Új tag a DLSZ elnökségében

2019. április 11. (csütörtök) 14:10 - doszerk

Strausz Tamást Karmacsi Tamás váltotta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségében, derült ki a DLSZ szerda esti tisztújító közgyűlésén.

Mivel az elnökség négy éves mandátuma lejárt, ezért a szabályzatnak megfelelően tisztújító közgyűlést tartott szerdán kora este a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A Campus Étteremben megtartott összejövetelen a DLSZ elnöke, Kalácska András, valamint főtitkára, Petrás Gábor is beszámolt az elmúlt évek legfontosabb történéseiről. Petrás Gábor összesen huszonegy pontban számolt be az elmúlt négy év munkájáról, a különböző fejlesztésekről, s taglétszám növeléséről, így megtudhattuk, hogy a különböző felnőtt bajnokságokban jelenleg 58 csapat szerepel, míg a Gyermek és Ifjúsági bizottság szervezésében lévő Ovi Foci, Suli Foci és Centrum kupa rendezvényein további 68 együttes vesz részt, így a DLSZ összesen 126 csapattal rendelkezik, ez közel 2000 sportolót jelent.

Kalácska András maradt a DLSZ elnöke!

Kalácska András elnök beszámolójából kiderült, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség éves tornáinak száma idénre már 32-re emelkedett, s ezeken a viadalokon a legszerényebb számítások alapján is több mint ötezren vesznek részt. Ezek a számok messze túlmutatnak sok – Dunaújvárosnál lényegesen nagyobb lélekszámmal rendelkező – város teljesítményén. A Szövetség eközben a fejlődés érdekében folyamatosan megújul. Ennek egyik látványos eredménye volt egy új bizottság megalakítása. A Gyermek- és Ifjúsági Bizottság szervezésében folyó Ovi Foci, Suli Foci (a valamikori Merényi Kupa mintájára), és Centrum Kupa a legfiatalabb (óvodás) korosztály mellett az általános iskolások és a középiskolások számára is versenyszerű sportolást biztosít.
A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség sikeres működéséhez nélkülözhetetlen a különböző támogatók segítsége. Ezek közül kiemelkedik városunk önkormányzata, melynek támogatása rengeteget jelentett a DLSZ-nek az elmúlt években is.

Képek forrása: DLSZ (Ihász Martin felvételei)

A beszámolókat követően került sor a tisztújításra, melynek során Kalácska Andrást és Petrás Gábort is nyílt szavazáson választották újra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökének, valamint főtitkárának. Az elnökségi tagokról titkos szavazáson döntöttek a közgyűlés résztvevői, itt egy változás történt: Strausz Tamás helyett Karmacsi Tamás került be az elnökség tagjai közé.

A rovat további hírei: Sport

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.