Dunaújváros Hetilap

Határidő előtt elkészülnek a csónakház felújításával

2019. április 30. (kedd) 18:43 - Brousil Csaba

Sajtóbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának otthonában, a felújítás alatt álló csónakházban kedden.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat büszke arra, hogy településünk már tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa és ezért minden szakágban igyekeznek is a sportot támogatni, nincs ez másképp a sportintézmények felújításával sem. Mint mondta a csónakház jelenleg is zajló felújítását februárban kezdték meg a szakemberek és a Kajak Kenu Szövetség forrásából és az önkormányzat harminc millió forintos kiegészítő támogatásából valósul meg.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, hogy az ötven éves épület felújításának első ütemét négy évvel ezelőtt végezték el. Akkor szigetelést, tetőszigetelést és a nyílászárók cseréjét hajtották végre mintegy 25 millió forintból. A most zajló második szakaszban pedig az épület teljes gépészeti felújítása, festése, burkolása, és benne új terek kialakítása történik meg. Mint mondta, a felújítás elkészültének határideje október 30, de a DVG Zrt. gyors és profi munkájának köszönhetően nagy valószínűséggel már júliusban visszakapják a kajak-kenusok a teljesen megújult épületet. Pető Zsolt megköszönte Cserna Gábornak és az önkormányzatnak a támogatást, a DVG-nek pedig a gyors és szakszerű munkát, kiemelve, hogy a DVG a vállaltakon felül az épületben mindenhol kiépíti az álmennyezetet, sőt befedték a 200 négyzetméteres tanmedencét is, plusz költségek nélkül. A csónakházban a régi konditerem, a klubszoba és az edzői öltöző helyén egy új közel 200 négyzetméteres konditerem kap helyet, mely a téli felkészülésben nyújt majd nagy segítséget a sportolóknak. A régi raktárhelységből új, férfi öltöző lesz és már elkészültek a szeparált női öltözőkkel is. Mindenhol újak a vezetékek, a csövek a festés és a burkolás.

 

A csónakház önkormányzati tulajdonban van, így ez egy értéknövelő beruházásnak tekinthető, mely során még az energiatakarékosságra is figyeltek a tervezők, tehát a felújítás után az üzemeltetés jóval olcsóbb lesz, mint korábban volt.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: tárlat és főpróba, helyreállítás, évértékelő

DS Híradó: tárlat és főpróba, helyreállítás, évértékelő

2019. december 13. (péntek)

Több program a Bartókban, sportos évzáró, Bocskai úti forgalomterelés - többek között e témákról szól a DSTV stábjának hangképes összegzése!

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

2019. december 12. (csütörtök)

A DVG szakemberei újabb három példányt vágtak ki a Vasmű úti platánsorról – az önkormányzat közleménye szerint az választások előtt végzett rekonstrukció négy-hat évvel rövidítette az állomány élettartamát.

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!