Az ellenzéki összefogás Fantomja hozhatja el ősszel Dunaújvárosba a Kánaánt

2019. április 25. (csütörtök) 21:54 - doszerk

Jobb híján egyelőre egy Fantomra bízná Dunaújváros vezetését az ősztől Pintér Tamás hírmondója, a Castellum.do megtalálta az idelális jelöltet, aki Cserna Gábor legyőzője lehet, a szépséghiba annyi az egész mestertervben, hogy az illető vagy nem létezik, vagy egyelőre senki nem ismeri - írja az Újvárosi Valóság.

A portál a legszélesebb ellenzéki összefogást sürgeti az őszi önkormányzati választásokra, ami azt jelzi, hogy a Castellumnál valóban nem egyedül a Jobbik országgyűlési képviselője generálja a tartalmakat, hanem tényleg van segítsége is. Ez egyben egyfajta rendszerhibára is utal, Pintér Tamás ugyanis a napokban megtartott utcafórumain vagy nem válaszolt a PestiSrácok.hu őt kérdező riportereinek, vagy tagadta, hogy akár a májusi EP, akár az őszi önkormányzati választások esetében pártja keresné az együttműködést az ellenzék már erőivel.

Azt ugyan megszokhattuk már, hogy Pintér Tamás másképp kommunikál az országos politika szintjén, és másképp, amikor lemerészkedik a választókerületében élőkhöz, de az azért tényként megállapíthatjuk, hogy a Jobbik vezetése igenis keresi az együttműködés lehetőségét a balliberális politikai szereplőkkel, így nem valószínű, hogy Dunaújváros esetében ez másképp lenne. Pintér Tamás ráadásul épp ezeknek az erőknek, azok szimpatizánsainak köszönheti országgyűlési mandátumát: köztudott, hogy Magyarországon talán Dunaújvárosban utálják egymást a legjobban az MSZP-sek és a DK-sok, így aki baloldaliként nem akart átszavazni a tavaly áprilisi mesterterv útmutatásai alapján a másik, esélyesebbnek álmodott baloldali jelöltre, az a Jobbik aspiránsára tette a voksát. Pintér Tamás bizonyára tudja ezt, tisztában van azzal, hogy miképp lett a pártja egyetlen, egyéniben bejutott képviselője, bár az akkor sem érthető, hogy ezért miért nem jár hála a szavazóinak legalább annyiban, hogy néha-néha legalább meglátogatná őket.

Az, hogy mit tesz, és mit mond az országgyűlési képviselő, az más dolog, a riportereknek a korteskedés idején az utcán odadobott mondatok vélhetőleg nincsenek szinkronban azzal, amit valójában gondol az őszi esélyekről, a lehetséges forgatókönyvekről. Nem valószínű, hogy a Castellum elszakadt a Pintér Tamás jelentette szellemi erőtértől, és szerkesztője a magánvéleményként fogalmazta meg, amikor kinyilatkoztatta, hogy az önkormányzati választásnak egyetlen tétje van, az pedig Cserna Gábor elzavarása. Ezek a gondolatok bizony Pintér Tamáshoz köthetők, akinek eddigi országgyűlési tevékenysége is nagyjából kimerült Dunaújváros vezetésének köpködésében. A Jobbik nem túl bonyolult retorikája amúgy országos szinten megfigyelhetően is általában egy dologra összpontosít: el kell kergetni a miniszterelnököt, aztán jönnek ők – a Jobbik szkinhedjei és egyéb sötét figurái –, és minden tökéletessé válik. Ilyen az a mentális állapot, amikor csak a hatalom kell, a többi nem számít.

Bár a Castellum írása a figyelmetlenek számára összeszedettnek tűnhet, azért nem kell ahhoz marketinggurunak lenni, hogy az összképet szemlélve kiderüljön: egyszerű trükkökkel igyekszik elhitetni az erre fogékonyakkal, hogy Dunaújváros élhetetlen, nyakunkon az Armageddon, innen már mindenki elment, aki maradt, annak pedig csak a pokol jut, és erről kizárólag Cserna Gábor és csapata tehet. Olcsó fogás egy lomtalanítás fotójával illusztrálni, hogy a várost ellepi a szemét, egy hajléktalan képével bemutatni az általános szegénységet, mert a vádaskodás ebben az esetben is nélkülöz mindenféle konkrétumot, csak a suttogó propagandára épít, csak azt erősíti. Még olcsóbb trükk, hogy amikor bemutatja az ellenzék által meg/visszahódított, elképzelt Dunaújvárost, akkor annak képei boldog, a medencébe szaltózó, önfeledten fesztiválozó fiatalokat mutatnak, akiknek egyetlen dolga, hogy jól érezzék magukat az ősszel visszatérő Kánaánban. Ahová nyilván visszatér az a Castellum által említett tízezer ember is, akik amúgy a korábbi baloldali városvezetés idején hagyták el a várost, csak ez – érthető okokból – már nem hangzik olyan jól. Előtűnnek Pintér Tamás gondolatai abban is, hogy az áhított őszi győzelemnek csupán egyetlen célja van, az pedig Cserna Gábor leváltása. Program, konkrét célok, vagy akárcsak víziók – sehol. Azokat majd biztos kinyilatkoztatja a Fantom, a az a titokzatos nő, akit minden ellenzéki egyöntetűen elfogad, aki feddhetetlen, aki az óvodáskorútól az egyetemistáig nevel gyermekeket, nagyon jó sofőr, aki az összes kátyút személyesen ismeri – és gondolati energiával meg is szünteti –, aki minden bizonnyal elképesztően szép is, férje az élő Ken-baba, akinek hibátlanul karbantartott kertjében természetes módon együtt legelnek a barikák és a jámbor tigrisek, és aki csak annak él már most is, hogy a dunaújvárosiak mennyei boldogságban élhessenek. Csak a jelöltet nem találja egyelőre a Castellum.

- ujvarosivalosag.hu -

A rovat további hírei: Politika

Orbán Viktor: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

Orbán Viktor: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

2019. május 26. (vasárnap)

Korszakos győzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren. A Fidesz Dunaújvárosban is megnyerte a voksolást.

98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP

98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP

2019. május 26. (vasárnap)

A Magyar Nemzet értesülései alapján 98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ami 13 EP-képviselőt jelentene a kormányzó pártoknak Brüsszelben.

EP-választás 2019 - A szavazás

EP-választás 2019 - A szavazás

2019. május 26. (vasárnap)

Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a magyarországi európai parlamenti (EP-) választáson. A 10 277 szavazókörben valamivel kevesebb mint 7,9 millió választópolgárt várnak este 7 óráig. 

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

2019. május 25. (szombat)

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: "a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!"

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

2019. május 25. (szombat)

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, vasárnap menjen el szavazni, és voksát adja a Fidesz-KDNP-re - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Budapesten.

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

2019. május 25. (szombat)

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás értékrendválasztás is lesz, amin dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett - jelentette ki Kövér László pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson.

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

2019. május 24. (péntek)

A családegyesítés a munkavállalás mellett az EU-ba történő bevándorlás második fő forrása, és jelentősége folyamatosan növekszik - írja az Origo.