Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda) 8:28 - Vass Ádám

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Az előző években egyre sikeresebben tudja városunkba csábítani a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem. Az idei felvételi eljárás lezárult, a számok pedig már nyilvánosak, a jelentkezésekkel kapcsolatban Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Dr.  András István rektor tartott sajtótájékoztatót. Utóbbi elmondta, mindig izgalmas időszak ez számukra, mert nagyon fontos, hogy hányan választják a Dunaújvárosi Egyetemet. Szerinte, ha a tavalyi számokat jónak lehetett nevezni, akkor az idei számokat nagyon jónak, mivel az országos négy százalékos emelkedés fölött teljesítettek a jelentkezések számát tekintve. A levelezős tagozatokon tartani tudták az országos szintet, a nappali tagozatokra jelentkezőknél viszont már tizenhét százalékos a növekedés, márpedig azok alkotják a képzések és az egyetemi élet gerincét, akik itt töltik az idejüket. Ők mind első helyen jelölték meg a Dunaújvárosi Egyetemet, ez pedig 2300 lehetséges új hallgatót jelenthet számukra. Dr.  András István elmondta, ennek nagyon örülnek, mert ez azt jelenti, hogy sikeres volt a kampány, a pályaválasztási tanácsadások és látszik az elmúlt hónapok munkája. Hangsúlyozta viszont, hogy nem elég megszerezni a hallgatókat, meg is kell tartani őket, hiszen a céljuk az, hogy minél többen be is fejezzék a képzésüket.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt bővebben is a különböző szakokra jelentkező hallgatók számáról. Az adatokból kiderül, hogy a legnépszerűbbek még mindig a műszaki és az informatikai képzések, azon belül is a gépészmérnök alapszak, ahová közel 420 jelentkezés érkezett, valamint a mérnök infromatika alapképzése, amire 450-en, a tavalyihoz képest huszonöt százalékkal többen érkezhetnek majd szeptemberben. Külön kiemelte a hiányszakmának számító anyagmérnök képzést, amit a legtöbb felsőoktatási intézménnyel ellentétben a DUE mindig el tud indítani, erre a tavalyihoz képest háromszor annyian jelentkeztek. Ezeken felül a gazdálkodás menedzsment képzésre is háromszázan érkezhetnek, míg a kommunikáció és médiatudomány, valamint a televíziós műsorgyártó képzés iránt is közel százan érdeklődnek. A felvételi ponthatárok kihirdetése után kiderülnek a pontos számok, a pótfelvételi eljárás után pedig valószínűleg évek óta a legtöbb hallgató érkezhet szeptemberben a Dunaújvárosi Egyetemre.

A rovat további hírei: Oktatás

Átadták a Paszuly-díjakat

Átadták a Paszuly-díjakat

2019. április 25. (csütörtök)

Rajzpályázatot hirdetett a CsupaCsoda Birodalom Népmesepont az MMK-ban. A legjobbak a díjak mellett még a műveiket is felragaszthatták a Paszulyfára.

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

Atomenergetikai ipari szakemberek képzése indulhat ez egyetemen

2019. április 25. (csütörtök)

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat a XI. Atomexpón.

Kalandoztak a gasztrovilágban

Kalandoztak a gasztrovilágban

2019. április 18. (csütörtök)

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi gasztrokaland elnevezésű versenyét a Kereskedelmi iskola. A három fős csapatokat neves zsűri értékelte.

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

Ilyen volt a IV. Szakmák Éjszakája

2019. április 13. (szombat)

Folytatva a hatalmas sikernek örvendő programkavalkádot, idén is megrendezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű pályaválasztó rendezvényt.

Karriernap az egyetemen

Karriernap az egyetemen

2019. április 09. (kedd)

Harminckét kiállító volt jelen az egyetemen megrendezett karriernapon, melyen többek között álláslehetőségekről, képzési kínálatról tájékoztatták az érdeklődőket.

Tehetségek a főtéren

Tehetségek a főtéren

2019. április 08. (hétfő)

Szakmai és szórakoztató programokkal készült erre a hétre a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye, ami hétfőn a tehetségnappal vette kezdetét.

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

Felvételi - Több mint 112 ezer jelentkező

2019. április 03. (szerda)

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.