Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mindenki szereti a verseket

2019. április 10. (szerda) 17:28 - Vass Ádám

Másodszor járt városunkban Molnár Krisztina Rita költő, író a magyar költészet napja alkalmából a Gyermekkönyvtárban.

Rendhagyó irodalomórát tartott Molnár Krisztina Rita író, költő városunkban. Nem először járt már itt, hiszen második alkalommal érkezett a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárába, és ezúttal is a magyar költészet napja alkalmából várta az érdeklődő gyerekeket. A szerdai foglalkozás előtt elmondta, amikor először itt járt, csak a versek kerültek a középpontba, de most a prózákkal is foglalkozni szeretne ezen az interaktív irodalomórán.

Bevallotta azt is, hogy szereti az ilyen alkalmakat, mivel a tanórán kívüli programokon jobban fel lehet kelteni a gyerekek érdeklődését, nincs meg bennük az az érzés, hogy ez kötelező lenne és ilyenkor sokkal inkább tudnak figyelni, ráadásul a környezet és a társaság is más. A kötetlen beszélgetésen főleg harmadikosok vettek részt, akikkel Molnár Krisztina Rita beszélgetett kedvenc verseikről, történeteikről és arról, milyen egy jó alkotás, és hogyan készülnek ezek.

A rovat további hírei: Kultúra

A Dózsa mozi kettős premierje!

A Dózsa mozi kettős premierje!

2019. április 25. (csütörtök)

Egyrészt azért, mert ekkor debütált új, ideiglenes helyszínén, a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es nagyelőadójában.

Ákos is fellép a DUDIK-on

Ákos is fellép a DUDIK-on

2019. április 23. (kedd)

Lassan teljes a fellépők névsora a tizenegyedik DUDIK fesztiválra. Az alsó Duna-partra érkezik többek közt a 30y, Majka, a Halott Pénz és Ákos is.

Húsvéti népszokások

Húsvéti népszokások

2019. április 21. (vasárnap)

A húsvéti szokások a termékenység és a feltámadás szimbólumait hordozzák. A feltámadás keresztény gondolatköre és a népi hagyományok tavaszváró jelentései összefonódnak ezekben.

Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság

2019. április 21. (vasárnap)

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján.

A húsvét a legnagyobb keresztény ünnep

A húsvét a legnagyobb keresztény ünnep

2019. április 20. (szombat)

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, az "ünnepek ünnepe". Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét veszi húsvét.

Emberi élet csak Isten erőterében lehetséges

Emberi élet csak Isten erőterében lehetséges

2019. április 19. (péntek)

Nagypéntek csendjében az a legfontosabb, hogy belássuk: emberi élet csak Isten erőterében lehetséges - mondta Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.

A rács két oldalán

A rács két oldalán

2019. április 18. (csütörtök)

A Közbiztonsági rendezvénysorozat részeként új kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban, ami folytatva az előző évek hagyományait, ezúttal a büntetésvégrehajtás világát és annak történelmét mutatja meg a látogatóknak.