Dunaújváros Hetilap

Egy “gigatüntetésen” zárnák Orbán Viktort börtönbe a sorosista Fiatalok a Demokráciáért tagjai

doszerk - 2019. április 25. 14:00

Szombaton börtönbe zárják Orbán Viktort a Fiatalok a demokráciáért nevű Facebook oldal “gigatüntetésén”. Ezt ígérik legalábbis a szervezők, akik ezúttal azt találták ki, hogy a demonstráción nem lesznek beszédek, mert véleményük szerint nicns idő ezekre, hiszen a tettek mezejére kell lépni.

László Olivér a Facebook oldal alapítója szombatra szervezett tüntetést a Kossuth térre, ami állítólag nem csak “gigantikus”, de rendhagyó is lesz. Az esemény Facebook oldala szerint “Nem lesz beszéd! Nem lesz vonulás, sétálgatás! Csak tüntetés Orbán Viktor korrupt rendszere ellen! Forr a Dalom!”. Ebből arra lehet következtetni, hogy szánalmas zenei performanszok valószínűleg várhatóak.

A szervezőknek többek között a következő dolgokból van nagyon elegük: Pócs Jánosból, a stadionokból, Bayer Zsoltból, a fideszes oligarchákból, az elüldözött egyetemekből, az oktatás kinyírásából, illetve a kilakoltatásokból.

Az esemény legkomolyabb marketingfogása azonban az, hogy a szervezők azt ígérik, börtönbe fogják a hétvégén csukni Orbán Viktort.

Annyit megígérhetek, hogy a szombati napon Orbán Viktort börtönbe fogjuk juttatni. – írják.

Azt persze nem árulták el, hogy hogyan, de az esemény szerint ezzel a szöveggel már 180 fix résztvevőt, illetve ezer érdeklődőt sikerült toborozniuk csütörtök reggelig, ami egy liberális álomvilágban többségnek számít és elég is lehet a rendszer megdöntéséhez, a valóságban azonban elég sovány.

Emlékezetes, hogy nemrég a Fiatalok a Demokráciáért tagjai voltak azok, akik 6 emberrel próbálták meg lezárni a Lánchidat Orbán Viktor évértékelő beszéde idején, az akció azonban csúfos kudarcot vallott érdeklődés hiányában.

Előzőleg a rendőrség tiltó határozata ellenére a bíróság megengedte az ellenzéknek, hogy reggel nyolctól este tízig akár öt ember is lezárhassa a Lánchidat. A bíró szerint ez nem aránytalan forgalomkorlátozás. Indoklása szerint mert van másik híd is.” Így a Fiatalok a demokráciáért szervezésében megbéníthatta az ellenzék egy egész napra a belső kerületek közlekedését.
Említésre méltó, hogy a hídfoglalás ügyét a több szálon is Soros Györgyékhez köthető TASZ vitte bíróságra.

Az ellenzéki média szokásokhoz hűen ismét forradalmat vizionál a pesti utcákra.

Főoldali kép: Bruzák Noémi/MTI

-pestisracok.hu-

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.