Dunaújváros Hetilap

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek) 13:49 - doszerk

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

A helyi zászlóbontásnak is tekinthető attrakción részt vett Lukácsi Katalin, a mozgalom elnökségi tagja, Gottlóz Tibor, megyei koordinátor és Silye Attila, aki a dunaújvárosi esemény szervezésében vállalt főszerepet (róla tudni kell, hogy az MSZP-SZDSZ városvezetés gazdasági hivatali embere volt, aki részt vett a Dunaferr részvények elkótyavetyélésében). Rajtuk kívül ugyan a közönség soraiban, de ott az első székeken ültek a városi ellenzéki pártok vezetői. Két fontos dolgot lehetett megtudni ezen a fórumon. Az egyik az volt, hogy az ellenzéki pártok a 2018-as országgyűlési választáson igenis alkalmazták a taktikai átszavazás módszerét, azaz az azon megválasztott Pintér Tamás taktikázással nyert, nem önerőből. Ennek sikerét az előadó Lukácsi Katalin egyébként büszkén méltatta is. A másik dolog, ami kirajzolódott a fórumon, hogy a helyi ellenzéknek így május vége felé közeledve nincs közös jelöltje az őszi önkormányzati választásokra. Igaz ezt maga a fórum létrejötte is bizonyítja, mert ahol egység van, oda nem kell hoppmester, aki ledirigálja a megegyezést. Ez a mozgalom azt hirdeti, hogy össze kell fogni és fő dolog a hazaszeretet és ezeknek az elveknek a mentén tevékenykednek. Ennek már csak azért is van egy halvány vajszínű árnyalata, mert a mozgalom elnöke, Márki-Zay Péter épp a minap ment Amerikába előszobázni, hogy ott besúgja saját hazáját. A mozgalom itt Dunaújvárosban is szeretne katalizátorként működni és megolajozni az ellenzéki pártok megegyezési tárgyalássorozatát. Ezt beszélgetésekkel, fórumokkal, előadásokkal kívánják elérni. A negyven érdeklődő előtt megtartott fórumon a pártok képviselői közül egyedül Szabó Zsolt, az MSZP-Párbeszéd korábban bejelentett dunaújvárosi polgármester-jelöltje szólalt fel, ő megköszönte a mozgalom közreműködését.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

2019. szeptember 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából az idén is egyösszegű, ötezer forintos támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat. A polgármester tisztelete jeléül otthonában látogatta meg Bognár Miklósnét és férjét, akiknek emléklappal és ajándékkosárral, a város borával és virággal kedveskedett, kiemelve, hogy a városvezetés lehetőségéhez képest támogatja a város idős polgárait.

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek)

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

2019. szeptember 20. (péntek)

Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Légy szíves! a Béke városrészben is

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

Folytatódik az Otthon Melege program

Folytatódik az Otthon Melege program

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.