Ovisok a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon

2019. április 17. (szerda) 16:16 - doszerk

A program célja az óvodáskorú gyermekek biztonságérzetének erősítése volt.

Izgalmakban bővelkedő napban volt részük a dunaújvárosi Katica óvodába járó gyermekeknek 2019. április 17-én, amikor ellátogattak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A kicsiket az Ovi-Zsaru program keretein belül bűn-és baleset-megelőzési szakemberek fogadták, majd végigkalauzolták őket a rendőrkapitányság épületében. A program legfontosabb célkitűzése a korosztály áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, továbbá annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől.

Kép: police.hu

Az élményekben gazdag nap folyamán a kicsik megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, a kerékpár kötelező tartozékaival, kipróbálhatták a részegszemüveget, közelebbről is megtekinthettek egy szolgálati gépjárművet és annak felszereléseit. A bűnmegelőzési szakemberek játékos foglalkozás keretein belül hívták fel a figyelmet az idegen személlyel történő találkozás, kapcsolat, ajándékelfogadás veszélyeire, az egyedüli otthontartózkodás szabályaira.

A rendőrök többek között az alábbi tanácsokkal látták el a gyermekeket:

- Fontos, hogy a gyermekek tudják szüleik nevét, telefonszámát és lakcímüket!

- Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!

- Fontos, hogy idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!

- Az úttesten mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át, előtte azonban álljanak meg és mindig nézzenek körbe, mielőtt a járdáról lelépnének!

-police.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset a 62-es úton

Baleset a 62-es úton

2019. május 27. (hétfő)

Oldalával az árokba borult egy gépkocsi a 62-es főúton, a Hangospuszta melletti szakaszon. A járműben csak a vezetője utazott, akit a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók emeltek ki. A helyszínre a társhatóságok is kiérkeztek, a forgalom irányítás mellett halad az érintett szakaszon.

Baleset az M6-oson

Baleset az M6-oson

2019. május 26. (vasárnap)

Eddig tisztázatlan körülmények között egy motoros és egy mentőautó ütközött 9 óra 15 perc körül az M6-os autópályán, Dunaújváros térségében. A baleset következtében a motoros könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszínelés és a mentési munkálatok idejére a rendőrök fél pályán zárják a balesettel érintett útszakaszt.

Rendőrkézen az előszállási betörők

Rendőrkézen az előszállási betörők

2019. május 24. (péntek)

A nyomozók egy 20 és egy 23 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Elkapták a besurranó tolvajt

Elkapták a besurranó tolvajt

2019. május 24. (péntek)

Rácalmáson, a Fő utcában igazoltattak a járőrök egy 20 éves kulcsi lakost tegnap. A rendőrök megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a május 18-át megelőző időszakban bemászott egy kulcsi ingatlan zárt udvarára, majd onnan vashulladékot tulajdonított el. Az egyenruhások a férfit elfogását követően előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  

Körbálák égnek Nagyvenyimen

Körbálák égnek Nagyvenyimen

2019. május 24. (péntek)

Mintegy ötven körbála ég Nagyvenyim külterületén. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

Rossz helyen kutakodott

Rossz helyen kutakodott

2019. május 23. (csütörtök)

Egy kulcsi vendéglátóhelyre mászott be május 22-én hajnalban a 42 éves férfi, akit még a helyszínen elfogtak a dunaújvárosi rendőrök.

Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

Első fokon négy évet kapott a dohánybolti rabló

2019. május 22. (szerda)

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves férfit, aki május 17-én az esti órákban az egyik dunaújvárosi dohányboltból az ott dolgozó személy ellen kifejtett erőszak alkalmazásával 50.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.