Új tag a DLSZ elnökségében

doszerk - 2019. április 11. 14:10

Strausz Tamást Karmacsi Tamás váltotta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségében, derült ki a DLSZ szerda esti tisztújító közgyűlésén.

Mivel az elnökség négy éves mandátuma lejárt, ezért a szabályzatnak megfelelően tisztújító közgyűlést tartott szerdán kora este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Campus Étteremben megtartott összejövetelen a DLSZ elnöke, Kalácska András, valamint főtitkára, Petrás Gábor is beszámolt az elmúlt évek legfontosabb történéseiről. Petrás Gábor összesen huszonegy pontban számolt be az elmúlt négy év munkájáról, a különböző fejlesztésekről, s taglétszám növeléséről, így megtudhattuk, hogy a különböző felnőtt bajnokságokban jelenleg 58 csapat szerepel, míg a Gyermek és Ifjúsági bizottság szervezésében lévő Ovi Foci, Suli Foci és Centrum kupa rendezvényein további 68 együttes vesz részt, így a DLSZ összesen 126 csapattal rendelkezik, ez közel 2000 sportolót jelent.

Kalácska András maradt a DLSZ elnöke!

Kalácska András elnök beszámolójából kiderült, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség éves tornáinak száma idénre már 32-re emelkedett, s ezeken a viadalokon a legszerényebb számítások alapján is több mint ötezren vesznek részt. Ezek a számok messze túlmutatnak sok – Dunaújvárosnál lényegesen nagyobb lélekszámmal rendelkező – város teljesítményén. A Szövetség eközben a fejlődés érdekében folyamatosan megújul. Ennek egyik látványos eredménye volt egy új bizottság megalakítása. A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság szervezésében folyó Ovi Foci, Suli Foci (a valamikori Merényi Kupa mintájára), és Centrum Kupa a legfiatalabb (óvodás) korosztály mellett az általános iskolások és a középiskolások számára is versenyszerű sportolást biztosít.
A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a különböző támogatók segítsége. Ezek közül kiemelkedik városunk önkormányzata, melynek támogatása rengeteget jelentett a DLSZ-nek az elmúlt években is.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

A beszámolókat követően került sor a tisztújításra, melynek során Kalácska Andrást és Petrás Gábort is nyílt szavazáson választották újra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökének, valamint főtitkárának. Az elnökségi tagokról titkos szavazáson döntöttek a közgyűlés résztvevői, itt egy változás történt: Strausz Tamás helyett Karmacsi Tamás került be az elnökség tagjai közé.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.