Dunaújváros Hetilap

Határidő előtt elkészülnek a csónakház felújításával

2019. április 30. (kedd) 18:43 - Brousil Csaba

Sajtóbejárást tartott Cserna Gábor polgármester a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának otthonában, a felújítás alatt álló csónakházban kedden.

A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat büszke arra, hogy településünk már tizenkilenc éve a Nemzet Sportvárosa és ezért minden szakágban igyekeznek is a sportot támogatni, nincs ez másképp a sportintézmények felújításával sem. Mint mondta a csónakház jelenleg is zajló felújítását februárban kezdték meg a szakemberek és a Kajak Kenu Szövetség forrásából és az önkormányzat harminc millió forintos kiegészítő támogatásából valósul meg.

Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, hogy az ötven éves épület felújításának első ütemét négy évvel ezelőtt végezték el. Akkor szigetelést, tetőszigetelést és a nyílászárók cseréjét hajtották végre mintegy 25 millió forintból. A most zajló második szakaszban pedig az épület teljes gépészeti felújítása, festése, burkolása, és benne új terek kialakítása történik meg. Mint mondta, a felújítás elkészültének határideje október 30, de a DVG Zrt. gyors és profi munkájának köszönhetően nagy valószínűséggel már júliusban visszakapják a kajak-kenusok a teljesen megújult épületet. Pető Zsolt megköszönte Cserna Gábornak és az önkormányzatnak a támogatást, a DVG-nek pedig a gyors és szakszerű munkát, kiemelve, hogy a DVG a vállaltakon felül az épületben mindenhol kiépíti az álmennyezetet, sőt befedték a 200 négyzetméteres tanmedencét is, plusz költségek nélkül. A csónakházban a régi konditerem, a klubszoba és az edzői öltöző helyén egy új közel 200 négyzetméteres konditerem kap helyet, mely a téli felkészülésben nyújt majd nagy segítséget a sportolóknak. A régi raktárhelységből új, férfi öltöző lesz és már elkészültek a szeparált női öltözőkkel is. Mindenhol újak a vezetékek, a csövek a festés és a burkolás.

 

A csónakház önkormányzati tulajdonban van, így ez egy értéknövelő beruházásnak tekinthető, mely során még az energiatakarékosságra is figyeltek a tervezők, tehát a felújítás után az üzemeltetés jóval olcsóbb lesz, mint korábban volt.

A rovat további hírei: Közélet

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester a Vasmű út felújításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, csütörtökön.

Légy szíves!

Légy szíves!

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Kikerült a Petőfi iskola mellé az a hatalmas, szív alakú gyűjtőpont, ahová az adománynak szánt kupakokat várják. A gyűjtő Lassingleitner Fruzsina képviselőnek köszönhetően került ki, mint mondta, a városban több helyen várható még ehhez hasonló.