Új tag a DLSZ elnökségében

2019. április 11. (csütörtök) 14:10 - doszerk

Strausz Tamást Karmacsi Tamás váltotta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségében, derült ki a DLSZ szerda esti tisztújító közgyűlésén.

Mivel az elnökség négy éves mandátuma lejárt, ezért a szabályzatnak megfelelően tisztújító közgyűlést tartott szerdán kora este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Campus Étteremben megtartott összejövetelen a DLSZ elnöke, Kalácska András, valamint főtitkára, Petrás Gábor is beszámolt az elmúlt évek legfontosabb történéseiről. Petrás Gábor összesen huszonegy pontban számolt be az elmúlt négy év munkájáról, a különböző fejlesztésekről, s taglétszám növeléséről, így megtudhattuk, hogy a különböző felnőtt bajnokságokban jelenleg 58 csapat szerepel, míg a Gyermek és Ifjúsági bizottság szervezésében lévő Ovi Foci, Suli Foci és Centrum kupa rendezvényein további 68 együttes vesz részt, így a DLSZ összesen 126 csapattal rendelkezik, ez közel 2000 sportolót jelent.

Kalácska András maradt a DLSZ elnöke!

Kalácska András elnök beszámolójából kiderült, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség éves tornáinak száma idénre már 32-re emelkedett, s ezeken a viadalokon a legszerényebb számítások alapján is több mint ötezren vesznek részt. Ezek a számok messze túlmutatnak sok – Dunaújvárosnál lényegesen nagyobb lélekszámmal rendelkező – város teljesítményén. A Szövetség eközben a fejlődés érdekében folyamatosan megújul. Ennek egyik látványos eredménye volt egy új bizottság megalakítása. A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság szervezésében folyó Ovi Foci, Suli Foci (a valamikori Merényi Kupa mintájára), és Centrum Kupa a legfiatalabb (óvodás) korosztály mellett az általános iskolások és a középiskolások számára is versenyszerű sportolást biztosít.
A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a különböző támogatók segítsége. Ezek közül kiemelkedik városunk önkormányzata, melynek támogatása rengeteget jelentett a DLSZ-nek az elmúlt években is.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

A beszámolókat követően került sor a tisztújításra, melynek során Kalácska Andrást és Petrás Gábort is nyílt szavazáson választották újra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökének, valamint főtitkárának. Az elnökségi tagokról titkos szavazáson döntöttek a közgyűlés résztvevői, itt egy változás történt: Strausz Tamás helyett Karmacsi Tamás került be az elnökség tagjai közé.

A rovat további hírei: Sport

Aranyos Rudas!

Aranyos Rudas!

2019. április 25. (csütörtök)

Óriási küzdelemben szerezte meg a VI. korcsoportos országos diákolimpia bajnoki címét Miskolcon a Rudas iskola floorball csapata.

Kezdődik a döntő!

Kezdődik a döntő!

2019. április 25. (csütörtök)

Pénteken este megkezdődik a három győztes mérkőzésig tartó női vízilabda döntő párharca a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics és az UVSE Hungest Hotels között.

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

Ismét a Parázs Kupáért fociznak

2019. április 25. (csütörtök)

Nyolc együttes vesz részt az idei Parázs Kupán, melyet a Családi Hétvége második napján rendeznek meg a Lemezalakító Kft. szabadidő parkjában.

Két bronzérem Hollandiából

Két bronzérem Hollandiából

2019. április 24. (szerda)

Népes különítménnyel vett részt az Utrechtben megrendezett utánpótlás nemzetközi versenyen a Dunaferr SE birkózó szakosztálya.

Európa legjobbjai közé kerülhet

Európa legjobbjai közé kerülhet

2019. április 24. (szerda)

Bekerült a bő keretbe, ezzel pedig esélyt kapott Gévai Péter arra, hogy részt vegyen a törökországi Darts Európa Bajnokságon, mindössze tizenhat évesen.

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

Kijelölték a magyar világbajnoki keretet

2019. április 24. (szerda)

Kialakult a nurszultani divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott 23 fős kerete.

Megvalósult álom!

Megvalósult álom!

2019. április 23. (kedd)

A XVII. Carissa Kupának, a rendezvényen összegyűjtött adományoknak köszönhetően gazdagodott irodai eszközökkel és különböző szűrőberendezésekkel a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete.