Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

2019. május 24. (péntek) 9:03 - doszerk

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dézsy László dokumentumfilm-rendező, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ, Nagy József újságíró, 24.hu, és Kukorelly Endre író.

A 24.hu-nak adott interjút Dobrev Klára, aki szerint, ha az EU nem tudja csökkenteni a tagállamok közötti különbségeket, akkor „milliókat fog taszítani a populisták karjaiba”. Elképzelhetőnek tartja, hogy az ide érkező Uniós fejlesztési pénzeket ideiglenesen úgy osszák el, mintha az adott ország még a csatlakozásra várna – kezdte az első témát Huth Gergely műsorvezető.

Nagy Attila Tibor szerint „most a rendszerrel szembeforduló jobboldali populistának nevezett pártok súlyos csapást kaptak azóta, hogy kiderült az alkancellárról az a videó és kénytelen volt lemondani, majd meglátjuk ennek milyen hatása lesz a választói magatartásban”.

Kukorelly Endre úgy látta: egy kormánynak kötelessége kiállni, ha az országtól pénzeket akarnak elvonni, hogy ez ne történjen meg.

Pesty László úgy reagált: nemcsak a kormánynak kell kiállni ilyen és ehhez hasonló esetekben, amikor az ország érdeke csorbul, hanem az ellenzéknek is. „Hiszen össznemzeti érdekről van szó” – szögezte le a dokumentumfilmes, aki hozzátette: vannak nemzeti minimumok, amikor az ellenzéknek és a hatalmon lévőknek egyaránt kötelességük lenne kiállni és közösen harcolni az ország javáért.

„Sokkal több külföldi cég kap közbeszerzési szerződést Magyarországon, mint az ezt megelőző szocialista években” – érvelt Dézsy László.

A filmes szakembernek az a véleménye, hogy az Európai Uniónak „ez fáj igazán”. Kifejtette: az Európai Egyesült Államok irányvonalát követni az szimplán hazaárulás, mert a nemzeti szuverenitás feladása annak tekinthető.

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Politika

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

2019. szeptember 17. (kedd)

Az ellenzék által meghirdetett összefogás nem érte el a célját, mert nem teljesült az az elképzelésük, hogy minden olyan helyen, "ahol érdemes", a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje ellen csak egy ellenzék által támogatott jelölt induljon, - jelentette ki Kósa Lajos.

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Az önkormányzati választások jelöltállítási folyamata lezárult, lassan láthatóvá válik, hogy az ellenzéki ultraliberális pártok milyen állapotban futnak neki a következő választási vereségüknek - írja a Magyar Nemzet.

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje - mondta vasárnapi Veszprémben, sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

2019. szeptember 13. (péntek)

Trócsányi László személyében Magyarország nagyszerű embert jelölt az Európai Bizottságba – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. A miniszterelnök a családpolitikáról szót ejtve kijelentette, hogy “a mi kormányunk alatt történt a legtöbb jó dolog a családokkal”, és elmondta, hogy már a második és a harmadik családvédelmi akcióterv részletein gondolkodik.

Kósa Lajos: Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból

Kósa Lajos: Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból - jelentette ki a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Kósa Lajos elmondta: a jelöltállítással a Fidesz szándéka teljesült, 8 millió ember él olyan településen, ahol kormánypárti jelöltre lehet szavazni - írja a Hír TV online portálja.

Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében

Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében

2019. szeptember 11. (szerda)

Dr. Molnár Krisztián, a FIDESZ- KDNP megyei listavezetője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

2019. szeptember 11. (szerda)

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely (képünkön) kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet - írja a Magyar Nemzet.