Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda) 8:28 - Vass Ádám

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Az előző években egyre sikeresebben tudja városunkba csábítani a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem. Az idei felvételi eljárás lezárult, a számok pedig már nyilvánosak, a jelentkezésekkel kapcsolatban Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Dr.  András István rektor tartott sajtótájékoztatót. Utóbbi elmondta, mindig izgalmas időszak ez számukra, mert nagyon fontos, hogy hányan választják a Dunaújvárosi Egyetemet. Szerinte, ha a tavalyi számokat jónak lehetett nevezni, akkor az idei számokat nagyon jónak, mivel az országos négy százalékos emelkedés fölött teljesítettek a jelentkezések számát tekintve. A levelezős tagozatokon tartani tudták az országos szintet, a nappali tagozatokra jelentkezőknél viszont már tizenhét százalékos a növekedés, márpedig azok alkotják a képzések és az egyetemi élet gerincét, akik itt töltik az idejüket. Ők mind első helyen jelölték meg a Dunaújvárosi Egyetemet, ez pedig 2300 lehetséges új hallgatót jelenthet számukra. Dr.  András István elmondta, ennek nagyon örülnek, mert ez azt jelenti, hogy sikeres volt a kampány, a pályaválasztási tanácsadások és látszik az elmúlt hónapok munkája. Hangsúlyozta viszont, hogy nem elég megszerezni a hallgatókat, meg is kell tartani őket, hiszen a céljuk az, hogy minél többen be is fejezzék a képzésüket.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt bővebben is a különböző szakokra jelentkező hallgatók számáról. Az adatokból kiderül, hogy a legnépszerűbbek még mindig a műszaki és az informatikai képzések, azon belül is a gépészmérnök alapszak, ahová közel 420 jelentkezés érkezett, valamint a mérnök infromatika alapképzése, amire 450-en, a tavalyihoz képest huszonöt százalékkal többen érkezhetnek majd szeptemberben. Külön kiemelte a hiányszakmának számító anyagmérnök képzést, amit a legtöbb felsőoktatási intézménnyel ellentétben a DUE mindig el tud indítani, erre a tavalyihoz képest háromszor annyian jelentkeztek. Ezeken felül a gazdálkodás menedzsment képzésre is háromszázan érkezhetnek, míg a kommunikáció és médiatudomány, valamint a televíziós műsorgyártó képzés iránt is közel százan érdeklődnek. A felvételi ponthatárok kihirdetése után kiderülnek a pontos számok, a pótfelvételi eljárás után pedig valószínűleg évek óta a legtöbb hallgató érkezhet szeptemberben a Dunaújvárosi Egyetemre.

A rovat további hírei: Oktatás

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.

Gárdonyi: siker az online viadalon

Gárdonyi: siker az online viadalon

2020. június 11. (csütörtök)

Bekerült az országos döntőbe, és végül tárgyjutalomban részesült a Gárdonyi iskola csapata az "Innováció a fogyasztóvédelemben  – A tudatos fogyasztóvá válás útjai" elnevezésű országos megméretésen.

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

Rangos országos elismerés a Gárdonyinak

2020. június 05. (péntek)

Eredményesen alkottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola – Örökös Ökoiskola diákjai, akik részt vettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Agrárminisztérium által kiírt Maradék nélkül program „Alkoss a bolygódért!” elnevezésű rajzpályázatán. 

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.