Még több hallgató érkezhet

2019. április 10. (szerda) 8:28 - Vass Ádám

Minden évben egyre többen választják a Dunaújvárosi Egyetemet az általános felvételi eljárás során, az érdeklődők száma pedig idén sem csökkent.

Az előző években egyre sikeresebben tudja városunkba csábítani a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem. Az idei felvételi eljárás lezárult, a számok pedig már nyilvánosak, a jelentkezésekkel kapcsolatban Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Dr.  András István rektor tartott sajtótájékoztatót. Utóbbi elmondta, mindig izgalmas időszak ez számukra, mert nagyon fontos, hogy hányan választják a Dunaújvárosi Egyetemet. Szerinte, ha a tavalyi számokat jónak lehetett nevezni, akkor az idei számokat nagyon jónak, mivel az országos négy százalékos emelkedés fölött teljesítettek a jelentkezések számát tekintve. A levelezős tagozatokon tartani tudták az országos szintet, a nappali tagozatokra jelentkezőknél viszont már tizenhét százalékos a növekedés, márpedig azok alkotják a képzések és az egyetemi élet gerincét, akik itt töltik az idejüket. Ők mind első helyen jelölték meg a Dunaújvárosi Egyetemet, ez pedig 2300 lehetséges új hallgatót jelenthet számukra. Dr.  András István elmondta, ennek nagyon örülnek, mert ez azt jelenti, hogy sikeres volt a kampány, a pályaválasztási tanácsadások és látszik az elmúlt hónapok munkája. Hangsúlyozta viszont, hogy nem elég megszerezni a hallgatókat, meg is kell tartani őket, hiszen a céljuk az, hogy minél többen be is fejezzék a képzésüket.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes beszélt bővebben is a különböző szakokra jelentkező hallgatók számáról. Az adatokból kiderül, hogy a legnépszerűbbek még mindig a műszaki és az informatikai képzések, azon belül is a gépészmérnök alapszak, ahová közel 420 jelentkezés érkezett, valamint a mérnök infromatika alapképzése, amire 450-en, a tavalyihoz képest huszonöt százalékkal többen érkezhetnek majd szeptemberben. Külön kiemelte a hiányszakmának számító anyagmérnök képzést, amit a legtöbb felsőoktatási intézménnyel ellentétben a DUE mindig el tud indítani, erre a tavalyihoz képest háromszor annyian jelentkeztek. Ezeken felül a gazdálkodás menedzsment képzésre is háromszázan érkezhetnek, míg a kommunikáció és médiatudomány, valamint a televíziós műsorgyártó képzés iránt is közel százan érdeklődnek. A felvételi ponthatárok kihirdetése után kiderülnek a pontos számok, a pótfelvételi eljárás után pedig valószínűleg évek óta a legtöbb hallgató érkezhet szeptemberben a Dunaújvárosi Egyetemre.

A rovat további hírei: Oktatás

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.

Együttműködés több területen is

Együttműködés több területen is

2019. május 31. (péntek)

Gyakornoki program, közös kutatás, pályázatok, infrastrukturális és szellemi kapacitás kihasználása- többek között ezeket tartalmazza a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram cégcsoport együttműködése, amelyről egy szándéknyilatkozatot írtak alá.