Ovisok a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon

2019. április 17. (szerda) 16:16 - doszerk

A program célja az óvodáskorú gyermekek biztonságérzetének erősítése volt.

Izgalmakban bővelkedő napban volt részük a dunaújvárosi Katica óvodába járó gyermekeknek 2019. április 17-én, amikor ellátogattak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. A kicsiket az Ovi-Zsaru program keretein belül bűn-és baleset-megelőzési szakemberek fogadták, majd végigkalauzolták őket a rendőrkapitányság épületében. A program legfontosabb célkitűzése a korosztály áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, továbbá annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől.

Kép: police.hu

Az élményekben gazdag nap folyamán a kicsik megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, a kerékpár kötelező tartozékaival, kipróbálhatták a részegszemüveget, közelebbről is megtekinthettek egy szolgálati gépjárművet és annak felszereléseit. A bűnmegelőzési szakemberek játékos foglalkozás keretein belül hívták fel a figyelmet az idegen személlyel történő találkozás, kapcsolat, ajándékelfogadás veszélyeire, az egyedüli otthontartózkodás szabályaira.

A rendőrök többek között az alábbi tanácsokkal látták el a gyermekeket:

- Fontos, hogy a gyermekek tudják szüleik nevét, telefonszámát és lakcímüket!

- Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová, még útbaigazítás céljából sem!

- Fontos, hogy idegentől - még ha kedvesen ajándékot is kínál – ne fogadjanak el semmit!

- Az úttesten mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át, előtte azonban álljanak meg és mindig nézzenek körbe, mielőtt a járdáról lelépnének!

-police.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Rendőrkézen az autóbuszfeltörők

Rendőrkézen az autóbuszfeltörők

2020. április 07. (kedd)

Lopás vétség gyanújával kezdtek eljárást két 15 éves fiatal ellen a dunaújvárosi rendőrök: a kamaszok egy autóbuszt törtek fel Adony külterületén – és mindent vittek, amit értékesnek véltek.

Szirénapróbák hétfőn

Szirénapróbák hétfőn

2020. április 05. (vasárnap)

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba április 6-án, hétfőn.

Közlekedés: lankadt a figyelem, baleset a vége

Közlekedés: lankadt a figyelem, baleset a vége

2020. április 05. (vasárnap)

Figyelmetlenül vezette gépjárművét, letért a 6-os útról Rácalmás határában egy helybéli férfi, és kocsijával a vízelvezető árokba hajtott. A rendőrség figyelmeztet.

Rendőrség: eltűnés miatt keresik Dorinát

Rendőrség: eltűnés miatt keresik Dorinát

2020. április 04. (szombat)

Körözési eljárást kezdett a dunaújvárosi rendőrség a képen látható Kerpács Dorina eltűnése miatt: a 16 éves perkátai lány csütörtök óta nem ad életjelet magáról. Ha láttad, tudsz róla, jelentkezz!

Tűzoltók segítettek a felborult kocsin Kulcson

Tűzoltók segítettek a felborult kocsin Kulcson

2020. április 03. (péntek)

Dunaújvárosi tűzoltók avatkoztak be annál a balesetnél, amely során felborult egy autó Kulcson: a keddi esemény nyomán egy családi ház kerítése is megrongálódott, értesült a DO.

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

Baleset szemtanúit keresi a rendőrség

2020. április 01. (szerda)

Egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök.

Laptopot lopott!

Laptopot lopott!

2020. március 31. (kedd)

Folyamatban lévő bűnügyben történt előállítás és közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek tegnap a dunaújvárosi rendőrök.