Európa legjobbjai közé kerülhet

Vass Ádám - 2019. április 24. 12:21

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Nagy lehetőség előtt áll a tizenhat éves Gévai Péter, a Dunaújvárosi Darts Club versenyzője. Bekerült ugyanis a tizenegy fős bő válogatott keretbe, akik közül négyen képviselhetik majd Magyarországot az idei törökországi Európa Bajnokságon. A 2002 decemberi születésű Péter a 14-18 évesek közt jelenleg az első helyen áll a rangsorban, de, mint mondta, nagyon szoros a mezőny és a kerethirdetést befolyásoló, május 4-én zajló fordulón könnyen megelőzhetik a többiek. Körmendi Mihály, a Dunaújvárosi Darts Club Sportegyesület elnöke elmondta, Péter már a kezdetek óta, 2015 januárja óta tagja a klubnak, azóta pedig nagyon sokat fejlődött nem csak játéktudásban, hanem a számolásban is. Már idén is több versenyt megnyert, nem rég pedig egy nap alatt három szép eredményt is elért. Kilencedik lett a felnőttek közt, az utánpótlás korú versenyt pedig egyéniben és párosban is megnyerte.

Ez elsősorban a szorgalmának és kitartó edzésének köszönhető, hiszen nincs olyan nap, hogy ne gyakorolna legalább másfél órát a tábla előtt, a heti két-három edzésen kívül, amit a Munkásművelődési Központban tartanak. Ezért a szüleinek is köszönet jár, akik mindenben támogatják és segítik, hogy eljusson a hétvégi versenyekre. A törökországi Európa Bajnokságot júliusban rendezik, a kijutásért viszont meg kell felelnie május negyedikén. Két nappal később kiderül, hogy elutazhat-e a csapattal az EB-re, előtte pedig a bécsi edzőtáborba. Addig is igyekszik a DDC csapatát erősíteni, akik első nagyobb győzelmükre készülnek, hiszen egy fordulóval a vége előtt vezetik a Fejér Megyei Dartscsapatbajnokság mezőnyét, az utolsó körre pedig éppen itthon kerül sor június 23-án.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.