Döntetlen az NBIII rangadóján

Szárszó Lajos - 2019. április 28. 18:37

Nem bírt egymással az NBIII rangadóján a Szentlőrinc és a Dunaújváros, így végül a csapatok megelégedhettek a pont osztozkodással.

Az NBIII Közép Csoportjának rangadóján a Dunaújváros PASE sokak szerint erején felül teljesítő meglepetéscsapat, a második helyezett Szentlőrinc SE otthonában lépett pályára. Miután az előző fordulóban Kozármislenyben döntetlent játszott a Dunaújváros PASE, így a tabella negyedik helyéről várta a mai folytatást, egy egyáltalán nem könnyű mérkőzésen, mivel a hazaiak komoly győzelmi szériát mutathattak fel. Ráadásul túl sok jóra mi sem emlékezhetünk ellenük, mivel októberben, Dunaújvárosban a Szentlőrinc SE vitte el 1-0-s sikerével a három bajnoki pontot. Az első játékrészben rangadóhoz méltón indult a meccs, mivel nem estek egymásnak a felek, hanem megpróbálták megtalálni egymás hiányosságait. Így a játék inkább a két kapu között folyt, igazi helyzetek nélkül. Ennek ellenére igazán érdekes taktikai harc alakult ki, melyben a párok hamar megtalálták egymást. A mérkőzés tempója nem volt túl gyors, melynek oka a több játékmegszakítás, apró szabálytalanságok, és az elég sok oldalbedobás volt. Bár a labdát többet birtokolták a hazaiak, igazi zavart nem tudtak okozni a jól záró védelmünknek még úgy sem, hogy azt megpróbálták mindkét oldalon megbontani. Amennyiben mégis sikerült középre tenni a labdát, arra minden esetben jól mozdult ki Pokorni. A második félidőben sem változott sokat a játék képe. A mieink jól védekeztek, a védelem átjárhatatlan volt, mellyel arra kényszerítettük a hazaiakat, hogy távoli lövésekkel próbálkozzanak. Azokat azonban vagy blokkolták játékosaink, vagy azokat messze elrúgták a kapu mellett, fölött a hazaiak. A legveszélyesebb jelenet a 74. percben történt. Ekkor a jobb oldalon sikerült megbontani a DPASE védelmét, viszont ezt meglátva a fiúk jól alkalmazták a lestaktikát, így amikor a hazai csatár Pokorni hasa alatt a hálóba talált, les miatt már rég fenn volt az asszisztens zászlója. A Dunaújváros ekkor megpróbálkozott a gólszerzéssel, de csak egy-egy kontrára futotta az erejéből. Viszont a Szentlőrinc sem tudott újítani, így végül maradt az igazságosnak mondható 0-0-s döntetlen. 

Fotó:DO-archív

Szentlőrinc SE - Dunaújváros PASE 0-0 (0-0)

Vezették: Barna Gábor, asszisztensek Kiss Balázs és Perák András

Szentlőrinc SE: Hajagos – Németh, Nagy, Bodó, Havas, Hampuk (Fonyódi a 79. percben), Fenyvesi (Hleba a 75. percben), Keresztes, Sili (Tihanyi a 68. percben), Nikic, Harsányi. Vezetőedző: Turi Zsolt

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Puskás, Mundi (Kiss a 77. percben), Dorogi, Horváth, Tóth (Kovács a 91. percben), Szepessy, Sándor, Hompót, Barna. Edző: Lőrincz Emil

 

 

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.