Dunaújváros Hetilap

Határidő előtt elkészülnek a csónakház felújításával

2019. április 30. (kedd) 18:43 - Brousil Csaba

Sajtóbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának otthonában, a felújítás alatt álló csónakházban kedden.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat büszke arra, hogy településünk már tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa és ezért minden szakágban igyekeznek is a sportot támogatni, nincs ez másképp a sportintézmények felújításával sem. Mint mondta a csónakház jelenleg is zajló felújítását februárban kezdték meg a szakemberek és a Kajak Kenu Szövetség forrásából és az önkormányzat harminc millió forintos kiegészítő támogatásából valósul meg.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, hogy az ötven éves épület felújításának első ütemét négy évvel ezelőtt végezték el. Akkor szigetelést, tetőszigetelést és a nyílászárók cseréjét hajtották végre mintegy 25 millió forintból. A most zajló második szakaszban pedig az épület teljes gépészeti felújítása, festése, burkolása, és benne új terek kialakítása történik meg. Mint mondta, a felújítás elkészültének határideje október 30, de a DVG Zrt. gyors és profi munkájának köszönhetően nagy valószínűséggel már júliusban visszakapják a kajak-kenusok a teljesen megújult épületet. Pető Zsolt megköszönte Cserna Gábornak és az önkormányzatnak a támogatást, a DVG-nek pedig a gyors és szakszerű munkát, kiemelve, hogy a DVG a vállaltakon felül az épületben mindenhol kiépíti az álmennyezetet, sőt befedték a 200 négyzetméteres tanmedencét is, plusz költségek nélkül. A csónakházban a régi konditerem, a klubszoba és az edzői öltöző helyén egy új közel 200 négyzetméteres konditerem kap helyet, mely a téli felkészülésben nyújt majd nagy segítséget a sportolóknak. A régi raktárhelységből új, férfi öltöző lesz és már elkészültek a szeparált női öltözőkkel is. Mindenhol újak a vezetékek, a csövek a festés és a burkolás.

 

A csónakház önkormányzati tulajdonban van, így ez egy értéknövelő beruházásnak tekinthető, mely során még az energiatakarékosságra is figyeltek a tervezők, tehát a felújítás után az üzemeltetés jóval olcsóbb lesz, mint korábban volt.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: a lomtalanításról – számokban

DSTV: a lomtalanításról – számokban

2020. szeptember 30. (szerda)

Összesen több mint négyszáz köbméternyi, mintegy huszonhét tonnának megfelelő hulladék gyűlt össze a Római városrészben tartott lomtalanításon hétvégén. Erről sajtótájékoztatón számolt be Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere. Az eseményen elhangzott: a kezdeményezés ezen a hétvégén is folytatódik, ezúttal a Béke városrészben. Hangkép.

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

DKIK: "Csak együtt lehetünk eredményesek!"

2020. szeptember 29. (kedd)

Nagy többséggel választották újra a közelmúltban szervezett tisztújítás során, újabb ciklusra kapott bizalmat a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöki teendőinek ellátására Králik Gyula. Az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is nyilatkozott. Interjú.

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

Tizenegy napirendről döntöttek délelőtt a Városházán

2020. szeptember 29. (kedd)

Rendkívüli közgyűlést tartott Dunaújváros Önkormányzata szeptember 29-én, kedden a Városháza "C" szárnyában. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaztak a döntéshozók, melyek többek között: az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintették.

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

Hulladékgyűjtés: így is, úgy is, volt is, lesz is (galériával és videóval)

2020. szeptember 29. (kedd)

Sikeresen debütált az új lomtalanítási szisztéma a Római városrészben a hét végén, a folytatásban komoly sorozatra készülnek: a lomtalanítás a Béke városrészben folytatódik, az elektronikai és fémhulladék gyűjtésére három napon öt városrészben, összesen hét helyszínen nyílik lehetőség.

Reform az autóbusz-közlekedésben

Reform az autóbusz-közlekedésben

2020. szeptember 28. (hétfő)

A helyi autóbusz-közlekedés fejlesztéséről, annak tervezett változtatásairól döntött Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése. A képviselők a Volánbusz helyi szervezetével egyeztetve dolgoznak azon, hogy a városlakók számára kedvezőbb szolgáltatást biztosítsanak a tömegközlekedésben.

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

Megeredtek, egészségesek a korábban elültetett fák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Folytatódik a korábban megígért faültetés a Vasmű úton. Az eredetileg tavaszra tervezett ültetést a rendezetlen közműhelyzet miatt kellett őszre halasztani. 

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

Rendkívüli tizenegyes: közgyűlés tart kedden a testület

2020. szeptember 28. (hétfő)

Rendkívüli közgyűlést tart Dunaújváros önkormányzata a Városháza "C" szárnyában szeptember 29-én, kedden. Az eseményen tizenegy napirendi pontban szavaznak majd a döntéshozók. Ezek egyebek mellett az élményfürdőt, valamint a kézilabda csapatot is érintik majd.