Európa legjobbjai közé kerülhet

2019. április 24. (szerda) 12:21 - Vass Ádám

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Nagy lehetőség előtt áll a tizenhat éves Gévai Péter, a Dunaújvárosi Darts Club versenyzője. Bekerült ugyanis a tizenegy fős bő válogatott keretbe, akik közül négyen képviselhetik majd Magyarországot az idei törökországi Európa Bajnokságon. A 2002 decemberi születésű Péter a 14-18 évesek közt jelenleg az első helyen áll a rangsorban, de, mint mondta, nagyon szoros a mezőny és a kerethirdetést befolyásoló, május 4-én zajló fordulón könnyen megelőzhetik a többiek. Körmendi Mihály, a Dunaújvárosi Darts Club Sportegyesület elnöke elmondta, Péter már a kezdetek óta, 2015 januárja óta tagja a klubnak, azóta pedig nagyon sokat fejlődött nem csak játéktudásban, hanem a számolásban is. Már idén is több versenyt megnyert, nem rég pedig egy nap alatt három szép eredményt is elért. Kilencedik lett a felnőttek közt, az utánpótlás korú versenyt pedig egyéniben és párosban is megnyerte.

Ez elsősorban a szorgalmának és kitartó edzésének köszönhető, hiszen nincs olyan nap, hogy ne gyakorolna legalább másfél órát a tábla előtt, a heti két-három edzésen kívül, amit a Munkásművelődési Központban tartanak. Ezért a szüleinek is köszönet jár, akik mindenben támogatják és segítik, hogy eljusson a hétvégi versenyekre. A törökországi Európa Bajnokságot júliusban rendezik, a kijutásért viszont meg kell felelnie május negyedikén. Két nappal később kiderül, hogy elutazhat-e a csapattal az EB-re, előtte pedig a bécsi edzőtáborba. Addig is igyekszik a DDC csapatát erősíteni, akik első nagyobb győzelmükre készülnek, hiszen egy fordulóval a vége előtt vezetik a Fejér Megyei Dartscsapatbajnokság mezőnyét, az utolsó körre pedig éppen itthon kerül sor június 23-án.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a Honvéd otthonában

Vereség a Honvéd otthonában

2019. május 26. (vasárnap)

Hiába játszott az első félidő végétől emberelőnyben a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, nem sikerült pontot szereznie a Budapest Honvéd II. elleni bajnokin.

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.