Dunaújváros Hetilap

Mirkóczki: Kár volt feszegetni a holokauszt témát

doszerk - 2019. április 10. 10:13

A Jobbik politikusa korábban piros ultinak nevezte a holokausztot, ami szerinte mindent visz. Az ellenzék egri polgármester-jelöltje szerint kijelentései miatt indokolatlan a felháborodás - írja a hirtv.hu.

Piros ultinak nevezte a holokausztot még 2013-ban a Parlamentben Mirkóczki Ádám az ellenzék közös egri polgármesterjelöltje.

"Mindig csak, mindig kizárólag mindig csak a holokausztról van szó. Ez a mi problémánk, nem az, hogy szó van róla, hanem az, hogy semmi másról, ez olyan, mint a piros ulti, hogy mindent visz, és hogyha valaki föl meri ezt hánytorgatni, akkor ugye jönnek a negatív stigmák tömkelegei, nem szeretném újra elsorolni."

Mirkóczki Ádám most elismerte, nem kellett volna feszegetnie a holokauszt témáját. Szerinte indokolatlan, hogy most a korábbi kijelentése miatt támadják.

"Én azt gondolom, hogy vannak olyan kérdések, amelyekhez nem lehet hozzányúlni, olyan értelemben nem lehet hozzányúlni, hogy ha az ember megpróbál bármilyen jó szándékkal, körültekintően fogalmazva beszélni releváns kérdésekről, akkor azonnal megkap olyan stigmákat, amelyek egyébként –hogy mondjam- abszolút indokolatlanok." 

Nem ez volt az egyetlen megkérdőjelezhető kijelentése a jobbikos politikusnak. A Népszabadság 2010-es cikke szerint a Jobbik kettős kordonnal ellátott „közrendvédelmi telepre” deportálta volna a bűnöző miskolci romákat. Mirkóczki Ádám akkor úgy fogalmazott: „nem szabad hagyni, hogy „bizonyos szubkultúra a többség rovására folytathassa bűnöző életmódját”.

Hiába kérdezte a Hír TV a Jobbikos politikust támogató egri LMP frakcióvezetőjét arról, hogy egyetért-e Mirkóczki Ádám korábbi kijelentéseivel, nem válaszolt.

A Jobbik politikusai korábban többször tettek már antiszemita kijelentéseket. Kulcsár Gergely leköpte a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét, Gyönyösi Márton, a párt frakcióvezetője pedig listázta volna a fontosabb közéleti tisztséget betöltő izraeli-magyar kettős állampolgárokat és terrorállamnak nevezte Izraelt. A Jobbik jelenlegi elnökét sem kerülte a botrány. Sneider Tamás felesége esküvőjükön náci karlendítéssel pózolt.

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.