Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

2019. május 24. (péntek) 9:03 - doszerk

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dézsy László dokumentumfilm-rendező, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ, Nagy József újságíró, 24.hu, és Kukorelly Endre író.

A 24.hu-nak adott interjút Dobrev Klára, aki szerint, ha az EU nem tudja csökkenteni a tagállamok közötti különbségeket, akkor „milliókat fog taszítani a populisták karjaiba”. Elképzelhetőnek tartja, hogy az ide érkező Uniós fejlesztési pénzeket ideiglenesen úgy osszák el, mintha az adott ország még a csatlakozásra várna – kezdte az első témát Huth Gergely műsorvezető.

Nagy Attila Tibor szerint „most a rendszerrel szembeforduló jobboldali populistának nevezett pártok súlyos csapást kaptak azóta, hogy kiderült az alkancellárról az a videó és kénytelen volt lemondani, majd meglátjuk ennek milyen hatása lesz a választói magatartásban”.

Kukorelly Endre úgy látta: egy kormánynak kötelessége kiállni, ha az országtól pénzeket akarnak elvonni, hogy ez ne történjen meg.

Pesty László úgy reagált: nemcsak a kormánynak kell kiállni ilyen és ehhez hasonló esetekben, amikor az ország érdeke csorbul, hanem az ellenzéknek is. „Hiszen össznemzeti érdekről van szó” – szögezte le a dokumentumfilmes, aki hozzátette: vannak nemzeti minimumok, amikor az ellenzéknek és a hatalmon lévőknek egyaránt kötelességük lenne kiállni és közösen harcolni az ország javáért.

„Sokkal több külföldi cég kap közbeszerzési szerződést Magyarországon, mint az ezt megelőző szocialista években” – érvelt Dézsy László.

A filmes szakembernek az a véleménye, hogy az Európai Uniónak „ez fáj igazán”. Kifejtette: az Európai Egyesült Államok irányvonalát követni az szimplán hazaárulás, mert a nemzeti szuverenitás feladása annak tekinthető.

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Politika

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

Magyarországon nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset

2019. június 25. (kedd)

Pakson nem fordulhat elő a csernobilihez hasonló baleset, mert a két blokktípus tervezése teljesen más - mondta Kovács Antal kommunikációs igazgató a Paksi Atomerőműben tartott sajtóbejáráson.

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

Orbán: Weberék elbuktak, a magyar emberek nem akarták őket

2019. június 21. (péntek)

Manfred Weber és Frans Timmermans elbukott, ami jó hír Magyarországnak, mert a magyar emberek nem akarták őket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak Brüsszelben.

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

Gulyás: a családok költségvetése a jövő évi

2019. június 20. (csütörtök)

A családok költségvetésének nevezte a jövő évit a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

Gyurcsány és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól

2019. június 19. (szerda)

Gyurcsány Ferenc és az általa vezetett ellenzék mindig csak el akar venni a családoktól - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében szerdán.

Elengedhetik Weber kezét

Elengedhetik Weber kezét

2019. június 19. (szerda)

Angela Merkel is megelégelhette a csúcsjelöltek körüli huzavonát, és német kormányzati források szerint a kancellár már az e heti ­uniós csúcstalálkozón kompromisszumot ajánlhat. Berlin végül az Euró­pai Központi Bank vezetését kaparinthatja meg ahelyett, hogy a bajor Manfred Webert juttatná az Euró­pai Bizottság élére - írja a Magyar Nemzet.

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

2019. június 18. (kedd)

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

2019. június 17. (hétfő)

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.