Új tag a DLSZ elnökségében

2019. április 11. (csütörtök) 14:10 - doszerk

Strausz Tamást Karmacsi Tamás váltotta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségében, derült ki a DLSZ szerda esti tisztújító közgyűlésén.

Mivel az elnökség négy éves mandátuma lejárt, ezért a szabályzatnak megfelelően tisztújító közgyűlést tartott szerdán kora este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Campus Étteremben megtartott összejövetelen a DLSZ elnöke, Kalácska András, valamint főtitkára, Petrás Gábor is beszámolt az elmúlt évek legfontosabb történéseiről. Petrás Gábor összesen huszonegy pontban számolt be az elmúlt négy év munkájáról, a különböző fejlesztésekről, s taglétszám növeléséről, így megtudhattuk, hogy a különböző felnőtt bajnokságokban jelenleg 58 csapat szerepel, míg a Gyermek és Ifjúsági bizottság szervezésében lévő Ovi Foci, Suli Foci és Centrum kupa rendezvényein további 68 együttes vesz részt, így a DLSZ összesen 126 csapattal rendelkezik, ez közel 2000 sportolót jelent.

Kalácska András maradt a DLSZ elnöke!

Kalácska András elnök beszámolójából kiderült, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség éves tornáinak száma idénre már 32-re emelkedett, s ezeken a viadalokon a legszerényebb számítások alapján is több mint ötezren vesznek részt. Ezek a számok messze túlmutatnak sok – Dunaújvárosnál lényegesen nagyobb lélekszámmal rendelkező – város teljesítményén. A Szövetség eközben a fejlődés érdekében folyamatosan megújul. Ennek egyik látványos eredménye volt egy új bizottság megalakítása. A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság szervezésében folyó Ovi Foci, Suli Foci (a valamikori Merényi Kupa mintájára), és Centrum Kupa a legfiatalabb (óvodás) korosztály mellett az általános iskolások és a középiskolások számára is versenyszerű sportolást biztosít.
A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a különböző támogatók segítsége. Ezek közül kiemelkedik városunk önkormányzata, melynek támogatása rengeteget jelentett a DLSZ-nek az elmúlt években is.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

A beszámolókat követően került sor a tisztújításra, melynek során Kalácska Andrást és Petrás Gábort is nyílt szavazáson választották újra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökének, valamint főtitkárának. Az elnökségi tagokról titkos szavazáson döntöttek a közgyűlés résztvevői, itt egy változás történt: Strausz Tamás helyett Karmacsi Tamás került be az elnökség tagjai közé.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem, ha szűken is

Győzelem, ha szűken is

2019. október 20. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata szoros csatában győzte le a Győr együttesét az NB II-es bajnokságban.

Ismét nyert az éllovas

Ismét nyert az éllovas

2019. október 20. (vasárnap)

Már öt pont előnnyel vezeti a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályát a Tízpróbások együttese.

Újabb parádés győzelem!

Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat)

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Rangadóval folytatják a bajnokságot

Rangadóval folytatják a bajnokságot

2019. október 19. (szombat)

Az ötödik helyezett Dunaújváros PASE labdarúgói a hatodik Budapest Honvéd II. gárdáját látják vendégül vasárnap délután az NB III Közép Csoportjában.

Nem pihennek az Acélbikák

Nem pihennek az Acélbikák

2019. október 19. (szombat)

Az Újpesten aratott 3-1-es győzelem után ma már a Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Remek siker Újpesten

Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. október 18. (péntek)

Az éllovas nyerte a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki rangadóját.