Dunaújváros Hetilap

Határidő előtt elkészülnek a csónakház felújításával

2019. április 30. (kedd) 18:43 - Brousil Csaba

Sajtóbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának otthonában, a felújítás alatt álló csónakházban kedden.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat büszke arra, hogy településünk már tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa és ezért minden szakágban igyekeznek is a sportot támogatni, nincs ez másképp a sportintézmények felújításával sem. Mint mondta a csónakház jelenleg is zajló felújítását februárban kezdték meg a szakemberek és a Kajak Kenu Szövetség forrásából és az önkormányzat harminc millió forintos kiegészítő támogatásából valósul meg.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, hogy az ötven éves épület felújításának első ütemét négy évvel ezelőtt végezték el. Akkor szigetelést, tetőszigetelést és a nyílászárók cseréjét hajtották végre mintegy 25 millió forintból. A most zajló második szakaszban pedig az épület teljes gépészeti felújítása, festése, burkolása, és benne új terek kialakítása történik meg. Mint mondta, a felújítás elkészültének határideje október 30, de a DVG Zrt. gyors és profi munkájának köszönhetően nagy valószínűséggel már júliusban visszakapják a kajak-kenusok a teljesen megújult épületet. Pető Zsolt megköszönte Cserna Gábornak és az önkormányzatnak a támogatást, a DVG-nek pedig a gyors és szakszerű munkát, kiemelve, hogy a DVG a vállaltakon felül az épületben mindenhol kiépíti az álmennyezetet, sőt befedték a 200 négyzetméteres tanmedencét is, plusz költségek nélkül. A csónakházban a régi konditerem, a klubszoba és az edzői öltöző helyén egy új közel 200 négyzetméteres konditerem kap helyet, mely a téli felkészülésben nyújt majd nagy segítséget a sportolóknak. A régi raktárhelységből új, férfi öltöző lesz és már elkészültek a szeparált női öltözőkkel is. Mindenhol újak a vezetékek, a csövek a festés és a burkolás.

 

A csónakház önkormányzati tulajdonban van, így ez egy értéknövelő beruházásnak tekinthető, mely során még az energiatakarékosságra is figyeltek a tervezők, tehát a felújítás után az üzemeltetés jóval olcsóbb lesz, mint korábban volt.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.