Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök) 8:04 - Szárszó Lajos

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Esős, szomorkás időben rendezték az idén a Dunaújváros Stadionban a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjét, melyen elsőként a bronzmeccset rendezték. Azon a Vajta az Ikarus-Maroshegy gárdája ellen lépett pályára. Már a meccs elejétől kezdve irányító szerepben tűnt fel az Ikarus, akik ráadásul abból szereztek több labdát, hogy azt a vajtaiak könnyelműen elszórták, nem becsülték meg eléggé. A találkozó már az első játékrészben eldőlt, hiszen a fehérváriak Victor, Csrepka és Kovács góljainak köszönhetően elléptek három góllal. A második félidő nem hozott fordulatot, hiszen továbbra is az Ikarus játszott fölényben. Látványosabban, szemmel láthatóan is jobban játszottak, mint ellenfelük, így a negyedik találat nem jött váratlanul, melyet Kovács szerzett. A négygólos különbséget végig megtartva, a játék minden elemében jobban játszó Maroshegy így megérdemelten nyerte a bronzcsatát.

Vajta - Ikarus-Maroshegy 0-4 (0-2)

Vajta: Joháczi – Szalai, Nagy, Orsós (Szeidenléder az 59. percben), Fekete, Sinka (Klazer a 82. percben), Tóth, Huszár (Polyák a 69. percben), Horváth, Szabó (Móri a 82. percben), Hegedűs.

Ikarus-Maroshegy: Skultéti – Békefi, Jámbor, Kovács (Boros a 61. percben), Andróczi (Vajda a 70. percben), Klémán, Léki, Victor (Makai a 76. percben), Farkas, Csrepka (Dopuda a 67. percben), Farkas (Skultéti a 76. percben).

A döntőben a Flavius Velence együttese már igen őszies, hideg időben játszott az Ercsi Kinizsi gárdájával. Ez meglátszott a fiúk teljesítményén is, hiszen annak ellenére, hogy a felek egymásnak estek, helyzetekig nem jutottak egészen a 40. percig. Ekkor Sowunmi a saját térfeléről indulva vezette a labdát a többiek tekintetétől kísérve a kapujából kifutó Schön kapusra, akit, ahelyett, hogy fölötte átemelte volna a játékszert, azt fejen találta, ezzel elpuskázva a félidő ziccerét. A második félidőben az Ercsi vette át az irányítást, akik ennek köszönhetően az 58. percben Jerzsabek lapos lövése révén megszerezték a vezetést (0-1). A második találat is összejöhetett volna, amikor a Kinizsi csatára remek cselek után az alapvonalról gurított vissza Jerzsabeknek, aki három méterről bombázott kapu fölé. Ennek meg is lett az ára, hiszen a 74. percben Sebők egyenlített (1-1). A folytatásban, egészen a lefújásig mezőnyfölényben játszott az Ercsi, de az előnyt nem tudta visszavenni, így jöhettek a büntetők. Azok egyik csapatnak sem sikerültek, hiszen az ötödik körben még csak 1-1 volt, mely a kapusokat dicséri. Az aranyérem sorsa a hetedik körben dőlt el, melyet megérdemelten vehetett át az Ercsi Kinizsi gárdája.  

Flavus Velence - Ercsi Kinizsi 1-1 (0-0) büntetőkkel 3-4

Flavus Velence: Boldog – Telek, Sebők, Boda, Szalai (Gulyás az 59. Percben), Szigeti (Csikesz a 65. percben), Mágocs (Bernáth a 90. percben), Kristóf, Klauz, Sowunmi, Spánitz (Mónus az 55. percben). Vezetőedző: Csábi József.

Ercsi Kinizsi: Schön - Tolnai (Rebők a 90. percben), Hamar, Gróf (Pintér a 73. percben), Jerzsabek, Kondreska, Ivacs, Holentoner (Bognár a 60. percben), Szalánczi, Kovács (Tóth az 58. percben), Kővári.

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.