcsány párt 9 évvel ezelőtt 17 milliárd Ft adóssággal adta át a város irányítását a jelenlegi városvezetésnek. 2013-ban a kormányunk adósságkonszolidációjának köszönhetően sikerült csak orvosolni a helyzetet.

Az általuk félrekommunikált működési hitelnek nevezett forrás nem más, mint felhalmozási célú forrásbevonás, melyet városunk további építésére, fejlesztésére fordítunk.

A Szent Pantaleon Kórház és a sokak által igénybe vett úgynevezett „Fehér Rendelő” felújítása az egyik cél, hogy a betegek korszerűbb körülmények között vehessék igénybe a szolgáltatásokat. A Dózsa Mozi felújítását is folytatnunk kell, hiszen a filmkultúra szerelmeseinek bázisa, városunk építészeti öröksége. Olyan érték, amit meg kell őriznünk és méltó módon tovább adnunk. A város köztisztaságának fenntartása és fejlesztésének érdekében további gépeket és speciális berendezéseket kell beszereznünk, hogy ezen a területen is fejlődjünk. A szelektív hulladékgyűjtő-szigetek közelében további térfigyelő kamerák elhelyezése, és a rendszer fejlesztése a célunk.

Célok, tervek, megkezdett fejlesztések, melyeket meg is valósítunk!

Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy a bevándorláspárti Pintér Tamás és Barta Endre képviselőknek csak a hatalom megszerzése a céljuk, s mint tudjuk, ezért bármire, hazugságra is képesek. Dunaújváros fejlődése helyett, inkább a rombolás a céljuk, és ezek szerint azon dolgoznak, hogy a városlakók minél rosszabbul érezzék magukat.

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

Dunaújváros, 2019. április 05.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

2019. szeptember 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából az idén is egyösszegű, ötezer forintos támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat. A polgármester tisztelete jeléül otthonában látogatta meg Bognár Miklósnét és férjét, akiknek emléklappal és ajándékkosárral, a város borával és virággal kedveskedett, kiemelve, hogy a városvezetés lehetőségéhez képest támogatja a város idős polgárait.

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek)

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

2019. szeptember 20. (péntek)

Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Légy szíves! a Béke városrészben is

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

Folytatódik az Otthon Melege program

Folytatódik az Otthon Melege program

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.