Dunaújváros Hetilap

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek) 13:49 - doszerk

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

A helyi zászlóbontásnak is tekinthető attrakción részt vett Lukácsi Katalin, a mozgalom elnökségi tagja, Gottlóz Tibor, megyei koordinátor és Silye Attila, aki a dunaújvárosi esemény szervezésében vállalt főszerepet (róla tudni kell, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetés gazdasági hivatali embere volt, aki részt vett a Dunaferr részvények elkótyavetyélésében). Rajtuk kívül ugyan a közönség soraiban, de ott az első székeken ültek a városi ellenzéki pártok vezetői. Két fontos dolgot lehetett megtudni ezen a fórumon. Az egyik az volt, hogy az ellenzéki pártok a 2018-as országgyűlési választáson igenis alkalmazták a taktikai átszavazás módszerét, azaz az azon megválasztott Pintér Tamás taktikázással nyert, nem önerőből. Ennek sikerét az előadó Lukácsi Katalin egyébként büszkén méltatta is. A másik dolog, ami kirajzolódott a fórumon, hogy a helyi ellenzéknek így május vége felé közeledve nincs közös jelöltje az őszi önkormányzati választásokra. Igaz ezt maga a fórum létrejötte is bizonyítja, mert ahol egység van, oda nem kell hoppmester, aki ledirigálja a megegyezést. Ez a mozgalom azt hirdeti, hogy össze kell fogni és fő dolog a hazaszeretet és ezeknek az elveknek a mentén tevékenykednek. Ennek már csak azért is van egy halvány vajszínű árnyalata, mert a mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter épp a minap ment Amerikába előszobázni, hogy ott besúgja saját hazáját. A mozgalom itt Dunaújvárosban is szeretne katalizátorként működni és megolajozni az ellenzéki pártok megegyezési tárgyalássorozatát. Ezt beszélgetésekkel, fórumokkal, előadásokkal kívánják elérni. A negyven érdeklődő előtt megtartott fórumon a pártok képviselői közül egyedül Szabó Zsolt, az MSZP-Párbeszéd korábban bejelentett dunaújvárosi polgármester-jelöltje szólalt fel, ő megköszönte a mozgalom közreműködését.

A rovat további hírei: Közélet

Pénteken szúnyogirtás

Pénteken szúnyogirtás

2019. június 20. (csütörtök)

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban az országos központi szúnyoggyérítést az alábbi időpontokban végzik:

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.