Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mindenki szereti a verseket

2019. április 10. (szerda) 17:28 - Vass Ádám

Másodszor járt városunkban Molnár Krisztina Rita költő, író a magyar költészet napja alkalmából a Gyermekkönyvtárban.

Rendhagyó irodalomórát tartott Molnár Krisztina Rita író, költő városunkban. Nem először járt már itt, hiszen második alkalommal érkezett a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárába, és ezúttal is a magyar költészet napja alkalmából várta az érdeklődő gyerekeket. A szerdai foglalkozás előtt elmondta, amikor először itt járt, csak a versek kerültek a középpontba, de most a prózákkal is foglalkozni szeretne ezen az interaktív irodalomórán.

Bevallotta azt is, hogy szereti az ilyen alkalmakat, mivel a tanórán kívüli programokon jobban fel lehet kelteni a gyerekek érdeklődését, nincs meg bennük az az érzés, hogy ez kötelező lenne és ilyenkor sokkal inkább tudnak figyelni, ráadásul a környezet és a társaság is más. A kötetlen beszélgetésen főleg harmadikosok vettek részt, akikkel Molnár Krisztina Rita beszélgetett kedvenc verseikről, történeteikről és arról, milyen egy jó alkotás, és hogyan készülnek ezek.

A rovat további hírei: Kultúra

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.